Yeni metro hattı muhtarlara anlatıldı

Tüm detaylar anlatıldı

BURSA HABER 7.04.2021 15:55:00 0
Yeni metro hattı muhtarlara anlatıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca inşasına başlanan Emek – YHT – Şehir Hastanesi hattı üzerinde yer alan 8 mahallenin muhtarı, proje kapsamında sahada yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilendirildi.

Bursa Şehir Hastanesi’ne kesintisiz ulaşımın sağlanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Emek – Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı’nın temeli geçtiğimiz hafta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katıldığı törenle atılmıştı. Mevcut Emek istasyonundan sonra Mudanya Geçit, A.Yesevi Camii, YHT Gar ve Şehir Hastanesi olmak üzere 4 ayrı istasyondan oluşacak 6.1 kilometre uzunluğundaki hatta yüklenici firma tarafından çalışmalara başlandı. Bir taraftan sahada çalışmalar devam ederken, Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı da güzargah üzerindeki 8 mahallenin muhtarını süreç hakkında bilgilendirildi.

Tüm detaylar anlatıldı

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Rüştü Şanlı başkanlığında yapılan toplantıya Adnan Menderes, Nilüferköy, Emek Zekai Gümüşdiş, Balat, Ahmet Yesevi, Bademli, Emek Fatih Sultan Mehmet ve Geçit Mahallesi muhtarları katıldı. Yüklenici firma temsilcilerinin da hazır bulunduğu toplantıda, çalışmaların seyri, raylı sistem güzergahı, istasyon konumları, inşaat çalışmaları sırasında taşıt trafiğinin kapatılacağı/kısıtlanacağı yollar ve trafiğin yönlendirileceği alternatif güzergahlar tüm detayları ile muhtarlara anlatıldı.

Çalışma süresince yaşanacak en küçük bir aksaklıkta bile vatandaşların öncelikle mahalle muhtarına gittiğini hatırlatan Ulaşım Daire Başkanı Rüştü Şanlı, “Gerek Büyükşehir Belediyesi olarak biz gerekse de bakanlığımız sürecin sorunsuz tamamlanması için gerekli tüm tedbirlerimizi aldık. Ancak özellikle trafiğin alternatif güzergahlara yönlendirilmesi noktasında bazı sıkıntılar yaşanabilir. Bu nedenle projeyi detaylarıyla muhtarlarımıza aktardık. Onlar da mahallelerinde projenin sağlıklı bir şekildeki ilerleyebilmesi adına bize önemli bir katkı sunacak. Bu sürece sağlayacakları katkı nedeniyle şimdiden muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bursa’da uyuşturucu ticareti yapmaktan aranan 3 hükümlü yakalandı

Pınar Erbaş işten çıkarılmasına sessiz kalmadı

Bursa'da direksiyon dersinde talihsiz kaza anı kamerada

‘Kız meselesi’ nedeniyle kuzenini yaraladı

Atlas Çağlayan’ın annesini tehdit eden 4 kişi gözaltına alındı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor: Suriye ve Gazze başlıkları öne çıkıyor

Şoförler Ahmet Çakır ile yola devam dedi

Esenboğa’ya yeni pist: Kapasite 30 milyona çıkıyor

Mia Haber yayın ağını genişletiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumu saldırı altında

Trump’a suikast girişiminde bulunmuştu: Ömür boyu hapis talep edildi

Donald Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze daveti

Bursa’da yol kavgası kamerada: Önce bıçakladı, sonra 112’yi aradı

Her söz hakaret değil: İşte o liste...

Yıldırım'da tapu seferberliği

Kendini kitleyerek iş yerini ateşe verdi dumandan etkilenerek bayıldı

Venezuela Savunma Bakanı Lopez: ABD’nin saldırısında 47 asker öldü

Karne sevincine Başkan Erkan Aydın ortak oldu

Vali Gül, öldürülen Atlas'ın ailesini ziyaret etti

Bakan Tekin: Şimdi bambaşka bir Türkiye'de yaşıyoruz

Bakan Mehmet Fatih Kacır: 13 ilde 16 yeni sanayi yatırım alanı oluşturduk

Bakan Güler Hava Kuvvetleri toplantısına katıldı

AK Parti kulislerinden sızan 6 kritik seçim hamlesi

Atlas Çağlayan'ı hayattan koparan 15 yaşındaki katilin ifadesi ortaya çıktı

Kuryeler 3 gün kontak kapatacak: Zamları beğenmediler

Bursa'da karne günü liseliler birbirine girdi o anlar kamerada

Nilüfer'de pazarlar için güç birliği

Bursa Emniyeti’nden suça geçit yok

Kız kardeşini öldürüp, annesini yaralayan kişi intihar etti

Bursa'da çay ocağında yangın çıktı

Yükleniyor