Yaşlı Kadının Kurtarılması İçin Zamana Karşı Yarış

Osmangazili Ekipler Deprem Bölgesinde

DİĞER 31.10.2020 18:07:00 0
Yaşlı Kadının Kurtarılması İçin Zamana Karşı Yarış

İzmir’de meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremin hemen ardından afet bölgesinde bölgesine giderek arama kurtarma çalışmalarına katılan Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri, yıkılan 8 katlı Barış Sitesi’nin enkazının altında kaldığı belirlenen yaşlı bir kadını kurtarmak için zamana karşı yarışıyor. 

Merkez üssü Ege Denizi’nin Seferihisar açıkları olan 6.6 büyüklüğündeki deprem İzmir kent merkezinde çok sayıda binanın yıkılmasına ve hasar görmesine neden oldu. Depremin ardından Türkiye’nin dört bir yanından ekipler İzmir’e giderek arama kurtarma çalışmalarına başladı. İki tam donanımlı araç ve 10 personel ile deprem bölgesine ulaşan Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekibi de, gece boyunca AFAD ekipleri ile koordineli bir şekilde çalışarak, arama kurtarma çalışmalarına destek oldu. 

  

Zamana karşı yarışarak yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları yürüten Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri, çalışmalarını 8 katlı Barış Sitesi’nin enkazında yoğunlaştırdı. 4 katı tamamen yıkılan sitenin altında yaşlı bir kadının kaldığı bilgisine ulaşan ekipler, dün geceden beri yaşlı kadına ulaşmak adına canla başla mücadele ediyor. Bir yandan kamera ile görüntülü arama yaparak enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşmaya çalışan ekipler, diğer yandan da kırma işlemlerini gerçekleştiriyor. 

İzmir’e ve tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerini ileten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Belediyemizin Sivil Savunma Birimi ekipleri, deprem haberini alır almaz hazırlıklarını tamamlayarak yola çıktı. Bölgedeki ekipler ile koordineli bir şekilde enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak adına çalışıyorlar. Tüm dualarımız enkaz altında kalan vatandaşlarımız için. İnşallah hepsine sağ şekilde ulaşarak, enkaz altından kurtaracağız.  Yetirdiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralı olarak vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

Osmangazi Belediyesi     

 

Yeşil-Beyazlılar evinde 3 golle kazandı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın şehadetinin üzerinden 25 sene geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimize söz verdik, sözümüzü yerine getirdik

Başkan Bozbey’den Bursaspor’a tam destek

Uğur Mumcu, Bursa’da 33. yılında unutulmadı

İnegöl’de depo kazası: İşçi demirlerin altında kaldı

Uludağ'da hafta sonu yoğunluğu

Ereğli’de TIR ile otomobil çarpıştı: 2 can kaybı

Gençler Büyükşehir desteğiyle KPSS’ye hazırlanıyor

Bakan Şimşek: Fitch’ten Türkiye’ye pozitif sinyal

Junioshow, zorlu küresel koşullarda sektörün umutlarını tazeledi

Nilüfer’de kaçak barakalar yıkıldı

Kocaeli’de yolcu otobüsü alev aldı

Demirtaş’a modern kapalı pazar geliyor

Balıkesir Sındırgı’da deprem!

ABD’de kar ve soğuk alarmı, marketler boşaldı!

Aksaray’da et yüklü TIR devrildi: 1 ölü

“İlk Başkent Yenişehir” konferansıyla 700. Fetih Yılı başladı

Yasadışı bahis geliri 50 milyon lira olan çete çökertildi: 13 tutuklama

Bursaspor liderlik için sahaya çıkıyor

Sancaktepe’de ahşap binada yangın

IBAN mağdurlarından TCK 158 için uzlaşma çağrısı

5 günlük bebeği darp eden hemşireye yakalama kararı

Orban’dan Zelenskiy’e Davos tepkisi

Bakan Yerlikaya’dan güvenlik başlıkları masada

Balkan Barış Platformu İstanbul’da toplandı

Başkan Bozbey'den su çağrısı

Kaçış hazırlığındaki FETÖ şüphelileri yakayı ele verdi

Oktay Yılmaz: Sürdürülebilir su yönetimi Bursa'nın önceliği

MHP’nin 2 numarasından erken seçim için tarih

Yükleniyor