Yaşlı Kadının Kurtarılması İçin Zamana Karşı Yarış

Osmangazili Ekipler Deprem Bölgesinde

DİĞER 31.10.2020 18:07:00 0
Yaşlı Kadının Kurtarılması İçin Zamana Karşı Yarış

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin hemen ardından afet bölgesinde bölgesine giderek arama kurtarma çalışmalarına katılan Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri, yıkılan 8 katlı Barış Sitesi’nin enkazının altında kaldığı belirlenen yaşlı bir kadını kurtarmak için zamana karşı yarışıyor. 

Merkez üssü Ege Denizi’nin Seferihisar açıkları olan 6.6 büyüklüğündeki deprem İzmir kent merkezinde çok sayıda binanın yıkılmasına ve hasar görmesine neden oldu. Depremin ardından Türkiye’nin dört bir yanından ekipler İzmir’e giderek arama kurtarma çalışmalarına başladı. İki tam donanımlı araç ve 10 personel ile deprem bölgesine ulaşan Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekibi de, gece boyunca AFAD ekipleri ile koordineli bir şekilde çalışarak, arama kurtarma çalışmalarına destek oldu. 

  

Zamana karşı yarışarak yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları yürüten Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri, çalışmalarını 8 katlı Barış Sitesi’nin enkazında yoğunlaştırdı. 4 katı tamamen yıkılan sitenin altında yaşlı bir kadının kaldığı bilgisine ulaşan ekipler, dün geceden beri yaşlı kadına ulaşmak adına canla başla mücadele ediyor. Bir yandan kamera ile görüntülü arama yaparak enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşmaya çalışan ekipler, diğer yandan da kırma işlemlerini gerçekleştiriyor. 

İzmir’e ve tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerini ileten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Belediyemizin Sivil Savunma Birimi ekipleri, deprem haberini alır almaz hazırlıklarını tamamlayarak yola çıktı. Bölgedeki ekipler ile koordineli bir şekilde enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak adına çalışıyorlar. Tüm dualarımız enkaz altında kalan vatandaşlarımız için. İnşallah hepsine sağ şekilde ulaşarak, enkaz altından kurtaracağız.  Yetirdiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralı olarak vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

Osmangazi Belediyesi     

 

İnegöl’de çevre bilinci eğitimi

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması

Yıldırım’dan dönüşüm hamlesi

TBMM’de 30 bin TL’lik seyyanen zam geri çekildi

OGM’den kaçak kesime sıkı denetim

Başkan Aydın’dan Arap Şükrü Sokağı müjdesi

Michelin yıldızlı restoranda yaşadığımız absürtlükler

Türkiye'nin otomotiv devi Tofaş'ta isyan!

MSB’den İHA açıklaması

Nilüfer’de spor için yeni vizyon

Sinema'da Çarşamba raporu: 219 bin bilet!

Büyükşehir'den Bursa'ya hatıra ormanı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün tekrar toplanıyor

Aleyna Tilki, İrem Sak ve Danla Bilic uyuşturucudan gözaltında!

Osmangazi Meydanı'nda festival havası

Bursa’da işçilerin kaldığı baraka, alev alev yandı

Şişlide feci kaza: İki kişi hayatını kaybetti

Erkan Aydın’a karşı kurulan büyük ittifak

Bursa–Kocaeli hattında yeni otoyol projesi

TÜİK: Türkiye’de kişi başına gelir endeksi 72

Büyükşehir'den Cisco sertifikalı eğitim fırsatı

Yenişehir’de camiler temizleniyor

Bursa Fan Club Derneği’nden “İtidal” Çağrısı

Nilüfer’de politik şiddet gündemi

Erkan Aydın’dan sahte hesap açıklaması

Ali Yerlikaya: 273 organize suç çetesi çökertildi

Kamu kurumlarına Fetö operasyonu: 19 gözaltı

Osmangazi’den öğrencilere kış desteği

Bursa’da uyuşturucu operasyonu

Bursaspor Soma'dan lider döndü

Yükleniyor