Yeni Hayvan Pazarının Kotraları İhaleye Çıkıyor

İnegöl Belediyesi’nin Alibeyköy Mahallesinde yapımını sürdürdüğü ve son aşamaya gelinen Hayvan Pazarı, kurban bayramı öncesi hizmet vermeye başlıyor.

ÇEVRE 1.06.2021 16:38:00 0
Yeni Hayvan Pazarının Kotraları İhaleye Çıkıyor

2400 adet büyükbaş ve 1200 adet küçükbaş hayvan kotrasının yer aldığı, sosyal tesisleriyle modern bir Pazar alanı olacak İnegöl Hayvan Pazarının kotraları, 9 Haziran Çarşamba günü ihaleyle satışa çıkarılacak.

İnegöl Belediyesi’nin Alibeyköy Mahallesinde yapımını sürdürdüğü ve son aşamaya gelinen Hayvan Pazarı, kurban bayramı öncesi hizmet vermeye başlıyor. 2400 adet büyükbaş ve 1200 adet küçükbaş hayvan kotrasının yer aldığı, sosyal tesisleriyle modern bir Pazar alanı olacak İnegöl Hayvan Pazarının kotraları, 9 Haziran Çarşamba günü ihaleyle satışa çıkarılacak.

İnegöl Belediyesi, bölgenin en güçlü hayvan pazarlarından birine sahip İnegöl’e yeni bir hayvan pazarı kazandırıyor. Yapımında sona gelinen Alibeyköy Mahallesindeki hayvan pazarı, kurban bayramı öncesi hizmet vermeye başlayacak. Otoparkı, sosyal alanları ve 2400 adet büyükbaş ile 1200 adet küçükbaş hayvan kapasiteli Pazar alanının kotraları, 9 Haziran 2021 Çarşamba günü ihaleye çıkacak.

İLK KEZ YENİ YERİNDE KURULACAK

İlk kez yeni yerinde kurulacak pazara ilginin yoğun olması beklenirken, Belediye Başkanı Alper Taban bugün beraberindeki Başkan Yardımcıları Fevzi Dülger ve Durmuş Aydın ile hayvan pazarı ve kotra ihalelerine ilişkin basın açıklaması düzenledi. 14.00’da encümen salonunda yapılan basın toplantısında, kurban bayramı öncesi hayvan pazarının yeni alanda kurulacağı açıklandı. Başkan Alper Taban, “Bugün kurban pazarı kotra ihalesinin duyurusunu yapmak için toplanmış bulunuyoruz. Bildiğiniz gibi kurban pazarını bu yıl yeni yerinde kuracağız. Pazar alanının bayrama yetiştirilmesiyle ilgili şuanda gece gündüz bir çalışma sergileniyor. Çalışma arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu yıl yetişmeme ihtimaline rağmen ekstra bir çaba ve çalışmayla sözümüzü tutabilmek adına tüm ekiplerimiz seferber oldu. Şuanda Pazar alanının yapımında yüzde 60 seviyelerine ulaştık. Zaten prefabrik ev çelik yapılar olması nedeniyle hızlı ilerliyor. Beraberinde kurban bayramına yetişeceğini ve şuanda yapılacak ihalenin de oradaki yerlerin satışıyla ilgili olduğunu ifade edebilirim” dedi.

TÜM ALANLARIYLA MODERN BİR PAZAR

Pazar alanı hakkında da bilgiler veren Taban, şöyle devam etti: “80 bin m2 toplam alan burası, ancak biz bunun ilk etapta 14 bin m2 alanda kapalı alan yapmış olacağız. Burada güzel bir şekilde Pazar oluşturmuş oluyoruz. 400 araçlık otoparkımız mevcut. Beraberinde 2400 adet büyük baş hayvanın yer alacağı, 1200 adet küçükbaş hayvanın yer alacağı bir Pazar alanı olacak. Ayrıca 1000 m2 kesim alanı olacak ve vatandaşlarımız buradan istifade edebilecekler. Yeme-içme alanları, pazarda kalanlar için konaklama alanları, beraberinde duş, mescit, WC gibi alanlar yer alacak.”

