YENİCE VE AKHİSAR`DAKİ KOKU RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDİYOR

BAŞKAN YİĞİT ``TEK ÇARE FABRİKANIN TAŞINMASI``

YENİCE VE AKHİSAR`DAKİ KOKU RAHATSIZ ETMEYE DEVAM EDİYOR
DÜNYA 21.08.2008 00:03:14 0

 

İnegöl’e bağlı yenice beldesi sanayi bölgesinde faaliyetlerine devam eden, bir boya tekstil firmasının arıtmasından çıkan kokular uzun süreden beri yeniceli vatandaşların tepkisine neden oluyor.

 

Yenice beldesinde yaşayan vatandaşlar belde girişinde ağır bir kanalizasyon kokusuyla karşı karşıya kalıyor. Yeniceliler yıllardan beri her nefes aldıklarında bu kokunun etkisi altında kalıyor.

 

Yenicelilerin uzun süreden beri şikâyetçi olduğu kötü kokudan İnegöl’e bağlı Akhisar mahallesinde yaşayan vatandaşlarda etkileniyor. Akhisar Mahallesi sakinleri de bu konuda İnegöl Belediyesinin çözüm bulmasını istiyor.

 

Daha önceden bu kokunun yenice belediyesine ait arıtma tesisinden geldiği yönünde iddialar vardı. Ancak daha sonra belediyeye ait arıtma tesisinsin tam kapasite çalıştığı, kokunun ise, yenice sanayi bölgesinde faaliyette bulunan bir boya tekstil firmasından kaynaklandığı anlaşıldı.

 

Aradan geçen uzun zamana rağmen fabrika sahipleri bu kokunun kaldırılması konusunda halen bir çalışma yapmadı. Vatandaşlar halen bölgeden geçerken bu kötü kokuyu çekmek zorunda kalıyor. Yenice belediyesinin bu koda fabrikaya yaptırım gücü ise bulunmuyor. Belediye fabrikaya sadece 150 ytl para cezası verebiliyor.

 

Yenice belediye başkanı Ramiz Yiğit, konunun çözümü için tek çarenin bu fabrikanın bulunduğu yerden kaldırılması olduğunu söyledi.