Yargıtay açıkladı: Cep telefonu yerine salatalık gönderenler şimdi yandı

Sanal alemden dolandırıcılık yapan kişiler, ‘Bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçu’ndan hakim karşısına çıkacak.

TEKNOLOJİ 1.03.2022 10:03:00 0
Yargıtay açıkladı: Cep telefonu yerine salatalık gönderenler şimdi yandı

  İnternet üzerinden satışta cep telefonu yerine salatalık, sigara bırakma cihazı, oyuncak gibi ucuz malzeme gönderen bir kişi, ‘Nitelikli dolandırıcılık’ davasından beraat etti. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı’nın temyiz müracaatı üzerine devreye giren Yargıtay 15. Ceza Dairesi,  emsal nitelikte bir karara imza attı. Kararda, sanal alemden vatandaşları dolandıranların nitelikli dolandırıcılık suçunu oluşturduğuna dikkat çekildi.

Kararda, “Olayda sanığın bir internet sitesinde cep telefonu satışı için ilan verdiği, mağdurla 150TL’ye satış konusunda anlaşıldığı, ortadadır. Anlaşılan ücretin sanığın verdiği hesaba yatırıldığı ancak sanığın gönderdiği koli açıldığında içinden sigara bırakma cihazının çıktığı belirlenmiştir. Kargodan cep telefonuyla karıştırılması hayatın olağan akışına uygun olmayan sigara bırakma cihazı çıkması sonucu yapılan incelemede sanığın, farklı mağdurlara yönelik benzer eylemlerde de bulunmuş ve bu konuda başka davalar da adına açılmış olduğu görülmüştür.

Sonuç olarak sanığın baştan itibaren dolandırıcılık kastıyla hareket ettiği ve fiilinin Türk Ceza Kanunu’nun.158/1-f maddesinde düzenlenen bilişim sistemlerinin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık suçunu oluşturduğu kabul edilmelidir. Mahkeme kararının bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir” denildi. 
 

Karamürsel’deki sahalar ilk günkü gibi pırıl pırıl

İstanbul’da bayramın ilk günü mezarlıklar ziyaretçilerle doldu

Avcılar E-5 yan yolda kurban trafiği

Acemi kasapların buluşma noktası hastanelerin acil servisi oldu

Bayram namazını 693 yıllık ecdat yadigarı camide kılan Büyükakın: "Zulümlerin son bulduğu bayram olsun"

Başkan Balcıoğlu bayram namazını Piri Mehmet Paşa Camii’nde kıldı

Orhaneli’de tankerle su taşıma dönemine son

A Milli Futbol Takımı, deplasmanda ABD ile karşılaşacak

Kurban Bayramı’nda klasik manzara: Acemi kasaplar yine sahnede

Çay bardağına sığmayan Lapseki kirazında hasat başladı

Kurbanlıklar kaçtı, vatandaşlar yakalamaya çalıştı

Türk Telekom, Smartex Akıllı Alıştırmalar uygulaması ile disleksili çocukların eğitimine katkı sağlamaya devam ediyor

TBMM Başkanı Kurtulmuş, bayram namazını Çanakkale’de kıldı

İnegöl’de acemi kasaplar acil servisi doldurdu

Alfa kuşağı velilerine LGS sınavı önerileri

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bayram yoğunluğu: Uçuş ve yolcu sayısında rekor artış bekleniyor

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın kabrini ziyaret eden baba Hakkı Kiraz: "Buraya her geldiğimizde biz 31 Mart’tayız"

Müşteri manzara isteyince kafe sahibi vinç çağırdı

Spor camiasından Kurban Bayramı mesajları

Bayramın ilk gününde yollar boş kaldı

Indiana Pacers, son saniyede attı, seride 1-0 öne geçti

Kurban kesim alanlarındaki hareketlilik havadan görüntülendi

Vatandaşlar Kurban Bayramı namazını Ayasofya’da kıldı

Eyüp Sultan Camiinde bayram namazı yoğunluğu

Bayrama bıçaklı tartışmayla girdiler: 2 gözaltı

Vali Toraman: Kurban Bayramı, paylaşma bilincinin toplumsal dayanışmayla buluştuğu anlamlı bir vesiledir

Bu kez hizmet için değil, bayramlaşmak için geldiler

Edirne’de Kurban Bayramı namazı coşkusu

Kırklareli’nde bayram namazı coşkuyla eda edildi

19. Komando Tugayı’nda bayram coşkusu

Yükleniyor