Yeşil’de muhteşem dönüşüm

Yeşil’de muhteşem dönüşüm

BURSA HABER 11.08.2020 11:14:00 0
Yeşil’de muhteşem dönüşüm

 Bursa’da yaptığı asfaltlama çalışmalarıyla konforlu ulaşımı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Yeşil Caddesi’nde yaptığı dokunuşlarla da tarihi bölgeye hem konforlu ulaşım hem de estetik bir görünüm kazandırdı.
Koronavirüs nedeniyle kısıtlamaların yaşandığı dönemde Bursa’da 28 kilometrelik hatta sıfırdan 80 bin ton asfalt atarak kesintisiz konforlu ulaşımı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, kent içindeki önemli noktalarda da vatandaşın rahatını sağlayacak çalışmalara imza atıyor.


“46 yapı elden geçirildi”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, beraberindeki Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Polat, Kurtoğlu Mahalle Muhtarı Ahmet Gedik ve vatandaşlarla birlikte Yeşil Caddesi’ndeki çalışmaları inceledi. Tarihi cadde üzerindeki esnafla da sohbet eden Başkan Aktaş, eksik ve aksaklıklar hakkında fikir alışverişinde bulundu. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi el birliğiyle ilçenin dört bir tarafında altyapıdan üstyapıya, tarihi mekânlardan spor alanlarında kadar birçok alanda çalışmanın yapıldığını söyleyen Başkan Aktaş, Yeşil Türbe'yi, Yeşil Cami'yi, Emirsultan gibi önemli bölgeleri bünyesinde barındıran tarihi aksın şehir için değerli olduğunu belirtti. Başkan Aktaş, “Yeşil Caddesi’nde dış cephe iyileştirmeleri, asfalt, altyapı ve tretuvar çalışmaları yaptık. 46 tane yapı tek tek elden geçirildi. Mantolama, boya, çatı ve çatı kaplamaları, oluk, klima ve çiçeklik üniteleri, camekân ve bazı binaların doğramalarıyla elektrik ve mekanik tesisatı imalatları yapıldı. Kısa bir aks gibi gözüküyor ama Yeşil Türbe ve Emirsultan’a açılması hasebiyle önem taşıyor. Pandemi sürecinde hem İpekçilik’te hem de Namazgâh Caddesi'nde tüm kurumlarla bir araya gelerek uygulamalar yaptık. Hem Bursalıların hem de dışarıdan gelen misafirlerin rahatlıkla dolaşabileceği, dinlenebilecekleri, tarihi mekanları gezebilecekleri bir sonuç ortaya çıktı” dedi.


“3.5 milyonluk yatırım”
Yeşil Caddesi’nde tüm uygulamalar için yaklaşık 3 buçuk milyona yakın bir harcamanın yapıldığını ifade eden Başkan Aktaş, ufak tefek dokunuşlar hariç çalışmaların bitirildiğini söyledi. Başkan Aktaş, “Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bursa'yı bir taraftan sağlıklı bir şekilde büyütürken, diğer taraftan da şehrin değerlerini muhafaza etmek, onları restore etmek için gayret gösteriyoruz. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’a ve ekibine teşekkür ediyorum. Esnafımıza da sabırlarından ötürü teşekkür ederim” diye konuştu.

İnegöl’de çevre bilinci eğitimi

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret açıklaması

Yıldırım’dan dönüşüm hamlesi

TBMM’de 30 bin TL’lik seyyanen zam geri çekildi

OGM’den kaçak kesime sıkı denetim

Başkan Aydın’dan Arap Şükrü Sokağı müjdesi

Michelin yıldızlı restoranda yaşadığımız absürtlükler

Türkiye'nin otomotiv devi Tofaş'ta isyan!

MSB’den İHA açıklaması

Nilüfer’de spor için yeni vizyon

Sinema'da Çarşamba raporu: 219 bin bilet!

Büyükşehir'den Bursa'ya hatıra ormanı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün tekrar toplanıyor

Aleyna Tilki, İrem Sak ve Danla Bilic uyuşturucudan gözaltında!

Osmangazi Meydanı'nda festival havası

Bursa’da işçilerin kaldığı baraka, alev alev yandı

Şişlide feci kaza: İki kişi hayatını kaybetti

Erkan Aydın’a karşı kurulan büyük ittifak

Bursa–Kocaeli hattında yeni otoyol projesi

TÜİK: Türkiye’de kişi başına gelir endeksi 72

Büyükşehir'den Cisco sertifikalı eğitim fırsatı

Yenişehir’de camiler temizleniyor

Bursa Fan Club Derneği’nden “İtidal” Çağrısı

Nilüfer’de politik şiddet gündemi

Erkan Aydın’dan sahte hesap açıklaması

Ali Yerlikaya: 273 organize suç çetesi çökertildi

Kamu kurumlarına Fetö operasyonu: 19 gözaltı

Osmangazi’den öğrencilere kış desteği

Bursa’da uyuşturucu operasyonu

Bursaspor Soma'dan lider döndü

Yükleniyor