Yıldırım İstihdam’da Engelleri Yıkıyor

Toplumsal değerleri oluşturan sosyal sorumluluk projelerine öncülük eden Yıldırım Belediyesi, yeni bir uygulamanın daha hayata geçirilmesinin gururunu yaşıyor.

BURSA HABER 23.09.2021 17:29:00 0
Yıldırım İstihdam’da Engelleri Yıkıyor

 Yıldırım Belediyesi ile İŞKUR işbirliğinde hayata geçirilen “Destekli İstihdam Modeli” Türkiye’de ilk defa bir yerel yönetim tarafından uygulamaya geçirildi. Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi tarafından hazırlanan ‘İŞKUR 2020/2 Engelli Bireylerin İşe ve İş Yerine Uyumu Hibe programı’ kapsamında, 120 bireye işe ve iş yerine uyum eğitimi veriliyor. Eğitimlere engelli bireylerin yanı sıra; aileleri ve firma çalışanları da katılabiliyor. Bir yıl boyunca sürecek eğitimler sonunda 30 öğrenci mesleki becerilerine göre istihdam edilecek. Engelli istihdamını önceleyen proje, ihtiyaç sahiplerini, genç işsizleri, kadınları ve eski hükümlüleri de kapsayacak şekilde genişletilecek.

 

 


HEDEF: ENGELSİZ YILDIRIM


Engelli gençlerin istihdamını artırmak adına çalıştıklarını vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Hayata geçirdiğimiz ‘Destekli istihdam modeli’ Türkiye’de ilk defa bir yerel yönetim tarafından uygulanıyor. Proje ile birlikte engelli bireylere işe uyum eğitimleri verilecek. Açık iş gücü piyasası hakkında çok fazla bilgiye sahip olmayan engelli bireyler verilen eğitimlerle güçlendirilerek, iş hayatına hazır hale getirilecek. 30 kardeşimizi de eğitimlerin tamamlanmasının ardından işe yerleştireceğiz. İnşallah hayata geçirdiğimiz bu proje ile engelli kardeşlerimizin istihdamına katkı sağlayacağız. Hayatın her alanında engelli vatandaşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. İnşallah hep birlikte engelsiz bir Yıldırım inşa wedeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

Beyaz Saray’dan İran mesajı: “Trump ölümcül güç kullanmaya hazır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kimsenin bir avuç toprağında gözümüz yok”

Bursa Emniyeti’nden arananlara ve uyuşturucuya darbe

Bursa'da kafede büyük kavga: 100 bin liralık hasar

Karacabey’de milyonluk yarış atları sular altında

Başkan Yılmaz'dan Şehit Ailesine iftar ziyareti

Nilüfer Belediyesi’nden Podyumpark’a kira tespit davası

2Saz 1Ses konserinde ustalara saygı

Osmangazi’den Uludağ eteklerinde iftar buluşması

Bursa’da parkta bıçaklı kavga: 1 yaralı

Büyükşehir’den içme suyuna dev yatırım

Bursa’da ‘Piyasacılara’ geçit yok: 254 araca ceza

İnegöl Jandarması’ndan başarılı operasyon

Bursaspor’dan çifte zirve

Devlet Bahçeli: “Allah’a ibadet gericilikse, bizde bal gibi gericiyiz”

Akaryakıt bayileri BTSO’da buluştu

Bursa'da cadde ortasında silahlı gösteri pahalıya patladı

Başkan Bozbey’den Batı Trakya’ya anlamlı ziyaret

Osmangazi’de 1 kilo 280 gram uyuşturucu ele geçirildi!

Motorin 60 Lirayı aştı: 2,40 TL zam geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Nilüfer'de su kesintisi

Kestel’de geleneksel iftar buluşması

Ercan Özel: “Yenişehir altın dönemini yaşıyor”

Nilüfer’de hizmete 10 yeni araç daha

Ömeraltı Yaylası’nda yılkı atları görsel şölen sundu

Yıldırım Belediyesi’nden üreten kadınlara çok yönlü destek

Bursa'da dilencilik parası bebek bezinden çıktı!

Kalbimin ekmeğiyle, şükürle büyüyen yıllar!

Yükleniyor