Yaren leylek'in yavrusu yuvasına kavuştu

Yaren leyleğin yavrularından biri, bitkin düştüğü için yuvasından alınarak Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edildi. Tedavisi tamamlanan yavru leylek, yuvasına geri döndü.

GÜNDEM 11.06.2024 13:24:00 0

Yaren leylek

Yaren leyleği, Uluabat Gölü'nün kıyısındaki Eskikaraağaç Mahallesi'nde balıkçı Adem Yılmaz ile kurduğu "dostluk hikayesi" ile tanınıyor. Bu yıl 13. kez göç mevsiminde Eskikaraağaç'a gelen Yaren'in bu yıl 4 yavrusu oldu.

Ancak Yaren ve Nazlı leyleğin yavrularından ikisi, yumurtadan çıktıktan sonraki günlerde öldü. Diğer yavrulardan biri de yuvada bitkin düştüğü fark edildi. Bunun üzerine Karacabey Belediyesi ekipleri tarafından yuvadan alınan yavrunun tedavisine başlandı.

Rehabilitasyon merkezinde yapılan tedavide yavruya, su kaybı ve minarel kaybı için gerekli takviyeler yapıldı. Ayrıca enfeksiyon kapmaması için antibiyotik tedavisi de uygulandı.

Yavru leylek, ilk etapta veterinerler tarafından kıyma ve mama karışımıyla beslendi. Daha sonra kendi başına beslenebilecek kadar güçlenince, önüne yiyecek konuldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek, yavrunun göç zamanı geldiğinde ailesiyle birlikte göç edeceğini ve bu süreçte de izlenmeye devam edileceğini söyledi.

Yavru leylek, halkalama yöntemiyle takibe alındı. Bu sayede göç yolundaki hareketleri takip edilebilecek.

Sağlık Bakanı tüm organlarını bağışladı

CHP Bursa’da yeni yönetim görev dağılımını tamamladı

Bursa'nın 2050 vizyonu

2026 Hac kurası yarın çekiliyor

Nilüfer Belediyesi’ne Ekim ayında ödül yağdı

Devlet Bahçeli: “Milliyetçi Hareket Partisi, İmralı heyetinde yer almaya hazırdır”

Bahçeli’den Demirtaş açıklaması: “Tahliyesi hayırlı olacaktır”

Bursa’da hangi ilçeye kaç TOKİ yapılacak?

Sevgilisi tarafından 75 bıçak darbesiyle öldürüldü

Yenişehir Belediyesi’nden Mahmudiye’ye hizmet atağı

Balıkesir'de 4,9 büyüklüğünde deprem

AK Parti iktidarı 23 yaşında!

Çiftçiye tam destek

1'inci kattan düştü, hayatını kaybetti

Bursa’ya yakışan üniversiteyi ancak ÇEK kurar

2026 MTV zam oranı açıklandı: Araç sahiplerini yüzde 25,49’luk artış bekliyor

Kasım ayı kira artış oranı belli oldu

Ekim ayı enflasyon oranları açıklandı

Uzatmaların kahramanı Bursaspor!

Türkiye ve Irak arasında tarihi “su” anlaşması

Balıkesir'de 4.3 büyüklüğünde deprem

Nilüfer’in 7’nci giyim pazarı açıldı

Bursa organ bağışında yine zirvede!

Büyükşehir Belediyesporlu Nazmiye Ak dünya üçüncüsü

İsrail, Gazze'de ateşkesi bir kez daha ihlal etti

Fevzi Kaan Kaplan’dan dünya şampiyonasında çifte madalya

MHP'li Büyükataman; ‘Terörsüz Türkiye', Cumhuriyet tarihimizin en stratejik hedefidir

Edebiyatın kalbi Bursa’da atıyor

Bakan Göktaş: Alev Alatlı çağın ötesinde eserler üretti

Bursa’da CHP’li belediye başkanı AK Parti’ye mi geçiyor?

Yükleniyor