Yıldırım Belediyesi 500 ailenin düğün masraflarını karşılayacak

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz: "Aile akademileri düzenleyeceğiz"

GÜNDEM 11.04.2025 14:34:00 0
Yıldırım Belediyesi 500 ailenin düğün masraflarını karşılayacak

"Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kanal 16 mikrofonlarına yaptığı açıklamada, 2025 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Aile Yılı" ilan edilmesinin ardından, bu sürece nasıl katkı sağlanabileceği konusunda yerel yönetimlerin üzerine düşen görevleri yerine getireceğini belirtti. Yılmaz, aileyi güçlendirecek projelerin hayata geçirilmesi için tüm paydaşlarla birlikte değerlendirmeler yapacaklarını ifade etti.

Yılmaz, "2025 yılında cumhurbaşkanı tarafından aile yılı ilan edilmesi ile beraber yerel yönetimler olarak bu noktada nasıl katkı sağlarız diye kafa yormak istiyoruz. Belediye olarak değil aslında tüm paydaşlarımız, tüm hemşerilerimizle birlikte bu konu üzerine değerlendirme yapıp ona göre Bursa Teknik Üniversitemizin desteğiyle birlikte bugün bir çalıştay aile çalıştayı düzenliyoruz" diyerek, sürecin yerel düzeydeki katkılarına vurgu yaptı. Çalıştaya sivil toplum kuruluşları, meclis üyeleri, muhtarlar, kurum müdürleri, kurum temsilcileri ve hemşerilerle birlikte katılacaklarını dile getiren Yılmaz, "Bu noktada önerisi olan çalışmalara bir bütünlük içerisinde derleyip toparlayacağız, yıl içerisinde çalışmayı hedeflediğimiz projeksiyon da örnekte ortaya koymuş olacağız" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, aile odaklı birçok projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti ve bunlardan birini, "öncelikle aile akademileri düzenleyeceğiz" diyerek açıkladı. Aile akademileri, evlilik öncesi danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra, küçük çocuğu olan yeni doğan ailelere yönelik eğitim ve destekler de sunacak. Yılmaz, "hem evlilik öncesi akademiler olacak, danışmanlık hizmetleri olacak, hem küçük çocuğu olan yeni doğan ailelerle ilgili destekleri, eğitimleri vereceğiz, hem de büyük ailelerde karşılaşılan sorunların çözümünde bir yol haritası oluşturmak adına destekler sağlayacağız" dedi. Bu eğitim ve desteklerin, aile içindeki sorunların çözülmesine katkı sağlamayı amaçladığını vurguladı.

Başkan Yılmaz, ayrıca büyük bir adım atarak, "yine bu dönem içerisinde 500 ailemizin düğün merasimlerini, nikah merasimlerini tamamen Yıldırım Belediyesi olarak biz karşılayacağız" açıklamasında bulundu. Bu sayede, özellikle maddi açıdan zorluk yaşayan ailelere destekte bulunmayı amaçladıklarını belirten Yılmaz, "burada büyüklerimize yönelik hizmet noktaları oluşturacağız" diyerek, yaşlılar için de ayrı bir destek planı oluşturduklarını ifade etti.

 

Mudanya’da “3 suya 600 TL” iddiası sonrası denetim

MHP İl Başkanı Tekin’den Başkan Özel’e destek

Kestel’e değer katan yatırımlar kamuoyuyla paylaşıldı

Yeni Kestel Belediye yönetimi kendi hikayesini yazıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa’ya güvenlik çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan nüfus uyarısı

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Bursa’da Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi 4 kat artırıldı

Bursa’da saç ekimi talebi artıyor: Doğru merkez seçimi neden kritik?

Bayraktar TB3 Baltık Denizi’nde tek uçan hava aracı oldu

Nilüfer Belediyesi’nden 64 mahallede erzak desteği

Terörsüz Türkiye Komisyonu raporunu tamamladı

Bursa’da deniz taştı, yollar göle döndü

Uludağ’da kar bereketi turizmi canlandırdı

Osmangazi’de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Osmangazi Ramazan’a dolu dolu hazırlanıyor

Donald Trump’tan Ramazan mesajı

Bursa Nilüfer’de su kesintisi uyarısı

Gazze’de bombalar olmadan ilk sahur

Mustafa Bozbey: Tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutluyorum

Bursa emniyetinden 700 personelli operasyon

Komisyon bir kez daha toplanıyor: Ortak raporda sona gelindi

Bursa'da motosiklet kazasında hayatını kaybeden genç gözyaşlarıyla uğurlandı

İnegöl’de uyuşturucu sevkiyatına polis baskını

BESAŞ ramazan pidesi 25 liradan satışta

İnegöl'de öfkeli genç ablasını bıçakla rehin aldı

Yenişehir’de Komutan Büğdüz’e duygusal veda

Bursa’nın yerli otomobili Amperino yatırımcısını bekliyor

TİMBİR Yönetimi şubat toplantısını online yaptı

Yıldırım Belediyesi’nden Ramazan’a özel etkinlik ve iftar programları

Yükleniyor