Yeni istasyonda çalışmalar hızlandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2300 metre ile iki istasyon arasındaki mesafenin en uzun olduğu Acemler ve Nilüfer istasyonları arasına yaptırdığı Bursaray’ın 39’uncu istasyonunda çalışmalar hızlandı.

BURSA HABER 20.04.2021 15:05:00 0
Yeni istasyonda çalışmalar hızlandı

Bursa’da ulaşım sorununun ortadan kaldırılması amacıyla yol genişletme ve yeni yollar, toplu ulaşımı teşvik, raylı sistem sinyalizasyon optimizasyonu gibi çalışmaları aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, mevcut raylı sistem hattında iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. Özellikle yeni stadyum, oteller, hastane, alışveriş merkezleri, kafeteryalar ile yaya hareketliliğinin yoğun olduğu bölgedeki ihtiyacı karşılamak amacıyla Acemler ve Nilüfer istasyonları arasına yapılan yeni istasyonda çalışmalar hızlandı. İş kapsamında 10.000 metreküp kazı hafriyat yapıldı, 644 ton demir kullanıldı ve 5061 metreküp beton döküldü. Çalışmalar kapsamında kuyu temel ve perde imalatları tamamlandı, mevcut hat yolu perdesi peron kotuna göre kesildi. Radye temel, peron katı, gişe katı ve merdivenlerin betonarme imalatları tamamlanırken, prefabrik kirişlerin montajının yapılabilmesi için katener sistemi alçaltıldı ve prefabrik kirişlerin montajı gerçekleştirildi. 4 adet yürüyen merdiven yerleştirilirken, elektrik tava imalatı ile platform katı mekanik seramik cephe kaplama imalatı devam ediyor.

İşin yüzde 85’i bitti

Acemler ve Nilüfer istasyonları arasındaki mesafenin 2300 metre olması yüzünden bölgeye ulaşımda sıkıntı yaşayan vatandaşların talepleri üzerine hayata geçirilen projede fiziki gerçekleşme yüzde 85’i aştı. Zemin kaplama, dış cephe kaplama, istasyon ince işleri, gişe katı çelik konstrüksiyon imalatı, 4 adet engelli asansörü montajı, istasyon elektromekanik işleri ve çevre düzenleme çalışmalarının da tamamlanmasıyla Bursaray’ın istasyon sayısı 39’a ulaşacak.

Ciddi bir ihtiyaç

Raylı sistem hattındaki en uzun istasyonlar arası mesafenin bu bölgede olduğunu hatırlatan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yeni stadyum, oteller, alışveriş merkezleri, kafeterya ve  dinlence yerlerinin ihtiyacını gidecek olan bir istasyon yapılması amacıyla Burulaş tarafından 2015 yılında bir ihale yapılmıştı. Ancak farklı nedenlerde süreç durmuştu. Geçtiğimiz Temmuz ayında süreci yeniden başlattık ve önemli bir mesafe kat ettik. İnşallah kısa zamanda bu istasyonu bitirip, bölgedeki alışveriş merkezleri, oteller, stadyum ve dinlence yerlerinin bu konuyla ilgili ihtiyacını gidermiş olacağız” dedi.

 

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Doğa tutkunlarının yeni adresi Yenişehir olacak

Kestel’de hava kirliliğine kalıcı çözüm: Tek tip filtrasyon sistemi başlıyor

Osmangazi Meydanı’nda müziğin büyüsü

GUHEM’de ‘En Uzunnn Gece’

İnegölspor'dan Bozbey'e çağrı

İnegöl Belediyesi’nden Türkiye’de bir ilk: Çocuk odaklı afet çalıştayı

Bursa’da kaçakçılığa büyük darbe: 3,4 milyon makaron ve 12 milyon TL’lik oto parçası ele geçirildi

Burfaş B Kafe ilgi odağı: Masterchef şefleri Bursa'da

RATEM seçimlerine TİMBİR damgası

Varank’tan Özel’e savunma sanayii üzerinden sert çıkış

Timsah’tan flaş transfer!

Bursa’nın da aralarında olduğu 28 ilde FETÖ operasyonu: 50 tutuklama

Yıldırımlı gençler kadim Bursa'yı adım adım keşfediyor

Bu soyadlarından herkes kurtulmak istemiş...

Osmangazili çocuklar Bursaspor sevgisiyle büyüyor

Başkan Özdemir: Gençler Nilüfer’de karar ortağı

Çanakkale'de cinayet gibi kaza: 5 ölü

Dışişleri: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırmasını memnuniyetle karşılıyoruz

Bursa’da deprem sığınma projesi

Yeşiltaş’tan Mustafakemalpaşa’da sandık çağrısı: Çarşı-pazar yangın yeri, çözüm sandık!

Veri Analizi Okulu ilk dönemi tamamladı

Geleceğin mühendisleri Çilek fabrikasında sahaya indi

Gazeteci Ülker Karlı vefat etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Yasal düzenleme gerekiyorsa, Meclis elbette yapacaktır

Yıldırım’a yeni kadın spor merkezi

Gazeteci Levent Gültekin, adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı

Yenişehir’de ritim kursuna yoğun ilgi

AK Parti, Terörsüz Türkiye raporunu TBMM'ye bildirdi

MHRS’den 388 milyon randevu

Öğrenciler Bursa'nın dünyaca ünlü lezzetlerini ilk kez deneyimlediler

Yükleniyor