Yasaklar kalkınca dolup taşan Uludağ'da Jandarma'dan denetim

Bursa’da hafta sonu kısıtlamasının kaldırılmasıyla Uludağ'da yoğunluk yaşanırken, jandarma ekipleri Uludağ'ın her bölgesinde denetim ve uyarılarını sürdürüyor.

BURSA HABER 6.03.2021 22:34:00 0
Yasaklar kalkınca dolup taşan Uludağ

Bursa’da hafta sonu kısıtlamasının kaldırılmasıyla Uludağ'da yoğunluk yaşanırken, jandarma ekipleri Uludağ'ın her bölgesinde denetim ve uyarılarını sürdürüyor.
Sağlık Bakanlığı haritasına göre, Bursa sarı rengiyle orta riskli iller arasında yer alırken, 4 ayın sonunda günübirlikçilerde hafta sonu Uludağ’da çıkabildi. Bursa’nın hafta sonu dışarı çıkma yasağının olmamasını fırsat bilen diğer illerdeki vatandaşlarda, günübirlik gezmenin keyfini çıkandı. Hizmet veren otellerin yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, bazı vatandaşlar ise şehir merkezindeki otellerde konaklamak zorunda kaldı. Günübirlik İstanbul gibi uzak illerden gelenler de kayak yapmanın keyfini doyasıya yaşadı. Yaşanan yoğunluk ile birlikte jandarma ekipleri de denetimleri arttırdı. Ekipler, otellerin kafe ve restoranlarında, kayak pistlerinde, Milli Parklar Girişinde maske, mesafe, hijyen, HES kodu denetimleri gerçekleştiriyor. Ekipler, tatilcileri sık sık megafonlarla uyararak, sosyal mesafeyi ve pandemi kurallarını unutmamaları gerektiğini hatırlatıyor. Öte yandan Milli Parklar Gişelerinde, jandarma ekipleri tarafından GBT (Genel Bilgi Tarama) işlemi ile kış lastiği uygulaması gerçekleşiyor.

Mansur Yavaş: Ankara tarihinin en kurak dönemini yaşıyor

Uraloğlu: Demir yolları ara tatile hazır

Bursa'da otobüs şoförü kar topu atan çocukları sopayla kovaladı

Yıldırım’da örnek öğrenci davranışı

İnegöl'de internet kablosunu çalan 2 kişi tutuklandı

Bursa'da tek katlı ev alev aldı

MSB’den Mehmetçik vurgusu

Şadi Özdemir’den Ankara’da Nilüfer temasları

Bursa'da yola fırlayan çocuğa çarpmamak için manevra yapan sürücü yaralandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Hepimiz adına yatıyorlar

Yıldırım Belediyesi’nden sokak hayvanlarına sıcak yuva

Kar yağışı Sapanca Gölü’ne can suyu oldu

Ahmet Davutoğlu: Komisyon raporu gecikiyor

Ali Babacan: Emekli hakkını istiyor

İntam, Tower Plaza, Carrefour: 3 proje tek kader

2025 Kayıtlardaki en sıcak üçüncü yıl oldu

Bolu’da deprem raporu: İki hastane yıkılacak

Kadın hakimi vuran savcının görev yeri şaşırttı!

Uludağ'da 3 kişinin öldüğü yangında istenen ceza belli oldu!

Nilüfer’de Durkheim söyleşisi

Osmangazi’de Kar Yağışına Karşı Yoğun Mesai

18. Uluslararası MEB Robot Yarışması 6-8 Mayıs’ta Antalya’da

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yarından itibaren başlıyor...

İnegöl Belediyesi’nden Oylat’ta yıllık değerlendirme buluşması

TÜİK açıkladı: Tavuk eti ve süt üretimi azaldı

İran ekonomisi dibe vurdu kriz büyüyor

Büyükşehir’den çevre için önemli iş birliği

UEDAŞ Uludağ’da 7/24 sahada

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı yaşanıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; tatilciler akın etti

Yükleniyor