Yıldırım’da Bursa 'da zaman sergisi

Türk Edebiyatı’nın önde gelen yazarlarından Ahmet Hamdi Tanpınar, Yıldırım Belediyesi tarafından vefatının 59. yıldönümünde düzenlenen Eski Bursa fotoğraflarının oluşturduğu “Bursa’da Zaman’ adlı fotoğraf sergisi ile anıldı.

KÜLTÜR SANAT 27.01.2021 15:21:00 0
Yıldırım’da Bursa

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ‘Beş Şehir’ adlı eserindeki “Bursa’da Zaman” başlıklı yazısından yola çıkan Yıldırım Belediyesi, Davutdede Metro İstasyonu’nda gerçekleştirdiği “Bursa’da Zaman Fotoğraf Sergisi” ile çok sayıda sanatseveri zengin içerikleri ile dikkatleri üzerine çeken Eski Bursa fotoğrafları ile buluşturdu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide ziyaretçiler nostaljik anlar yaşarken, Ahmet Hamdi Tanpınar’ı anma fikri ile yola çıkılan bu yolculukta duygu dolu anlar yaşandı.

‘BU ŞEHRİN BİR RUHU VAR’

Sergiyi ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘Beş Şehir’ eseriyle Bursa’nın tanınmasında önemli bir imzası olan Ahmet Hamdi Tanpınar’ı vefatının 59. yılında rahmetle ve minnetle yad ettiklerini belirterek, “Bugün düzenlediğimiz “Bursa’da Zaman” sergisiyle beraber de hatırasını yad ediyoruz. Bursa, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ifadesiyle bir ebedi eser, ecdadımızın bir ibadet gibi inşa ettiği bir eser, bir şairin şiiri gibi nakış nakış işlenmiş. Bir inşaat çalışması gibi değil bir ibadet yapar gibi genişlemiş, büyümüş bir şehir burası. Dolayısıyla da bu şehrin bir ruhu var. Yapılan tüm inşai çalışmalar aslında bu ruhun bir bedene bürünmesidir. Ahmet Hamdi Tanpınar Bursa’yı böyle tarif ediyor. Bizde hem kendisini yad etmek adına hem de hemşehrilerimize geçmişi hatırlatmak, geçmişteki Bursa fotoğraflarıyla bu anı yaşatmak adına böyle bir sergi açtık. İnşallah yapacağımız bir dönüşüm çalışmasında da bir çeşmemize Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ismini vererek kendisini ölümsüzleştirmiş olacağız” diye konuştu.

Konuşmasının ardından ise “Bursa’da Zaman Fotoğraf Sergisi”ndeki anı defterine düşüncelerini yazan Başkan Yılmaz, şu satırları kaleme aldı;

 “Bunca yıl sonra dahi Bursa’nın o efsanevi ve halisane tarafları, o ruhun hala yaşamakta olduğunu görmek beni mutlu ediyor. Bu halisane yan bazen bir sokak ismi, bir mezar taşı, bazen bir türbe, bir cami, hani çeşme olarak yolumuzu, ufkumuzu aydınlatmakta. Bu sergide emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim.”

Davutdede Metro İstasyonu’nda gerçekleştirilen sergi, 29 Ocak’a kadar ziyarete açık olacak.

TRT Yönetim Kurulu'nda devir teslim!

Sıcak havalarda kıyafet seçimi nasıl olmalı?

Bozbey gündemi değerlendirdi

LGS’de tam isabet: Bursa’dan 14 Türkiye birincisi!

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Arif Bayrak: "Mudanya’nın kalbine beton dikmeyin"

Ahmet Özer tahliye edildi!

Bakan Uraloğlu: "15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Treni, millet iradesini taşıyacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 15 Temmuz'da 2 oğlu şehit olan anneye ziyaret

Başkan Gürkan: ”Terörsüz Türkiye ile Türkiye Yüzyılı kapıları ardına kadar açıldı“

Soykırımın 30.yılında Bursa tek yürek oldu

Kestel’den Sırbistan’a tarım diplomasisi

TRT’de yeni dönem: Başkanlık görevi Prof. Yılmaz’da!

Tarihi açıklama sonrası duygusal anlar

AK Parti'nin yeni şarkısı tanıtıldı

Eski tip ehliyetler için son tarih: 31 Temmuz

Şehit ve gazileri unutmadan süreci selamlıyorum

Mavi bayrak gönderde!

Bursaspor’un tek derdi para mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "AK Parti, MHP ve DEM olarak bu süreci beraber yürümeye karar verdik."

Başkan Ercan Özel: Geleceğin Yenişehir’ini birlikte planlayacağız

Erdoğan’dan Bahçeli’ye destek: “Milliyetçiliğini sorgulamak kimsenin haddi değil”

Bahçeli’den Demirtaş’a teşekkür mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi açıklama!

PKK'nın silah bırakmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama!

Yaz aylarında sağlıklı beslenme rehberi

Özgür Özel: Terör örgütünün silah bırakma adımını memnuniyetle karşılıyoruz

Kabine revizyonu kapıda: Hangi bakanlar değişiyor?

İnegöl’de 38. Uluslararası Kültür Sanat Festivaline geri sayım

Yıldırım Belediyesi'nden "Tercih" desteği

AK Parti'li Çelik: 'Terörsüz Türkiye' hedefinde kritik bir eşik geçildi

Yükleniyor