ÜZERİ GÜNEŞ ENERJİ PANELLERİYLE DONATILACAK

“Projemizi tamamladıktan sonra hayvan Pazar yerinin üstünü güneş enerjisi panelleriyle donatılması, buradan elde edilen elektrik enerjisinin de gerek şebekeye satılması gerek kendi ihtiyacımız için kullanılması noktasında bir çalışma olacak. Arazi ve bölge de buna çok uygun.”

3 AYRI GÜZERGAHTAN ULAŞIM İMKANI

“Yeni hayvan pazarımıza 3 ayrı yoldan ulaşım imkanı sağlanacak. Bursa-Ankara karayoluna çıkıp Alibeyköy üzerinden erişilebileceği gibi, yine Ortaköy yolu üzerinden ve Ahmet Türkel Çevre Yolu üzerinden de alternatifli ulaşım olacak.”

KOTRA BEDELLERİ BELLİ OLDU

“Kotra ihalesiyle ilgili şartnamelere web sayfamız ve belediyemiz kiralama servisinden ulaşılabilir. Kotraların satış ihalesi 09.06.2021 Çarşamba günü saat 10.00’da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde gerçekleşecek. Kotra bedelleri burada peşin veya kredi kartıyla tahsil edilecek. 180 m2’lik kotralarımızdan almak isteyen vatandaşlarımız 15 bin TL, 150 m2 kotralar 12 bin 500 TL, 90 m2 için 7 bin 500 TL, 60 m2 için 5 bin TL, 30 m2 için 2 bin 500 TL ve büyükbaş hayvan kesim alanı için de 1000’er TL ödemek durumunda olacaklar. Vatandaşlarımız bu şartların detaylarını Mali Hizmetler Müdürlüğümüzden öğrenebilirler.”

İLGİ YOĞUN OLACAK

“Pazarımızda yer almak isteyenlerin hazırlıklarını yaparak ihale günü salonda bulunmasını rica ediyorum. Çünkü yeni bir Pazar olacağı için bir cazibe oluşacağını öngörüyoruz. İnşallah yeni yerde de günün şartlarına uygun, tüm detayları düşünülmüş şekilde bir pazarı gerçekleştirmiş olacağız. Kurban bayramı sonrasında da pazarımız her hafta hayvan pazarı olarak açılmaya devam edecek. Yapılan çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum. Alacak olana da satacak olana da bereket getirmesini diliyorum.”

ESKİ PAZAR ALANI SPOR ADASI OLACAK

“Mevcut Pazar yerinin olduğu yerde bir spor adası oluşturma noktasında planlamamızı yapıyoruz. Şuanda orada bir tane amatör maçların yapılabileceği saha var. Beraberinde 2 saha ve etrafında kort tenisi, voleybol, basketbol gibi imkanların bulunduğu, sosyal tesislerin yer aldığı bir spor adasına dönüştürmek istiyoruz. Projelendirme çalışmalarımız devam ediyor.”


Karacabey’de Demokrat Parti bayrakları indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan Alinur Aktaş'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyükorhan'da Kamil Turhan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gemlik'te Refik Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürsu'da Mustafa Işık'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yıldırım'da Oktay Yılmaz'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenişehir'de Davut Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Osmangazi'de Mustafa Dündar'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhangazi'de Bekir Aydın'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Orhaneli'de Ali Osman Tayır'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nilüfer'de Celil Çolak'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mudanya'da Gökhan Dinçer'e destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kestel'de Ferhat Erol'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Keles'te Ali Doğru'ya destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karacabey'de Ali Özkan'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan İnegöl'de Alper Taban'a destek istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Harmancık'ta Yılmaz Ataş'a destek istedi

İnegöl'de yaşlılar ve gençler bir araya geldi

Başkan Aktaş Gemlik'te vatandaşlarla sahur yaptı

Karacabey'de 10 bin kişilik dev iftar sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'dan emeklilere müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa Valiliği'ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'da

Bursa dahil 53 ilde Narkoçelik-9 operasyonu

Emeklilere promosyon ödemeleri başladı

TSK son bir haftada 38 teröristi etkisiz hale getirdi

Osmangazi'de Ramazan pidesi denetimleri sıklaştı

Ticaret Bakanı Bolat: "İsrail ile ticaret suçlamaları gerçeği yansıtmıyor"

TCMB, Ankara'da olağanüstü toplantı düzenliyor

İnegöl'de en çok kitap okuyanlar ödüllendirildi

Yükleniyor