Yeşil'in Yolları Yenileniyor

Yıldırım Belediyesi, tarih ve inanç turizminin önemli yerlerinden olan yeşil bölgesindeki eskiyen parke taşlarını yenileriyle değiştiriyor.

ÇEVRE 31.05.2021 15:36:00 0
Yeşil

‘Geleceğin Yıldırım’ını inşa etmek için aralıksız çalışan Yıldırım Belediyesi, ilçenin çehresini değiştiren ve yaşam kalitesini yükselten projeleri hayata geçiriyor. İmar uygulamalarından kentsel dönüşüme, park ve yeşil alanlardan sosyal belediyeciliğe kadar önemli hizmetler gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, ilçenin mevcut yollarını da yeniliyor. Asfaltlama, yama, kaplama ve parke döşeme çalışmalarıyla yollarda kalite standartlarını ve konforu arttıran Yıldırım Belediyesi, Bursa’nın en gözde turizm bölgeleri arasında yer alan Yeşil Mahallesi’ndeki, 13. Yeşil Sokak ve 8. Alan Sokak’ta da yol yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında, yaklaşık 4 bin metrekare alandaki parkeler tek tek sökülürken, işlevini yitiren taşların yerine yenileri yerleştiriliyor. Bölge halkı tarafından büyük memnuniyet duyulan çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı bildirildi.

 

‘AMACIMIZ KALICI VE GÜZEL İŞLER’

Daha modern bir Yıldırım için fiziki belediyecilik çalışmalarına önem verdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Küçük dokunuşlarla sorunları ortadan kaldırma ve hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Unesco Dünya Mirası Listesi’ne alınan eserler arasında en tanınan ve sadece Bursa’nın değil Türkiye'nin de sembollerinden olan Yeşil Türbe ve Yeşil Külliyesi’ni de içinde barındıran bölgemizde yol yenileme çalışmalarına başladık. Ömrünü tamamlayan kilit parke taşlarını değiştirerek, hem yaşanan sorunları ortadan kaldırıyoruz hem de bölgeye görsel güzellik katıyoruz.

Amacımız kalıcı ve güzel işler yapmak. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda buna önem gösterdik. 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da Fen İşleri noktasında çok ciddi çalışmalara imza atacağız” diye konuştu.

 

Yenişehir’de bayram öncesi temizlik seferberliği

Bursa’da bayram trafiğine havadan sıkı denetim

UEDAŞ'dan bayramda kesintisiz hizmet!

Bursa'da 8 katlı binada yangın paniği

İnegöl protokolü bayramlaşma töreninde bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ramazan Bayramı mesajı

Bursa’da kontrolden çıkan otomobil prefabrik yapıya girdi

Nilüfer’de bayramlaşma geleneği sürdü

İnegöl’de kamyon devrildi: 2 yaralı

Bursa protokolü bayramlaşmak için bir araya geldi

Başkan Aydın, Osmangazi Belediyesi personeliyle bayramlaştı

Başkan Yılmaz, belediye çalışanlarıyla bayramlaştı

CHP Bursa’dan hastane alanı satışına tepki

Başkan Özel, öğrencilerle iftar sofrasında buluştu

Bursa'da trafikte yol verme kavgası kameraya yansıdı!

BESAŞ baklavasına bayram öncesi yoğun ilgi

Bursa'da bayram arifesinde feci kaza: 7 yaralı

Bursa'da çatışma sonrası operasyon: 4 şüpheli yakalandı

Bursa’da iki ilçede su kesintisi!

Başkan Bozbey’den şehit aileleri ve gazilere vefa sofrası

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Altaylı’ya geçmiş olsun telefonu

Başkan Yılmaz’dan şehit ailelerine ziyaret

İnegöl'de 15 yıl hapis cezası bulunan firari dolmuşta yakalandı

Bursa’da Çanakkale Şehitlerine vefa

İnegöl'de genç sürücü ölümden döndü

İnegöl Kaymakamlığı’ndan yetim ve öksüz öğrencilere bayram hediyesi

Galatasaray, Liverpool’u elerse geliri 66 Milyon Euro’ya çıkacak

İnegölspor, Koray Palaz ile Anlaştı

İnegöl'de kontrolden çıkan tır yol kenarına devrildi

Hem vatandaşı soy hem de devlete diren!

Yükleniyor

loading