Yıldırım Belediyesi’nden özel gereksinimli bireylere istihdam desteği

Yıldırım Belediyesi'nin "Destekli İstihdam Modeli" projesiyle 300 özel gereksinimli bireyden 75'i istihdama kazandırıldı.

BURSA HABER 10.12.2024 14:32:00 0
Yıldırım Belediyesi’nden özel gereksinimli bireylere istihdam desteği

 

Yıldırım Belediyesi’nin yerel yönetimler arasında bir ilk olarak hayata geçirdiği ‘Destekli İstihdam Modeli’ projesi kapsamında eğitim verilen 300 özel gereksinimli bireyden 75’i istihdama kazandırıldı. 
Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilen, Türkiye’de ilk defa bir yerel yönetim tarafından uygulanan ‘Destekli İstihdam Modeli’ projesi özel gereksinimli bireylere iş imkânı sağlıyor. Proje kapsamında ‘kendini tanıma ve yeteneklerini keşfetme’, ‘sosyal uyum ve iletişim’, ‘görüşme teknikleri ve özgeçmiş hazırlama’, ‘iş yeri kuralları ve işe uyum’ konularında 40 oturumluk eğitim verilen özel gereksinimli bireyler, daha sonra şartlarına uygun firmalarda istihdam ediliyor. Yıldırım Belediyesi tarafından eğitimleri tamamlanan ve görevlendirilen ‘İş Koçu’, istihdam edilen bireylerle birlikte iş yerine giderek onların işe uyumu ve çalışma teknikleri konusunda destek oluyor. 2021 Eylül ayında hayata geçirilen proje kapsamında, 300 kişiden 75’i farklı sektörlerde istihdam edildi. 
 

 

YEREL YÖNETİMLERDE BİR İLK 
Destekli İstihdam Projesi kapsamında işe yerleştirdikleri Mina Tokaki’yi ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Sevginin, özverinin, aşamayacağı bir engel yok. Bu farkındalıkla göreve geldiğimiz ilk günden itibaren özel gereksinimli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırarak, onların topluma entegrasyonu noktasında çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yine, Türkiye’de ilk defa bir yerel yönetim olarak, ‘Destekli İstihdam Modeli’ projesini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Proje kapsamında özel kardeşlerimizi yeteneklerine göre farklı sektörlere yerleştirdik. Onların mutluluğuna katkı sağlamak bizim için mutlulukların en büyüğü. Projemizi geliştirerek, daha fazla hemşehrimize destek olacağız” ifadelerini kullandı.  
 

 

YILDIRIM’DA ENGELLER AŞILIYOR
Aldığı eğitim sonrası BHB Style Tekstil’de işe yerleştirilen Mina Tokaki, “Başkanıma sözüm vardı. İşe girdiğimde ilk maaşımla tatlı getirecektim. Başkanım benden önce davrandı. Desteklerinden ötürü Yıldırım Belediyesi’ne ve başkanımız Oktay Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum” dedi. Engelli İşkoçu Mehmet Encu, verdikleri işe uyum eğitimi sonrasında Mina Tokaki’yi tekstil firmasında istihdama kazandırdıklarını belirterek, “Destekli İstihdam Modeli ile hem bireye hem ailesine hem de işe yerleştirdiğimiz firmaya destek sağlıyoruz. Ve kalıcı istihdam için destek vermeye devam ediyoruz” sözlerini kaydetti. 
 

 

 

Başkan Bozbey’den deprem bölgesine anlamlı ziyaret

Başkan Aydın, Hisar Bölgesi'ni geleceğe taşıyor

İnegöl’de sokakta kurusıkı tabancayla ateş açanlar yakalandı

Yıldırım Belediyesi, Alev Alatlı’yı vefatının ikinci yılında andı

3 Yaşındaki Bilal'in yuttuğu 50 kuruş boğazında kaldı!

Yalova’da şüpheli ölüm: Denizden kadın cesedi çıktı

Büyükşehir’den üreticiye büyük destek

Epstein belgelerinde Türkiye hazımsızlığı

2026 ramazan pidesi fiyatları belli oldu

Devlet Bahçeli: "Öcalan umuda, Demirtaş yuvasına dönsün."

Kestel’e 400 milyonluk dev meyve yatırımı

BURULAŞ açıkladı: Fazla çekimler iade edilecek

Bozbey’den güvenlik görevlisine teşekkür

Motorin zammı düşürüldü

Yenişehir’de 9 ay sonra hayvan pazarı yeniden faaliyette

Bursa'da dev kaçakçılık operasyonu

Bursa’da bıçaklı kavga: 1 kişi ağır yaralı

Bursa’da fabrikada pilav yiyen 20 işçi hastanelik oldu

2026 Ocak ayı enflasyon rakamları belli oldu

Başkan Aydın’dan huzur ve bereket mesajı

Bursa Uluslararası Spor Festivali başlıyor

Başkan Şadi Özdemir’den minik Yağız Efe’ye destek çağrısı

İnegöl’e 17 yeni aile sağlığı merkezi

Bursa’da toplu ulaşıma yapılan zam yarın başlıyor: İşte yeni ücretler!

Merinos ailesi 88. yılında hasret giderdi

Trabzon’a Urfa’ya var da Bursa’ya yok mu?

İnegöl’de cinayetin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Bakan Uraloğlu: Türkiye havacılıkta 5 kat büyüdü

Tutuklu hemşire hakkında yeni şiddet görüntüleri ortaya çıktı!

Bursa’da Afet Riskini Azaltma Çalıştayı

Yükleniyor