Yıldırım Belediyesi 500 ailenin düğün masraflarını karşılayacak

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz: "Aile akademileri düzenleyeceğiz"

GÜNDEM 11.04.2025 14:34:00 0
Yıldırım Belediyesi 500 ailenin düğün masraflarını karşılayacak

"Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kanal 16 mikrofonlarına yaptığı açıklamada, 2025 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Aile Yılı" ilan edilmesinin ardından, bu sürece nasıl katkı sağlanabileceği konusunda yerel yönetimlerin üzerine düşen görevleri yerine getireceğini belirtti. Yılmaz, aileyi güçlendirecek projelerin hayata geçirilmesi için tüm paydaşlarla birlikte değerlendirmeler yapacaklarını ifade etti.

Yılmaz, "2025 yılında cumhurbaşkanı tarafından aile yılı ilan edilmesi ile beraber yerel yönetimler olarak bu noktada nasıl katkı sağlarız diye kafa yormak istiyoruz. Belediye olarak değil aslında tüm paydaşlarımız, tüm hemşerilerimizle birlikte bu konu üzerine değerlendirme yapıp ona göre Bursa Teknik Üniversitemizin desteğiyle birlikte bugün bir çalıştay aile çalıştayı düzenliyoruz" diyerek, sürecin yerel düzeydeki katkılarına vurgu yaptı. Çalıştaya sivil toplum kuruluşları, meclis üyeleri, muhtarlar, kurum müdürleri, kurum temsilcileri ve hemşerilerle birlikte katılacaklarını dile getiren Yılmaz, "Bu noktada önerisi olan çalışmalara bir bütünlük içerisinde derleyip toparlayacağız, yıl içerisinde çalışmayı hedeflediğimiz projeksiyon da örnekte ortaya koymuş olacağız" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, aile odaklı birçok projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti ve bunlardan birini, "öncelikle aile akademileri düzenleyeceğiz" diyerek açıkladı. Aile akademileri, evlilik öncesi danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra, küçük çocuğu olan yeni doğan ailelere yönelik eğitim ve destekler de sunacak. Yılmaz, "hem evlilik öncesi akademiler olacak, danışmanlık hizmetleri olacak, hem küçük çocuğu olan yeni doğan ailelerle ilgili destekleri, eğitimleri vereceğiz, hem de büyük ailelerde karşılaşılan sorunların çözümünde bir yol haritası oluşturmak adına destekler sağlayacağız" dedi. Bu eğitim ve desteklerin, aile içindeki sorunların çözülmesine katkı sağlamayı amaçladığını vurguladı.

Başkan Yılmaz, ayrıca büyük bir adım atarak, "yine bu dönem içerisinde 500 ailemizin düğün merasimlerini, nikah merasimlerini tamamen Yıldırım Belediyesi olarak biz karşılayacağız" açıklamasında bulundu. Bu sayede, özellikle maddi açıdan zorluk yaşayan ailelere destekte bulunmayı amaçladıklarını belirten Yılmaz, "burada büyüklerimize yönelik hizmet noktaları oluşturacağız" diyerek, yaşlılar için de ayrı bir destek planı oluşturduklarını ifade etti.

 

Mustafakemalpaşa’da isim değişikliği mesaisi

Osmangazi’de iki katlı binada alevler yükseldi

Bursa basını Orhan Kemal Müzesi’nde buluştu

Bursa’da 156 yıllık tarihi binada yangın

İnegöl’de hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Milliler 24 yıl sonra tekrar Dünya Kupası hayaline koşuyor

Osmangazi’de motosiklet kazası kamerada

Başkan Aydın’dan büyüklere anlamlı ziyaret

AK Parti Bursa’dan saha çalışmasında büyük başarı

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 16 Kişi hakkında gözaltı kararı

Akaryakıta çifte indirim!

Nilüfer ve Osmangazi’de planlı su kesintisi

Timsah gümbür gümbür!

Basın Kartı Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi: 2 çalışanımız basın kartı sahibi oldu!

İnegöl'de 13 yıl hapisle aranan şüpheli yakalandı

Özgür Özel’den akaryakıt için KDV çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıklamalar

Bursa'da yangının izleri silindi, doğa yeniden canlandı

Yalova-Bursa yolunda tır kazası: 1 yaralı

Yıldırım’dan doğaya nefes: Ayda 300 ton atık geri kazanılıyor

Kabine yoğun gündemle toplandı

Başkan Taban’dan özel öğrencilere kahvaltı buluşması

Yıldırım’da Osmanlı’nın kuruluşu ve Bursa'nın fethi konuşulacak

Bursa'da emniyetten kaçak göçmen operasyonu!

Keles’te mahallelere Büyükşehir desteği

MSB acı haberi duyurdu: Şehidimiz var

Bahçeli'den rejim yorumu: Değişiklik İran'da değil İsrail'de yaşanmalıdır

Bursa’da kadın odaklı dev çalıştay

Altın düştü, Bursa’da kuyumcular doldu: “Yeminle yok” yazısı bile yetmedi

Bursa'da ışık ihlali yapan araçlar tek tek tespit edildi!

Yükleniyor

loading