Tarih: 28.09.2024 14:57

Yenişehir’de kaçak suriyelilere operasyon

Facebook Twitter Linked-in

 

Yenişehir’de düzensiz göçmenlere operasyon düzenlendi. Yenişehir Belediyesi’nin de destek verdiği operasyonda onlarca kişi yakalanarak, sınır dışı edilmesi için İl Göç İdaresi’ne gönderilirken, Başkan Ercan Özel, “Halkımıza, kaçak göçmenlerin evlerine göndereceğimize dair söz vermiştik. Hukuk çerçevesinde bu sözümüzü tutmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. 

 

 

Yenişehir Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak amacıyla suçla mücadele kapsamında kaçak Suriyelilere yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyon çerçevesinde, yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yapan, yasal olarak giriş yaptıktan sonra suç faaliyetlerine karışan, kayıtlı olduğu şehirde kalmayıp Yenişehir'e gelen ve vize süresini ihlal eden yabancılara yönelik denetimler artırıldı.

 

 

Yenişehir Belediyesi’nin, ilçede Suriyelilerin ruhsatsız işlettiği dükkanları kapatmasının ardından yapılan görüşmeler sonucunda İlçe Emniyet Müdürlüğü de harekete geçti. Yapılan denetimlerde, yasa dışı yollarla ülkeye giren, suça karışan ve Yenişehir’de ikamet eden Suriyelilere yönelik operasyonda birçok kişi yakalandı. Yenişehir Belediyesi’nin tahsis ettiği araçlarla İl Göç İdaresi’ne sevk edilen Suriyeli göçmenlerin sınır dışı işlemleri başlatıldı.

 

 

Konu hakkında açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, “Yenişehir’de hemşehrilerimizin asayiş, güven ve huzur ortamının bozulmaması için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Bu noktada, ilçemizin demografik yapısını bozan, kaçak Suriyelilerin evlerine gönderilmesi için çalışmalarımızı hukuk çerçevesinde sıkı bir şekilde sürdürüyoruz. Biz vatandaşımıza bu konuda söz verdik. İlçemizde kaçak olarak yaşayan Suriyelilerin kayıtlı oldukları şehirlere gönderilmesi veya sınır dışı edilmeleri için güvenlik güçlerimize elimizden gelen tüm yardımı sağlıyoruz” dedi. 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —