Yenişehir Havalimanı uçuşları tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Bursa Belediyeler Birliği ve Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Oktay Yılmaz"Çok yakın zamanda yurt dışı destinasyonlarda açılacak. Hızlı bir ivmeyle daha ulaşılabilir kent olma yolunda ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

BURSA HABER 17.10.2024 17:38:00 0
Yenişehir Havalimanı uçuşları tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği ve SunExpres Airlines iş birliğinde düzenlenen “Bursa Yenişehir Havalimanı İç ve Dış Hat Uçuşları Bilgilendirme Toplantısı” Almira Otel’de gerçekleştirildi.  Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği ve Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve SunExpres Havayolları Türkiye Satış Müdürü Murat Hatipoğlu ev sahipliğinde düzenlendi.

Antalya ve Adana havalimanlarına karşılıklı olarak tarifeli seferler başlamasının bir başlangıç olduğunu aktaran Bursa Belediyeler Birliği ve Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Oktay Yılmaz, Balkan ülkeleri ve Avrupa’ya yönelik uçuşların olabileceğini müjdeledi.

HAVAYOLU ULAŞIMINI GÖREV BİLDİK

Bursa’nın havayolu taşımacılığında güçlü bir altyapıya sahip olduğunu vurgulayan Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Oktay Yılmaz, şehrin farklı ülkelerden charter uçuşlarına ve uluslararası havayolu şirketlerine ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Özellikle pandemi sürecinin Bursa’nın havayolu ulaşımını aksattığını belirten Başkan Oktay Yılmaz, “Bu kapsamda, Bursa’nın dünya turizminde ana destinasyonlar arasında yer edinebilmesi adına Yenişehir Havalimanı’mızdan başta Türkiye’nin birçok noktasına ve dünyanın farklı ülkelerine uçuşların yapılabilecek olması oldukça önemli bir argüman. Biz de Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği olarak da bu şehirdeki her bir turizm profesyonelinin ve sivil toplum kuruluşunun havalimanımız ile ilgili duyduğu hassasiyeti kendimize görev edindik ve Sunexpress yetkilileriyle görüşmeler gerçekleştirdik” dedi.

 

 

YENİ HEDEFLER ALMANYA VE AVRUPA ÜLKELERİ

Bu görüşmelerde Bursa’nın turizm altyapısını, sahip olduğu destinasyon özelliklerini, kentin ekonomik verilerini ve hangi ülkeler ile turizm konusunda entegrasyonumuzun olduğu konularını istişare ettiklerini aktaran Yılmaz, “Biz tüm sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sektörün ihtiyaçlarını, taleplerini daha iyiye taşımak için bir yol haritası oluşturuyoruz. Önümüzdeki bir yıl içerisinde ulusal ve uluslararası fuarlarda kentimizi tanıtmaya devam edeceğiz. Bursalılık bilincinin gelişmesini önemsiyoruz. Hepimiz gönül rahatlığıyla Bursalıyız diyebilmeli, Bursa’yı tanımalıyız. Bu büyülü şehri tanıtmak adına el birliğiyle çalışmamız gerekiyor. Geçmişten bugüne Bursa’nın tanıtılması adına çok çalışmalar yapıldı. Tarihi kimliğin ortaya çıkarıldığı restorasyon çalışmaları, turistik oteller yapıldı. Çok iyi şeyler yapıldı fakat elbette yetmez. Biz daha ileriye taşımak zorundayız. Kurucu akla sahip bir şehri temsil ediyoruz. Hak ettiğimiz yere gitmek için beraber hareket etmeliyiz. Biz bugün Antalya ve Çukurova destinasyonlarının tanıtılması için buradayız, bilgilendirmeler yapacağız. Çok yakın zamanda yurt dışı destinasyonlarda açılacak. Hızlı bir ivmeyle daha ulaşılabilir kent olma yolunda ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

10 KASIM’DA SEFERLER BAŞLIYOR

Bursa'nın turizme verdiği önemden dolayı mutluluk duyduğunu belirten SunExpress Havayolları Türkiye Satış Müdürü Murat Hatipoğlu, "10 Kasım itibariyle Bursa uçuşlarımızı başlatıyoruz. Bursa, sanayi ve turizmde hızla ilerleten şehirlerimizden biri. SunExpress'in artık büyüyen Bursa'ya ve büyüyen sektörlerine karşı katkı sağlamak istedik. Kasım ayının ilk 2 haftasında 12 destinasyon açacağız. Aynı anda 12 iç hat destinasyonu açmak büyük başarı. Sürdürülebilirlik çerçevesinde açmak ve bunu devam ettirmek istiyoruz" dedi. Bursa Havalimanının, İstanbul havalimanları için bir alternatif olduğunu ifade eden 27’nci Dönem AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, “Bu şehrin ulaşılabilir olması noktasında çalışmalar devam ediyor. Bursa yaz ve kış turizmiyle başarılı hikayelerine sahip bir şehir. Bu kadar farklı alternatif turizm çeşitliliğine sahip bir şehir dünyada yok. Birliktelik içerisinde hepimiz Bursa Yenişehir Havalimanı için de çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

 

Bursaspor'dan deplasmanda 6 puanlık galibiyet!

Bursa milletvekili, Özgür Özel'in A takımında

“Kadın Sığınağı” ilk gösteriminde büyük beğeni topladı

Osmaniye'de katliam gibi kaza yaşandı

Bursa'da lezzetler gün yüzüne çıkıyor

Nilüfer’de gönüllülük ve dayanışma buluşması

Osmangazi’de cumhuriyetin eğitimci ilk kadın milletvekilleri konuşuldu

Yeni araştırma: İl olmaya en yakın ilçeler belli oldu

TİMBİR’den RTÜK’e ziyaret; İnternet medyasında yeni dönem iş birlikleri konuşuldu

Başkan Taban gençlere kulak verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye kadın haklarında altın yıllarını bizim dönemimizde yaşıyor

Nilüfer'de su kesintisi

Nilüfer’de renkli yılbaşı hazırlığı

Mudanya’ya değer katan proje

Bir şirkete el konuldu, bir şirkete kayyum atandı

Yıldırım’ın gençleri tarih turunda

Nilüfer Belediyesi’ne soruşturma

Bursa’da Engel Tanımayan Bilim Yolculuğu

Black Friday Çılgınlığı: İndirim mi, Toplumsal Yanılsama mı?

Osmangazi’den kadın haklarına güçlü vurgu

Futbolda bahis skandalı büyüyor: Yeni gözaltı dalgası

Feti Yıldız: “İmralı’daki görüşme çok olumlu geçti, negatif hiçbir şey yok”

Bu sezon ilk defa Bursaspor taraftarına ceza geldi!

Yıldırım Belediyesi engelleri sevgi ile aşıyor

Nilüfer’de QR’lı ruhsat dönemi

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde yerinde dönüşüm başlıyor

Bozbey: Dağ yöresi Bursa’nın geleceği

T10F Gemlik’te vitrine çıktı

Düzeltme metni

Yunanistan'a MSB'den bomba yanıt!

Yükleniyor