Tarih: 27.09.2024 16:01

Yargıtay, "yakalanan ilk darbeci" Yurdakul Akkuş'a verilen ağırlaştırılmış müebbet hapsi onadı

Facebook Twitter Linked-in

Ayrıca, darbe girişimine yardımcı olan sanıklar Ali Çiğci ve Bilal Dişbudak'a verilen 15'er yıl hapis cezası da onaylandı.

Yargıtay’ın temyiz incelemesi, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nin 31 Ekim 2022 tarihinde aldığı kararı kapsadı. Bu karara göre, Akkuş, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı. Yargıtay, silahlı terör örgütüne üye olmaktan yargılanan Kemal Şendur, Ayhan Şen ve Hakan Kutkan’a verilen 8 yıl 9 aylık hapis cezalarını da onayladı. Beraat eden 9 sanık hakkındaki hükümler de onandı.

Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Akkuş, 11 Temmuz 2018’de ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Yargıtay, daha önceki kararda sanıkların son savunmalarını görüntülü sistemle yapmalarının, savunma haklarını kısıtladığına dair bazı gerekçelerle usulden bozulmasına hükmetmişti. Yeniden yapılan yargılama sonucunda, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, 16 sanık hakkındaki kararını 31 Ekim 2022'de vermişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —