Yıldırım Belediyesi Küreklidere Şelalesi için turizm projesi başlatıyor

Yıldırım Belediyesi, Küreklidere Şelalesi çevresinde gerçekleştireceği renovasyon çalışmalarıyla bölgenin turistik cazibesini artırmayı ve Bursa'nın doğa turizmi potansiyelini güçlendirmeyi hedefliyor.

BURSA HABER 6.01.2025 10:55:00 0
Yıldırım Belediyesi Küreklidere Şelalesi için turizm projesi başlatıyor

Ekosistem yaklaşımı ile doğal kaynaklara zarar vermeden bölgenin ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasını sağlamak için düğmeye basan Yıldırım Belediyesi, “Uludağ’ın incisi” olarak bilinen, eşsiz doğal güzelliklere sahip Küreklidere Şelalesi’nin turizme kazandırılması amacıyla atıl halde bulunan kent ormanında renovasyon çalışmaları gerçekleştirecek. Çalışmalar kapsamında bölgeye çocuk köyü, yürüyüş alanları ve günü birlik tesisten oluşan bir orman parkı kazandırılacak. Doğa ile iç içe bir yaşam alanı sunmanın yanında, bölgenin turistik çekiciliğini artırmak ve Bursa’nın doğa turizmi alanındaki potansiyelini daha da güçlendirecek proje hem yerel halkın yaşam kalitesini artıracak hem de şehre gelen ziyaretçilere unutulmaz doğa deneyimleri sunacak.

 

 

Bölgede keşif yaparak incelemelerde bulunan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘Orman Parkı’nı 1 yıl içerisinde Bursalıların hizmetine sunmayı hedeflediklerini kaydetti.

 

 

Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, gerçekleştirecekleri renovasyon çalışmasıyla birlikte, orman parkının yaklaşık 2 kilometre yukarısında bulunan ve 82 metreden dökülen sularıyla ziyaretçilerine eşsiz doğal güzellikler sunan Küreklidere Şelalesi’nin de marka değerinin artacağını ifade ederek “Türkiye'nin önde gelen kış turizmi merkezlerinden Uludağ'ın büyük bölümünde yemyeşil ormanlar, irili ufaklı şelaleler ve tarih kokan yerleşkeler bulunuyor. Bu güzellikler arasında yer alan ve tüm heybetiyle suyu dökülen Küreklidere Şelalesi, büyüleyici görünümüyle ziyaretçilerini etkiliyor. Şelaleye ulaşan patikalar, orman içinden geçip birkaç noktada dereyle kesişiyor. Derenin bir bölümünde çoğaldıktan sonra süzülerek dökülen ve kulaklarda hoş bir seda bırakan su sesleri de ilgiyle dinleniyor. Yıldırım Belediyesi olarak bu bölgenin de turizm değerini artıracak, bölgeyi bir cazibe merkezi haline getirecek önemli bir projenin startını veriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar sonrası bölge, Bursa’mıza değer katacak” dedi. 

 

 

 

 

Dışişleri’nden Orta Doğu’daki Türk vatandaşları için açıklama

Bursa’da hafta sonu uyarısı

Eşini sokak ortasında öldüren katilin ifadesi ortaya çıktı

Mudanya’da sürücülere hız uyarısı ve kimlik kontrolü

Saç simülasyonu yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler

Beton meydandan Kent Lokantası’na Osmangazi’deki dönüşüm

İletişim Başkanlığı'ndan dijital dezenformasyona karşı adım

TFF’den 2026-2027 sezonu tarihleri açıklaması

Nilüfer’de kardeşlik sofrası kuruldu

Gürlek: Sosyal medyadaki sapkın akımlara yasal fren geliyor

Büyükşehir’in iftar sofrası Harmancık’ta kuruldu

Akaryakıta çifte zam

Gürsu’da ulaşımı rahatlatan çalışma

Çınarcık suyu Görükle ve Mudanya’ya ulaşıyor

Uludağ’da tilkiye çarpan sürücü kaçtı

Kaçak tiny house’lara İznik Belediyesi’nden müdahale

25 yıl hapis cezası bulunan firari Gemlik’te yakalandı

Bursa’da cadde ve bulvarlara yeşil dokunuş

Başkan Aydın 700 günlük hizmet raporunu açıkladı

İnegöl’de jandarmadan tarihi eser baskını

Bakan Memişoğlu: Tütünle mücadelede önemli mesafe katettik

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile görüştü

Merkez Bankası rezervleri 210 milyar doları aştı

Beşiktaş-Galatasaray maçının hakemi Ozan Ergün oldu!

Başkan Oktay Yılmaz gazilerle iftar yaptı

Fransız üsleri geçici olarak ABD uçaklarına açıldı

Nilüfer Belediyesi kaçak depoyu yıktı

İnegöl’de elini makineye kaptıran işçi hastaneye kaldırıldı

Yıldırım’da bin 39 sentetik hap ele geçirildi

Büyükşehir Gürsu’nun altyapısını yeniliyor

Yükleniyor