Yenişehir tarihî mercek altında

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü yetkilileri, Osmanlı'nın ilk payitahtı olan Bursa’nın Yenişehir ilçesinde incelemelerde bulundu.

BURSA HABER 14.06.2021 13:35:00 0
Yenişehir tarihî mercek altında

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı İsmail Kahraman, Daire Başkanı Emel Azizoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer Yenişehir Şemaki Evi Müzesi ve Sinanpaşa Külliyesi'nde incelemelerde bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan gelen heyeti Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Kaymakam Suat Seyitoğlu karşıladı. Heyet Yenişehir’in tarihi yerlerinde incelemelerde bulundu. Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, “Tarihi yerlerde geziyoruz çünkü ilçemiz Osmanlı Devleti’nin ilk başkenti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları Müzeler Genel Müdür yardımcısı İsmail Kahraman’ı misafir ettik ve Şemaki Evi Müzesini gezdik, daha sonra tarihî belediye binamızı, saat kulemizi ve son olarak da şu ân bulunduğumuz Sinanpaşa Külliyesini gezdik. Yenişehir’i çok beğendiklerini ve bazı projeler hakkında görüşlerini aldık ve kendilerinden destek istedik. 2022 yılında Kültür Bakanlığı ile birlikte güzel projelere imza atacağımızı düşünüyorum. Şehrimizden tarih fışkırıyor, dışarıdan gelen ve tarihi okuyan insanlar Yenişehir’in tarihi bir şehir olduğunu biliyorlar” dedi.


Kaymakam Suat Seyitoğlu, “Kültür Bakanlığına bağlı Müzeler Genel Müdürümüzün talimatı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları genel müdür yardımcısı ve bir daire başkanı ilçemizi ziyaret ettiler. Burada Şemaki Evi Müzemiz var, müzenin yeni baştan onarımı noktasında gerçekten yıkık ve dökük haldeyken valimizin olaya et atmasıyla beraber burası mamure hale getirildi. Fakat bundan sonrası çok önemli, bunun dizaynı, teşrifi ve benzeri noktalarda bir takım yeni faaliyetlerin yapılması gerekiyor ki müze kendini etnografik anlamda gösterebilsin. Bunun da çalışmasını kültür bakanlığından gelen misafirlerimiz olaya el attılar. Kısa zamanda inşallah bunun projesi tamamlanacak" şeklinde konuştu.

Yenişehir’de bayram öncesi temizlik seferberliği

Bursa’da bayram trafiğine havadan sıkı denetim

UEDAŞ'dan bayramda kesintisiz hizmet!

Bursa'da 8 katlı binada yangın paniği

İnegöl protokolü bayramlaşma töreninde bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Bursa’da kontrolden çıkan otomobil prefabrik yapıya girdi

Nilüfer’de bayramlaşma geleneği sürdü

İnegöl’de kamyon devrildi: 2 yaralı

Bursa protokolü bayramlaşmak için bir araya geldi

Başkan Aydın, Osmangazi Belediyesi personeliyle bayramlaştı

Başkan Yılmaz, belediye çalışanlarıyla bayramlaştı

CHP Bursa’dan hastane alanı satışına tepki

Başkan Özel, öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Bursa'da trafikte yol verme kavgası kameraya yansıdı!

BESAŞ baklavasına bayram öncesi yoğun ilgi

Bursa'da bayram arifesinde feci kaza: 7 yaralı

Bursa'da çatışma sonrası operasyon: 4 şüpheli yakalandı

Bursa’da iki ilçede su kesintisi!

Başkan Bozbey’den şehit aileleri ve gazilere vefa sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altaylı’ya geçmiş olsun telefonu

Başkan Yılmaz’dan şehit ailelerine ziyaret

İnegöl'de 15 yıl hapis cezası bulunan firari dolmuşta yakalandı

Bursa’da Çanakkale Şehitlerine vefa

İnegöl'de genç sürücü ölümden döndü

İnegöl Kaymakamlığı’ndan yetim ve öksüz öğrencilere bayram hediyesi

Galatasaray, Liverpool’u elerse geliri 66 Milyon Euro’ya çıkacak

İnegölspor, Koray Palaz ile Anlaştı

İnegöl'de kontrolden çıkan tır yol kenarına devrildi

Hem vatandaşı soy hem de devlete diren!

Yükleniyor

loading