Yaren leylek'in yavrusu yuvasına kavuştu

Yaren leyleğin yavrularından biri, bitkin düştüğü için yuvasından alınarak Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edildi. Tedavisi tamamlanan yavru leylek, yuvasına geri döndü.

Yaren leylek
Haberi Sesli Oku
GÜNDEM 11.06.2024 13:24:00 0

Yaren leyleği, Uluabat Gölü'nün kıyısındaki Eskikaraağaç Mahallesi'nde balıkçı Adem Yılmaz ile kurduğu "dostluk hikayesi" ile tanınıyor. Bu yıl 13. kez göç mevsiminde Eskikaraağaç'a gelen Yaren'in bu yıl 4 yavrusu oldu.

Ancak Yaren ve Nazlı leyleğin yavrularından ikisi, yumurtadan çıktıktan sonraki günlerde öldü. Diğer yavrulardan biri de yuvada bitkin düştüğü fark edildi. Bunun üzerine Karacabey Belediyesi ekipleri tarafından yuvadan alınan yavrunun tedavisine başlandı.

Rehabilitasyon merkezinde yapılan tedavide yavruya, su kaybı ve minarel kaybı için gerekli takviyeler yapıldı. Ayrıca enfeksiyon kapmaması için antibiyotik tedavisi de uygulandı.

Yavru leylek, ilk etapta veterinerler tarafından kıyma ve mama karışımıyla beslendi. Daha sonra kendi başına beslenebilecek kadar güçlenince, önüne yiyecek konuldu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Hacı Ahmet Çiçek, yavrunun göç zamanı geldiğinde ailesiyle birlikte göç edeceğini ve bu süreçte de izlenmeye devam edileceğini söyledi.

Yavru leylek, halkalama yöntemiyle takibe alındı. Bu sayede göç yolundaki hareketleri takip edilebilecek.