Yıldırım geri dönüşümle yenileniyor

Yıldırım Belediyesi, devam eden 22 farklı proje kapsamında, kullanım ömrünü tamamlamış veya kent estetiğine uyum sağlamayan 2 bin 600 bağımsız binayı yıkarak, 5 bin 900 güvenli konut ve 700 iş yeri üretiyor.

BURSA HABER 8.07.2024 15:26:00 0
Yıldırım geri dönüşümle yenileniyor

Yıldırım Belediyesi, ilçenin kaderini ve çehresini değiştirecek, kentsel dönüşüm çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Yıldırım Belediyesi devam eden dönüşüm projeleri kapsamında, ilçede kullanım ömrünü tamamlamış, depreme dayanıksız ve kent estetiğine uyum sağlamayan binalar yıkarak yerine güvenli, modern, sosyal donatı alanları ve geniş ulaşım akslarıyla desteklenmiş yaşam alanları oluşturuyor. İlçenin farklı noktalarında Yıldırım belediyesi ve paydaşları tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projeleri ile 2 bin 600 bağımsız bina yıkılarak, yerine 5 bin 900 konut ve 700 iş yerinin yanı sıra ortak kullanım alanları, parklar, sosyal donatı alanları ve yeni ulaşım aksları kazandırılıyor.

Yıldırım’ın en önemli gündeminin kentsel dönüşüm olduğunu ve şehrin zaman kaybedilmeden dönüştürmemesinin elzem olduğuna vurgu yapan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım’a hizmete talip olduğumuz günden beri sürekli vurguladığımız, Yıldırım vizyonumuzun merkezine koyduğumuz temel öncelik şehrin dönüşümü. Depreme dayanıksız, sosyal donatı alanları, ulaşım ağları yetersiz bölgelerimizi vakit kaybetmeden dönüştürmeye çalışıyoruz. Bugün itibarı ile gerek bizim yürüttüğümüz gerekse özel sektör iş birliği halinde devam eden projelerimiz kapsamında 2 bin 600 bağımsız binayı yıktık.  4 bin 400’ünü kendi imkanlarımız, bin 500’ünü paydaşlarımızla birlikte 5 bin 900 güvenli modern konut üretiyoruz.  Yine 700 iş yeri kazandırıyoruz. Bu yeni yaşam alanlarını oluştururken, sadece binaları yenilemiyor, buraları sosyal donatı alanları, parklar, yeşil alanlar ve ulaşım ağları ile destekliyoruz.  Bu dönemde de binlerce konutu dönüştüreceğiz” dedi. 
 

Bursalıları kazıklayan işletmelere ceza yağdı

Bursa'da ‘Dur’ ihtarına uymayan sürücüye 200 bin TL ceza

Devlet Bahçeli'den füzeler hakkında sert uyarı: Türkiye üzerinde kumar oynanmaz

İsrail’in propaganda hesaplarında Türkiye paniği

Kestel sokak iftarlarıyla dayanışmayı güçlendiriyor

Ulu Cami’de Ramazan mahyası: “Zekat Berekettir”

İran’dan ateşkes için güvence şartı

Osmangazi’de Ramazan bereketi Emek’te paylaşıldı

Bursa’da otomobil apartman bahçesine savruldu

İnegöl’de kayıp çocuk ekipleri harekete geçirdi

İnegöl’de kazada hayatını kaybeden Öykü toprağa verildi

İnegöl’de iftar hazırlığı sırasında çıkan yangın paniğe neden oldu

İran'dan gelen bir füze daha imha edildi

Nilüfer'de 4 kaçak yapı yıkıldı!

Saliha Erdim Yıldırımlılarla buluştu

Boş tencerenin götüremeyeceği iktidar vardır

Putin’den Hamaney’e tebrik

Osmangazi’de gönül sofrası Kiremitçi’de kuruldu

İznik’te evin çatısı küle döndü

Bursa’da milyonluk tefecilik çetesi çökertildi

Bursa’da iftar davetine mehter sürprizi

Büyükşehir'de 8 Mart coşkusu

MSB: F-16’lar KKTC’ye konuşlandırıldı

Kestel’de 8 Mart sürprizi: Başkan Erol’dan kadınlara jest

İnegöl’de gece yarısı gaz alarmı: Apartmanlar tahliye edildi

Petrol fiyatlarında rekor: Brent 119 doları gördü

İBB’ye yönelik ‘Yolsuzluk’ davasında ilk duruşma başlıyor

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde Orta Doğu’daki savaş var

İnegöl’de havaya ateş açtığı anları paylaşan kişi yakalandı!

Bursa'da hissedilen deprem!

Yükleniyor

loading