Tarih: 24.03.2024 10:35

Yaren Leylek Amerika'nın Gündeminde: New York Times Karacabey'de

Facebook Twitter Linked-in

New York Times Türkiye Büro Şefi Ben Hubbard ve Muhabir Şafak Timur Özkan, Karacabey'e gelerek Adem Amca ve Yaren hikayesini araştırdı. Ekip, hikayenin yaşandığı leylek köyünde Adem Yılmaz ve diğer köylülerle röportajlar yaptı.

Hubbard ve ekibi, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ile de bir araya geldi. Görüşmede Eskikaraağaç ve Karacabey'de doğa üzerine yapılan projeler ve farkındalık çalışmaları konuşuldu.

Adem Amca ve Yaren Leylek Bölge İçin Bir Marka

Başkan Özkan, Adem Amca ve Yaren Leylek'in artık bölge için bir marka değeri haline geldiğini ifade etti. Özkan, "Eskikaraağaç Köyü'ne Adem Amca ve Yaren Leylek'i görmeye yüzlerce turist geliyor. Bu hem ilçemiz hem de Eskikaraağaç adına çok büyük avantaj. Adem Amca ve Yaren Leylek hem kırsal kalkınmaya, hem doğaya dikkat çekmeye hem de ekoturizme öncülük eden bir hikaye oldu" dedi.

New York Times'ın Karacabey Ziyaretinin Önemi

New York Times gibi dünyaca ünlü bir basın kuruluşunun Karacabey'e gelmesi ve Adem Amca ve Yaren Leylek hikayesini konu alması ilçenin tanıtımı için büyük önem taşıyor. Bu sayede Karacabey ve Eskikaraağaç'ın doğal güzellikleri ve ekoturizm potansiyeli uluslararası alanda duyurulmuş olacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —