Yeşil'in Yolları Yenileniyor

Yıldırım Belediyesi, tarih ve inanç turizminin önemli yerlerinden olan yeşil bölgesindeki eskiyen parke taşlarını yenileriyle değiştiriyor.

ÇEVRE 31.05.2021 15:36:00 0
Yeşil

‘Geleceğin Yıldırım’ını inşa etmek için aralıksız çalışan Yıldırım Belediyesi, ilçenin çehresini değiştiren ve yaşam kalitesini yükselten projeleri hayata geçiriyor. İmar uygulamalarından kentsel dönüşüme, park ve yeşil alanlardan sosyal belediyeciliğe kadar önemli hizmetler gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, ilçenin mevcut yollarını da yeniliyor. Asfaltlama, yama, kaplama ve parke döşeme çalışmalarıyla yollarda kalite standartlarını ve konforu arttıran Yıldırım Belediyesi, Bursa’nın en gözde turizm bölgeleri arasında yer alan Yeşil Mahallesi’ndeki, 13. Yeşil Sokak ve 8. Alan Sokak’ta da yol yenileme çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında, yaklaşık 4 bin metrekare alandaki parkeler tek tek sökülürken, işlevini yitiren taşların yerine yenileri yerleştiriliyor. Bölge halkı tarafından büyük memnuniyet duyulan çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı bildirildi.

 

‘AMACIMIZ KALICI VE GÜZEL İŞLER’

Daha modern bir Yıldırım için fiziki belediyecilik çalışmalarına önem verdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Küçük dokunuşlarla sorunları ortadan kaldırma ve hemşehrilerimizin yaşam kalitesini yükseltme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Unesco Dünya Mirası Listesi’ne alınan eserler arasında en tanınan ve sadece Bursa’nın değil Türkiye'nin de sembollerinden olan Yeşil Türbe ve Yeşil Külliyesi’ni de içinde barındıran bölgemizde yol yenileme çalışmalarına başladık. Ömrünü tamamlayan kilit parke taşlarını değiştirerek, hem yaşanan sorunları ortadan kaldırıyoruz hem de bölgeye görsel güzellik katıyoruz.

Amacımız kalıcı ve güzel işler yapmak. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda buna önem gösterdik. 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da Fen İşleri noktasında çok ciddi çalışmalara imza atacağız” diye konuştu.

 

İnegöl'e 572 fidanlık yeni koruluk kazandırıldı

Bursa'da 1 milyon 200 bin liralık ‘Tiny House'u çalan şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'yı geride bıraktık

Bursa'da Arap Şükrü Sokağı'nda işgal uyarısı

Nilüfer’in sosyal girişimcilik vizyonuna ‘Altın Pusula’ ödülü

Atış mağduru engelli çocuğun yürek burkan mektubu

Bursa’da otobüslerde güvenlik arttı

Osmangazi’nin Genç Kafeleri rekor ilgi görüyor

“Emekle Büyüyen Sistem: Denetimli Serbestliğin 20 Yıllık Yolculuğu” konuşuldu

Bursa'da kaçak silah imalatı atölyesine operasyon

Marmara Denizi'nin ekolojik yapısı inceleniyor

Bursa'da pizza dükkanına silahlı saldırı

İnegöl’ün en özel anaokulu hizmete başladı

Yıldırım'da nostalji gecesi

Uludağ’da kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

Nilüfer Belediyespor Eker, nefes kesen maçta galip geldi

Bakan Yerlikaya açıkladı: 103 terörist teslim oldu

Doğa yürüyüşünde yüksekten kayalık bölgeye düştüler

Büyüme rakamları açıklandı

Eğitimde yeni yaklaşımlar

Bursaspor evinde Fethiyespor'u 3-0 mağlup etti

Halk TV, Radyoaktif ve Uludağ FM’i sattı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in parti meclisi anahtar listesi belli oldu

Bursa’nın en prestijli projesi Down Town’da çöküş

Bursaspor – Fethiyespor maçına saatler kaldı

Tuna Caddesi ulaşımın yeni koridoru oluyor

AK Parti Bursa 61. İl Danışma Meclisi’ne yoğun katılım

CHP Kurultayı’nda son gün

Nilüfer’de ücretsiz mesleki kurslar başlıyor

Osmangazi’de park içi yürüyüş yolları yenilendi

Yükleniyor