Yıldırım’da kaçak yapıya geçit yok

Yıldırım Belediyesi kaçak yapıya geçit vermiyor

BURSA HABER 4.08.2024 11:31:00 0
Yıldırım’da kaçak yapıya geçit yok

Yıldırım Belediyesi ekipleri, 2019 yılından bu yana 934 kaçak binayı yıkarken, 2024 Nisan ayından bu yana 42 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

 

 

Yıldırım Belediyesi, bir yandan kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilçenin çehresini değiştirecek projeleri hayata geçirirken, diğer yandan da kaçak yapılaşmayla mücadelesini sürdürüyor. Kent içinin yanı sıra koruma alanları ve tarım arazileri üzerine de imara aykırı şekilde inşaat yapanlara göz açtırmayan Yıldırım Belediyesi, 2019 yılından bu yana 934, 2024 Nisan ayından bu yana 42 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi. 


Yıldırım Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince kaçak olduğu belirlenen yapılar, verilen hukukî sürelerin ardından yıkılıyor. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, kaçak yapı tespit çalışmalarının aralıksız olarak devam ettiğini ifade ederek hazine ve tarım arazilerini korumaya, kaçak yapılarla mücadele etmeye büyük bir kararlılıkla devam edeceklerini belirtti. 


Bursa’da kronik bir problem olarak yıllardır kendisini gösteren kaçak yapılaşmayla mücadele ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım İlçemizde kaçak yapılaşmanın önüne geçmek ve çevreyi korumak amacıyla yürütülen mücadelede, karşılaşılan zorlukların aşılması için toplumun tüm kesimlerinin, kararlılıkla iş birliği yapması elzemdir. İnsanlarımızın can güvenliğini riske atacak, şehir kimliğine zarar verecek yapılaşmaya hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz. Göreve geldiğimizden bu yana 934 kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdik.

 

 Kentsel dönüşüm çalışmalarımızla vatandaşlarımıza güvenli, kent estetiği ile uyumlu, sosyal donatı alanlarını bünyesinde barındıran hayat alanları oluştururken bu vizyonumuza zarar verecek yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız kendileri, çocuklarının geleceği ve şehrin dokusu için kaçak yapılaşmaya tevessül etmemeleri” dedi. 


Yeşil-Beyazlılar evinde 3 golle kazandı

Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın şehadetinin üzerinden 25 sene geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimize söz verdik, sözümüzü yerine getirdik

Başkan Bozbey’den Bursaspor’a tam destek

Uğur Mumcu, Bursa’da 33. yılında unutulmadı

İnegöl’de depo kazası: İşçi demirlerin altında kaldı

Uludağ'da hafta sonu yoğunluğu

Ereğli’de TIR ile otomobil çarpıştı: 2 can kaybı

Gençler Büyükşehir desteğiyle KPSS’ye hazırlanıyor

Bakan Şimşek: Fitch’ten Türkiye’ye pozitif sinyal

Junioshow, zorlu küresel koşullarda sektörün umutlarını tazeledi

Nilüfer’de kaçak barakalar yıkıldı

Kocaeli’de yolcu otobüsü alev aldı

Demirtaş’a modern kapalı pazar geliyor

Balıkesir Sındırgı’da deprem!

ABD’de kar ve soğuk alarmı, marketler boşaldı!

Aksaray’da et yüklü TIR devrildi: 1 ölü

“İlk Başkent Yenişehir” konferansıyla 700. Fetih Yılı başladı

Yasadışı bahis geliri 50 milyon lira olan çete çökertildi: 13 tutuklama

Bursaspor liderlik için sahaya çıkıyor

Sancaktepe’de ahşap binada yangın

IBAN mağdurlarından TCK 158 için uzlaşma çağrısı

5 günlük bebeği darp eden hemşireye yakalama kararı

Orban’dan Zelenskiy’e Davos tepkisi

Bakan Yerlikaya’dan güvenlik başlıkları masada

Balkan Barış Platformu İstanbul’da toplandı

Başkan Bozbey'den su çağrısı

Kaçış hazırlığındaki FETÖ şüphelileri yakayı ele verdi

Oktay Yılmaz: Sürdürülebilir su yönetimi Bursa'nın önceliği

MHP’nin 2 numarasından erken seçim için tarih

Yükleniyor