Yıldırım’da Aile Çalıştayı: “Kadın ailenin lokomotifidir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının “Aile Yılı” ilan edilmesi kapsamında,Yıldırım Belediyesi ile Bursa Teknik Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen Aile Çalıştayı, Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

BURSA HABER 11.04.2025 13:01:00 0
Yıldırım’da Aile Çalıştayı: “Kadın ailenin lokomotifidir”

Çalıştayın açılışına; Yıldırım Kaymakamı Metin Esen, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Emel Gözükara Durmaz’ın yanı sıra akademisyenler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Kadın, ailenin hem ayrılmaz bir parçası hem de lokomotifidir. Kadının ikincilleştirildiği, haklarından mahrum edildiği bir toplumda çocuklar da sağlıklı yetiştirilemez, aileler güçlü olamaz, siyasi ve ekonomik mekanizmalar da sağlıklı çalışamaz. Nihayetinde gerçek bir toplumsal refah, kalkınma ve adaletten bahsedilemez. Göreve geldiğimiz yıldan bugüne bu bilinçle kendi potansiyelini gerçekleştirme çabasında olan tüm kadınlar için birçok çalışmaya imza attık. Düzenlediğimiz eğitim, seminer, kampanya ve projeler ortak sermayemizdir. Düzenlediğimiz çalıştayın, gerçekleştireceğimiz çalışmalara rehberlik edeceğini düşünüyoruz. Aile, en kadim ve köklü müesseselerimizden birisidir. Sosyal ve kültürel dokumuzun örülmesinde asırlar ötesinden sürülüp gelen değerlerimizin bugüne ulaşmasında aile daima hayati rol oynamıştır. Toplumun özünü, cevherini, çekirdeğini teşkil eden aile kurumu, milli ve manevi değerlerimizin muhafazasında bizler için vazgeçilmez bir yere ve öneme sahiptir. Yıldırım Belediyesi olarak ’2025 Aile Yılı’ kapsamında aile akademisi ile bütüncül bir eğitim sistemi, yeni evlenecek çiftlere ücretsiz danışmanlık hizmeti, 500 ailemizin düğünü gibi birçok projeyi gerçekleştireceğiz. Aile bütünlüğünü ve ailenin sürekliliğini teşvik eden çocuk ve gençlerin zihinsel ve ahlakına olumlu yönde katkı sağlayan toplumsal değerleri gözeten koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, rehberlik edici hizmet ve faaliyetleri inşallah bu dönemde yürüteceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

 

 

Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Faruk Uysal ise aile kavramının köklü değerlerimizden biri olduğunu vurgulayarak, “Aile insanlığın ilk yuvası, kültürümüzün ilk mektebidir. Bakanlık olarak hem sosyal hem ekonomik yönden aileleri desteklemeye devam ediyoruz” dedi.

 

 

Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Naci Çağlar ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bursa Teknik Üniversitesi olarak 2023 yılında kurduğumuz kadın ve aile koordinatörlüğü ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile aileye verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Güçlü aile yapısının korunması ve geleceğe daha sağlam adımlarla yaklaşılmasına katkı sağlamak için çalıştayımızda bir araya geldik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2025 yılının ’Aile Yılı’ ilan edilmesiyle toplumumuzun omurgasını oluşturan aile kurumunun güçlendirilmesi artık sosyal bir hedef değil ulusal bir vizyon haline gelmiştir. Bu vizyonun temelini oluşturan ’Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı’ bizlere çok önemli bir yol haritası sunmaktadır" 

 

İran'da saldırılarda Geçici Savunma Bakanı hayatını kaybetti

Saç ekimi ve saç simülasyonu: Doğru yöntem, doğru hasta, doğru sonuç

Bursaspor'dan Muhammed Demir açıklaması!

İnegöl Belediyesi iftarında birlik ve beraberlik mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Orta Doğu mesajı: Tedbirlerimiz hazır

Ramazan’da Yıldırım’da dayanışma seferberliği

BESAŞ’ın Ramazan pidesine Bursalıdan yoğun talep

DownTown artık İstanbullu grupta

Demirtaş’ta Ramazan sofrası kuruldu

Gençler Nilüfer’de ifade özgürlüğünü tartıştı

Hakan Fidan'dan İran konusunda net mesaj: Türkiye her zaman kendini korur!

Bir şehrin Ramazan kültürü, Bursa!

Bursa Jandarmasından öğrencilere narkotik eğitimi

Bursa iş dünyası ‘Ortak Akıl Toplantısı’nda bir araya geldi

Mine Türker’den Dünya Kupası’nda 2 gümüş madalya

Halı sahada kalp krizi anları kamerada

Büyükşehir’den sosyal tesis hamlesi

Akaryakıtta çifte zam yolda!

Kirada tavan zam oranı belli oldu!

Şubat ayı enflasyon rakamları belli oldu

Milletvekili dağılımı güncellendi, Bursa 2 bölge oldu!

İnegölspor otobüsüne kavuştu

Bursa'da borçlar sıfırlandı!

Bursalı sporcu Türkiye ikincisi!

AK Parti'den 19 maddeli yeni kanun teklifi: Bedelli askerliğe büyük zam!

Nilüfer’de Medeni Kanun’un 100. yılı konuşuldu

İran’da geçici Liderlik Konseyi göreve başladı

Bursa’da 24 yıl hapis cezalı şahıs yakalandı

Başkan Yılmaz’dan Soydaşlara ziyaret

Hamaney'in suikastine giden ve aylar süren istihbarat takibinin ayrıntıları

Yükleniyor