Yıldırım’da 25 bin hak sahibi tapularına kavuşacak

Yıldırım Belediyesi, yıllardır süregelen mülkiyet ve imar sorunlarını çözerek, ilçenin 40 yıllık sorunu olan 6 mahallede 25 bin hak sahibine tapu teslimi yapmaya hazırlanıyor.

BURSA HABER 11.01.2025 14:41:00 0
Yıldırım’da 25 bin hak sahibi tapularına kavuşacak

Yıldırım Belediyesi, Mevlâna, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü ve Hacivat Mahaleleri’nde yıllardır süregelen mülkiyet ve imar sorunlarını gerçekleştirdikleri sessiz devrimle çözüme kavuşturuyor. 

Planlı yapılaşmanın, kentsel dönüşümün ve hizmetin önündeki en büyük engel olan imar sorununu kökten çözmek için kolları sıvayan Yıldırım Belediyesi, imar kanununda yapılan değişiklik ile sorunun önündeki en büyük engeli kaldırdı. 2019 yılından bu yana gerçekleştirilen çalışmalarla ilçede sessiz devrim gerçekleştirerek binlerce hak sahibini tapularına kavuşturan Yıldırım Belediyesi, ilçenin 40 yıllık sorunu olan; Mevlâna, Ulus, Yavuzselim, Arabayatağı, Çınarönü ve Hacivat Mahalleleri’ni kapsayan bölgelerde toplamda 25 bin hak sahibine tapularını teslim etmeye hazırlanıyor. 1986 yılından bu yana devam eden, plan iptalleri ve hukuki süreçlerle kronikleşen imar sorunlarını ortadan kaldırmak için gerçekleştirilen şuyulandırma çalışmalarında sona gelindi ve askı süreci başladı. 

 

 

 

 

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ilgili mahalle muhtarları ve meclis üyeleri ile istişare toplantısı gerçekleştirdi. 

Yıldırım’da görevi devraldıkları 2019 yılından bu yana gerçekleştirdikleri imar ve kentleşme çalışmaları ile birlikte Parlayan Yıldırım'ı inşa etmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Oktay Yılmaz, “Bu bağlamda yasal düzenlemelerden imar uygulamalarına, kentsel dönüşüm çalışmalarından yeni sosyal yaşam alanlarının kazandırılmasına kadar birçok noktada proje ve hizmet üretiyoruz. Yıldırım için yaptığımız her işte ince eleyip sık dokuyarak, yıllar sonrasını da hesaba katarak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda ‘doğru plan-doğru uygulama’ prensibimizle kamu kaynaklarını israf etmeden önemli işlere imza atıyoruz. Mülkiyet problemini ortadan kaldıran, özellikle ilçemizde riskli alanlarda yeni ve güvenli yaşamın önünü açan imar ve plan uygulamaları kentimiz için sessiz bir devrimdir. Gerçekleştirilen bu düzenleme sosyal donatı alanları ve ulaşım aksları ile güvenli, modern Yıldırım’ın önünü açacak” sözlerini kaydetti.

 

 

 

MÜLKİYET SORUNU TARİH OLUYOR

Göreve başladıklarında Yıldırım’ın en önemli probleminin imar uygulaması, hisseli parsel, tapu ve mülkiyet sorunu olduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım’da göreve geldiğimizde ilçemizin 3’te birinde imar problemleri vardı. 1986 yılından bu yana, yapılan imar uygulamaları vatandaşlardan gelen itirazlar nedeniyle bozuluyordu. Bu problemleri gidermek için Ankara’ya gittik. İmar Kanunu’nun 18. Maddesinde yapılan değişiklik ile imar uygulamalarının sürekli değişmesine neden olan sorunu kökten çözdük. Yıldırım Belediyesi olarak 6 mahallemizde gerçekleştirdiğimiz imar plan uygulamalarının sonuna geldik. Nisan ayında bu bölgelerdeki toplamda 25 bin hak sahibine tapularını teslim edeceğiz. Yıldırım’da, imardan, hisseli parselden ve mülkiyetten kaynaklı sorunlar böylece tarihe karışacak” dedi.

 

 

YENİ YAŞAM YÜKSELİYOR

Nisan ayında gerçekleştirilecek tapu tesliminin bölgede gerçekleştirilmesi hedeflenen kentsel dönüşümün önünü açacağını ifade eden Başkan Oktay Yılmaz, “Bizler vaktinde imar çalışmaları yapmazsak oralar kendiliğinden kaçak yapılaşma ile şekilleniyor. Kaçak yapılaşma, hem tüm kulların hakkını gasp eden bir yaklaşım hem de kentleşmenin önündeki büyük bir engel. Kaçak yapılaşmanın az olduğu yerlerde dönüşüm daha hızlı gerçekleşiyor. Değirmenönü ve Karapınar’da tapu teslimi sonrası bölgede ciddi bir değişimin olduğunu görüyoruz. İnşallah sessiz devrim diye nitelendirdiğimiz 6 mahallede de dağıtacağımız tapu teslimi ile bölgede yeni apartmanların, sitelerin yükseldiğine şahitlik edeceğiz. Bu dönem Karapınar’dan Mevlana’ya kadar olan bölgede bambaşka bir yaşam başlayacak” diye konuştu. 

 

 

 



 

 

Basın İlan Kurumu'ndan basın kuruluşlarına can suyu!

Bursaspor, Arnavutköy deplasmanına hazır

Bursa’da inşaat faciası: 1 işçi hayatını kaybetti

Kadın emeğine Yıldırım’dan güçlü destek

Özgür Özel’den kreş iddialarına net yanıt: Olumsuzluk yok

Yolun karşısına geçerken can verdi

Kazara ateş alan tabanca 18 yaşındaki genci hayattan kopardı

Bursa, B40 Balkan Şehirleri Ağı’na katıldı

680 yıllık Devdâhlığın son ustası Bursa’da yaşıyor: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ödül almıştı..

İstanbul’da yasadışı bahis vurgunu: 600 milyon tl!

Dağ ilçelerine yatırım yağacak!

Yenişehir Kirazlıyayla'da çevre alarmı

DMM, Ermenistan'a yardım yapılacağı iddialarını yalanladı

Osmangazi'de dirençli kentler konuşuldu

Bursa’da Ralli Kros sporcusu Orkun Turgut hayatını kaybetti

Fabrikanın altıncı hissi: Geleceği öngören akıllı fabrikalar

İşte yeni Kocayayla!

Yıldırımlılar tiyatroda buluştu

Atlas Çağlayan'ın ailesine savcılık tarafından koruma talep edildi

Bursa’da uyuşturucuya karşı eğitim

İnegöl Belediyesi çözüm merkezi’nden 260 bin çağrıya yanıt

İnegöl’de iş kazası: 1 işçi ağır yaralı

Bakan Şimşek: Enflasyon düşüş eğilimini sürdürüyor

Özgür Özel ile Arıkan Ankara’da bir araya geldi

Bursaspor’dan taraftara uyarı: Dolandırıcılara dikkat

Hakan Fidan: Avrupa Birliği'ne katılın diye yalvaracaklar

Osmangazi Belediyesi Sarıalan’da çocuklara renkli kış etkinliği düzenledi

Sapanca’da tartışma cinayetle bitti

İstanbul Bağcılar’da şüpheli zehirlenme: 3 ölü 1 ağır yaralı

Antalya Büyükşehir’e yolsuzluk soruşturmasında iddianame hazır

Yükleniyor