Yıldırım Belediyesi Küreklidere Şelalesi için turizm projesi başlatıyor

Yıldırım Belediyesi, Küreklidere Şelalesi çevresinde gerçekleştireceği renovasyon çalışmalarıyla bölgenin turistik cazibesini artırmayı ve Bursa'nın doğa turizmi potansiyelini güçlendirmeyi hedefliyor.

BURSA HABER 6.01.2025 10:55:00 0
Yıldırım Belediyesi Küreklidere Şelalesi için turizm projesi başlatıyor

Ekosistem yaklaşımı ile doğal kaynaklara zarar vermeden bölgenin ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasını sağlamak için düğmeye basan Yıldırım Belediyesi, “Uludağ’ın incisi” olarak bilinen, eşsiz doğal güzelliklere sahip Küreklidere Şelalesi’nin turizme kazandırılması amacıyla atıl halde bulunan kent ormanında renovasyon çalışmaları gerçekleştirecek. Çalışmalar kapsamında bölgeye çocuk köyü, yürüyüş alanları ve günü birlik tesisten oluşan bir orman parkı kazandırılacak. Doğa ile iç içe bir yaşam alanı sunmanın yanında, bölgenin turistik çekiciliğini artırmak ve Bursa’nın doğa turizmi alanındaki potansiyelini daha da güçlendirecek proje hem yerel halkın yaşam kalitesini artıracak hem de şehre gelen ziyaretçilere unutulmaz doğa deneyimleri sunacak.

 

 

Bölgede keşif yaparak incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘Orman Parkı’nı 1 yıl içerisinde Bursalıların hizmetine sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

 

Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, gerçekleştirecekleri renovasyon çalışmasıyla birlikte, orman parkının yaklaşık 2 kilometre yukarısında bulunan ve 82 metreden dökülen sularıyla ziyaretçilerine eşsiz doğal güzellikler sunan Küreklidere Şelalesi’nin de marka değerinin artacağını ifade ederek “Türkiye'nin önde gelen kış turizmi merkezlerinden Uludağ'ın büyük bölümünde yemyeşil ormanlar, irili ufaklı şelaleler ve tarih kokan yerleşkeler bulunuyor. Bu güzellikler arasında yer alan ve tüm heybetiyle suyu dökülen Küreklidere Şelalesi, büyüleyici görünümüyle ziyaretçilerini etkiliyor. Şelaleye ulaşan patikalar, orman içinden geçip birkaç noktada dereyle kesişiyor. Derenin bir bölümünde çoğaldıktan sonra süzülerek dökülen ve kulaklarda hoş bir seda bırakan su sesleri de ilgiyle dinleniyor. Yıldırım Belediyesi olarak bu bölgenin de turizm değerini artıracak, bölgeyi bir cazibe merkezi haline getirecek önemli bir projenin startını veriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonrası bölge, Bursa’mıza değer katacak” dedi. 

 

 

 

 

Uyuşturucu soruşturmasında tutuklanmıştı: Mehmet Akif Ersoy’dan yeni açıklama!

Başkan Erkan Aydın’ın Cuma durağı Çiftehavuzlar Mahallesi oldu

Ahmet Çakar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin, Caparov ve Şerif ile görüştü

Dem heyeti ve Bahçeli görüşmesi sona erdi

Bursa’da hukuk öğrencisinden 1 milyonluk vurgun

Asgari ücret görüşmeleri resmen başladı

İnegöl'de dönercilere sıkı denetim

Yenişehir'de Yılmaz Mahallesi'ne değer katan dokunuş

Osmangazi’de felsefi perspektifle insan hakları konuşuldu

Dirençli kent hedefinde Nilüfer hız kesmiyor

TMSF ve Atış Yapı mağdurları arasındaki kritik görüşmede neler konuşuldu?

Bursa’nın ‘Mor Harita’ projesi Türkiye birincisi oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret mesajı: "Ellerini taşın altına koymalarını bekliyorum"

Osmangazi’de minikler meslekleri uzmanlardan tanıyor

İnegöl Belediyesi'nde Aile Çalıştayı

Bursa sürdürülebilirlikte Türkiye’ye öncü

TCMB'den 150 baz puan indirim!

İmralı ziyareti sonrası ‘Terörsüz Türkiye’ planı şekilleniyor

İnegöl’de 21 yıl hükümlü firari ormanda yakalandı

Yıldırımlı karateciler Avrupa’da zirvede

Yıldırım'dan Aşık Reyhani'ye vefa

Güllü’nün ölümünde kritik görüntüler ortaya çıktı!

Bursa Business School’da ‘Veri’den değer üretme eğitimi

Howard Becker Nilüfer’de ele alındı

Osmangazi’den şiir atölyesi

Pendik'te yangın: 3 çocuk hayatını kaybetti

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: Yasa dışı bahsi bitirin

Yılların ihmali: Sokak hayvanları

Nilüfer’de Toprak Ana Günü kutlandı

Yükleniyor