Tarih: 11.11.2014 20:31

YENİ HASTANE ÇEVRESİNDEKİLER “İHYA” OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açılışı yapılan yeni hastaneyle birlikte İnegöl halkı modern sağlık hizmetine kavuşurken,  hastane çevresinde işyeri açma telaşı yaşanıyor.

 

Modern hastanenin çevresindeki boş dükkânlar eczaneler ile sağlık sektöründe faaliyet gösteren firmalara kiralanıyor. Bu işyerlerinde; eczane, gözlükçü ve medikal malzeme satan firmalar faaliyet gösterecek.  Birçok eczane hizmet vermeye başlarken bazılarında  ise düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Artan talebi karşılamak için bölge sakinleri zemin kattaki evlerini, işyerlerine dönüştürüyor.  3 bin TL ile 7 bin TL arasında değişen kiralamaların yapıldığı sokak üzerinde ayrıca birçok evin camında ?kiralık ev? yazısı dikkat çekiyor. Bölgede yeni kiralık işyerlerinin inşaatları da tüm hızıyla devam ediyor.

 

Yeni hastanenin çevresinde bunlar yaşanırken, eski hastanenin çevresinde ise sessizlik hâkim. Eski hastanenin çevresindeki birçok eczane ile sağlık sektöründe faaliyet gösteren firmalar yeni hastane bölgesine taşınırken, boşalan işyerlerinin camlarına kiralık tabelaları asılıyor.  

 

Kısa süre önce oturacak yerin zor bulunduğu Eski Hastanedeki çay bahçesi ise deyim yerindeyse sinek avlıyor. Hastanenin bulunduğu caddede eski yoğunluktan eser kalmazken, Bölge esnafı zor günle geçiriyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —