Yıldırım Belediyesi'nden Miraç Kandili programı

Yıldırım Belediyesi tarafından Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen Miraç Kandili programında İlahiyatçı Yazar Dr. Erkan Aydın ve Yazar Said Ercan Kudüs'ün önemini ve Miraç'ın maneviyatını anlattı.

BURSA HABER 12.02.2024 14:03:00 0
Yıldırım Belediyesi

Yıldırım Belediyesi, Miraç Kandili'ni Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlediği programla kutladı. Programa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından İlahiyatçı Yazar Dr. Erkan Aydın ve Yazar Said Ercan "Miraç'ın Kutlu Durağı: Mescid-i Aksa" konulu birer sunum yaptı. Grup Nefer ise birbirinden güzel ezgileriyle katılımcıların gönlüne dokundu.

Yıldırım Belediyesi Miraç Kandili programı coşkulu katılımla gerçekleşti

Programda konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Kudüs'ün barışın, huzurun ve insanlığın kadim kimliğinin adresi olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Miraç, Peygamber Efendimiz'in en hüzün ve elem dolu olduğu günlerde gerçekleşti. Aslında hepimizin içinde bir miraç vardır. Yeter ki yolumuzdan dönmeyelim, imanımızı sarsmayalım. İşte o zaman Rabbim içimizde taşıdığımız miracı göğe yükseltecektir. Miraç'ın gerçekleştiği mekân Mekke ya da Medine değil, Mescid-i Aksa'dır. İşgal altında olan, zulümlerin, ölümlerin gölgesinin düştüğü Mescid-i Aksa. Bugün İslam aleminin yeni bir dirilişe ve miraca ihtiyacı var. Şüphesiz ki bu Miraç yine ve yeniden Mescid-i Aksa'da olacak. Mescid-i Aksa özgürleştiğinde, düşman gölgeler secdelerimizi terk ettiğinde ve Filistin yeniden özgürleştiğinde tüm İslam alemi Miraç'a yükselecektir. Rabbim hepimizi özgür Kudüs'te buluştursun" dedi.

İlahiyatçı Yazar Dr. Erkan Aydın, Miraç Kandili'nin önemini ve maneviyatını anlatan bir sunum yaptı. Aydın, Miraç'ın sadece Hz. Muhammed'e özgü bir olay olmadığını, aynı zamanda her müminin yaşamında gerçekleşebilecek bir yükseliş olduğunu söyledi.

Yazar Said Ercan ise sunumunda Kudüs'ün tarihi ve önemini anlattı. Ercan, Mescid-i Aksa'nın sadece bir mabet değil, aynı zamanda İslam'ın üçüncü kutsal harimi olduğunu ve tüm Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı.

Program, Grup Nefer'in seslendirdiği birbirinden güzel ezgilerle sona erdi. Grup Nefer'in ezgileri katılımcılar tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

Timsah 3 puanı 6 golle aldı!

Türkiye’den İran gerilimine arabuluculuk mesajı

Bursa'da yol verme tartışmasına 180 bin lira ceza

İran’da ilkokula saldırı: 51 öğrenci hayatını kaybetti

Bursa'da yangın yaşlı çifti hayattan kopardı!

Bakan Fidan'dan telefon diplomasisi

Bursa’da göz dolduran anlar

Bursa’da taciz iddiası ortalığı karıştırdı!

Pezeşkiyan’a suikast girişimi iddiası

Büyükşehir’den çocuklara ücretsiz müzik eğitimi

Bursaspor 3 puan için sahada!

Osmangazi’de aileler arası tartışma kavgaya dönüştü

Nilüfer’de Ramazan’da gıda denetimleri sıklaştı

Trump'tan İran'a sert açıklama: Her yeri bombalayacağız!

TFF'den Bursaspor'a ödül!

Soğanlı’da Ramazan bereketi aynı sofrada paylaşıldı

Mustafa Er: “Maç zor geçecek, skor gelmediği her dakikada sakin kalmalıyız”

İnegöl'de yeni düzenlemenin ilk cezası: 303 bin TL

Ramazan bereketi Karacabey’de yaşandı

Bursaspor’a PFDK’dan ceza!

İsrail, İran'a karşı savaş başlattı!

Davut Gürkan: “28 Şubat Darbesini Unutmuyoruz”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gözaltına alındı!

TVON6’da 28 Şubat Özel yayını

Uludağ’daki otel yangını davasında tutuklu kalmadı

Samsunspor’un Avrupa’daki rakibi belli oldu!

Orta Doğu’daki gerilim sonrası ABD’den kritik adım

Büyükşehir’den Kestel’de gönül sofrası

Üftade Meydanı’nda Ramazan coşkusu

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Liverpool ile eşleşti

Yükleniyor