Yıldırım’da Bursa 'da zaman sergisi

Türk Edebiyatı’nın önde gelen yazarlarından Ahmet Hamdi Tanpınar, Yıldırım Belediyesi tarafından vefatının 59. yıldönümünde düzenlenen Eski Bursa fotoğraflarının oluşturduğu “Bursa’da Zaman’ adlı fotoğraf sergisi ile anıldı.

KÜLTÜR SANAT 27.01.2021 15:21:00 0
Yıldırım’da Bursa

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ‘Beş Şehir’ adlı eserindeki “Bursa’da Zaman” başlıklı yazısından yola çıkan Yıldırım Belediyesi, Davutdede Metro İstasyonu’nda gerçekleştirdiği “Bursa’da Zaman Fotoğraf Sergisi” ile çok sayıda sanatseveri zengin içerikleri ile dikkatleri üzerine çeken Eski Bursa fotoğrafları ile buluşturdu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği sergide ziyaretçiler nostaljik anlar yaşarken, Ahmet Hamdi Tanpınar’ı anma fikri ile yola çıkılan bu yolculukta duygu dolu anlar yaşandı.

‘BU ŞEHRİN BİR RUHU VAR’

Sergiyi ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ‘Beş Şehir’ eseriyle Bursa’nın tanınmasında önemli bir imzası olan Ahmet Hamdi Tanpınar’ı vefatının 59. yılında rahmetle ve minnetle yad ettiklerini belirterek, “Bugün düzenlediğimiz “Bursa’da Zaman” sergisiyle beraber de hatırasını yad ediyoruz. Bursa, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ifadesiyle bir ebedi eser, ecdadımızın bir ibadet gibi inşa ettiği bir eser, bir şairin şiiri gibi nakış nakış işlenmiş. Bir inşaat çalışması gibi değil bir ibadet yapar gibi genişlemiş, büyümüş bir şehir burası. Dolayısıyla da bu şehrin bir ruhu var. Yapılan tüm inşai çalışmalar aslında bu ruhun bir bedene bürünmesidir. Ahmet Hamdi Tanpınar Bursa’yı böyle tarif ediyor. Bizde hem kendisini yad etmek adına hem de hemşehrilerimize geçmişi hatırlatmak, geçmişteki Bursa fotoğraflarıyla bu anı yaşatmak adına böyle bir sergi açtık. İnşallah yapacağımız bir dönüşüm çalışmasında da bir çeşmemize Ahmet Hamdi Tanpınar’ın ismini vererek kendisini ölümsüzleştirmiş olacağız” diye konuştu.

Konuşmasının ardından ise “Bursa’da Zaman Fotoğraf Sergisi”ndeki anı defterine düşüncelerini yazan Başkan Yılmaz, şu satırları kaleme aldı;

 “Bunca yıl sonra dahi Bursa’nın o efsanevi ve halisane tarafları, o ruhun hala yaşamakta olduğunu görmek beni mutlu ediyor. Bu halisane yan bazen bir sokak ismi, bir mezar taşı, bazen bir türbe, bir cami, hani çeşme olarak yolumuzu, ufkumuzu aydınlatmakta. Bu sergide emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim.”

Davutdede Metro İstasyonu’nda gerçekleştirilen sergi, 29 Ocak’a kadar ziyarete açık olacak.

Bursa’da eniştesini sokakta 8 kurşunla öldürdü!

Devlet Bahçeli: Türkiye 2053’te süper güç olacak

Bursa Kent Akademisi ile mesleki dönüşüm

Fitch, Bursa’nın kredi notunu “Pozitif”e çıkardı

Kendi hikayesini yazan kadınlar Bursa’da bir araya geldi

Yıldırım’da türkü dolu akşam

CHP'den istifa eden Mesut Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Antalya Adalet Sarayı’nda güvenlik görevlisi ölü bulundu

İnegöl zabıtası gıda işletmelerini mercek altına aldı

Büyükşehir’den bölgeye yeni ulaşım hamlesi

İran’daki gösterilerde can kaybı 6 bin 961’e çıktı

Ercan Özel’e “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülü

Başkan Taban’dan “82” detaylı nüfus mesajı

Edirne’de trafik kazası: Otomobil şarampole devrildi, 2 kişi öldü

Bursa'da en çok nereli yaşıyor? İşte o liste...

Bursa'da motosiklet sürücüsü 113 km hızla çarptı, arka camdan içeri girdi

Kuzey Marmara gişelerinde kaza: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli'ye 57 güllü tebrik

Erkan Aydın'dan Özgür Özel'e destek!

TÜİK açıkladı: Türkiye nüfusu 86 milyonu aştı

Osmangazi’ye bir kreş daha: Sayı 5’e yükseldi

İnegöl'de kontrolden çıkan otomobil yayalara çarptı

Yeşil-Beyazlılar deplasmanda berabere kaldı!

Başkan Gürkan, CHP’nin Nilüfer eylemlerini değerlendirdi

Megastar Tarkan'ın İstanbul konserlerinden aldığı ücret belli oldu!

Bursa Emniyeti 10 noktada huzur uygulaması gerçekleştirdi

Bursa'da dereye düşen adam kalp masajıyla kurtarıldı!

Nilüfer’de gece mekânlarına sıkı denetim

İnegöl'de su ısıtıcısı devrildi, 1,5 yaşındaki bebek yaralandı

Nilüfer’e konforlu ulaşım için yeni bulvar hamlesi

Yükleniyor