Tarih: 07.09.2015 17:58

YENİŞEHİR´DE KURTULUŞ COŞKUSU

Facebook Twitter Linked-in



4 Eylül Cuma günü başlayan Yenişehir 2. Uluslararası Altın Biber Festivali çeşitli etkinliklerle sona erdi.
Geçen yıla oranla daha sade geçen program, Perşembe akşamı Çarşı Camii´nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları için okunan Mevlid-i Şerifle başladı.
Cuma günü Belediye Meydanı´nda Modifiye araç sergisi başlayan festivalin ikinci gün programı dolu dolu geçti.
Yenişehir Protokolü, Yenişehir Belediyesi Osmanlı Mehteri, Atlı Grubu ve Kılıçkalkan Ekibiyle birlikte Kortej yürüyüşü gerçekleştirirken, Santral Park´ın Otopark alanında Tarım Aletleri Standı, Osmangazi Lisesi Bahçesinde ise Köy Stantları, El Sanatları Stantları ve Resim Sergisi açılışı yapıldı.
Kılıçkalkan Ekibi´nin gösterisini Protokol konuşmaları takip ederken, Biber Turşusu yarışması renkli görüntülere sahne oldu.
Festivalin son gününde ise Kurtuluş etkinlikleri vardı.
Mehter takımı öncülüğünde yapılan yürüyüşe gaziler ve ilçe protokolü katıldı.
Daha sonra temsili olarak canlandırılan Yenişehir´in kurtuluşu heyecan dolu gözlerle izlendi.
İlçeyi düşman işgalinden kurtaran askerlerin elinden al bayrağımızı teslim alan Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, kendilerine bırakılan bu cennet parçası topraklara sahip çıkmaya devam edeceklerini vurguladı.
Tarihi mehter takımın konserini dinleyen protokol üyeleir ile vatandşalra daha sonra Yenişehir Şehitlerinin kabrini ziyaret etti.
Yenişehir 2. Uluslararası Altın Biber Festivali, Şehitlik ziyaretinin ardından ?İşgalden Kurtuluşa Yenişehir? paneliyle sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —