YILDIRIM’DA CAN DOSTLARI EMİN ELLERDE

YILDIRIM BELEDİYESİ VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, 2021 YILININ İLK 5 AYINDA; 3 BİN 789 HAYVANI TEDAVİ EDERKEN, BİN 250 AŞI UYGULAMASI YAPIP, 269 CAN DOSTUNU DA SAHİPLENDİRDİ.

YAŞAM 28.05.2021 12:48:00 0
YILDIRIM’DA CAN DOSTLARI EMİN ELLERDE

"YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI OKTAY YILMAZ; “HAYVAN SEVGİSİ KÜLTÜR VE MEDENİYET MESELESİDİR. YAŞAMIN İÇİNDE YER ALAN HER CANLIYI, HER RENGİ, HER GÜZELLİĞİ KORUMAK VE YAŞATMAK BİZLERİN SORUMLULUĞUNDA. ŞEHRİMİZİN SESSİZ SAKİNLERİNE GÖNLÜMÜZÜ AÇIYORUZ."

Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak vizyon projeleri bir bir hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, ilçedeki sokak hayvanlarına da şefkat elini uzatıyor. Can dostlarının beslenme, barınma, tedavi gibi ihtiyaçlarını karşılayan Yıldırım Belediyesi, sahiplendirme çalışmalarıyla da sokak hayvanlarını sıcak yuvalara kavuşturuyor.  Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Cumalıkızık Sahipsiz Hayvan Bakım Evi Tedavi Merkezi’nde,2020 yılında 7 bin 905 hayvanın tedavisini gerçekleştirirken, 326 can dostunun da yeni yuvalarına kavuşmasını sağmadı. Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 2021 yılının ilk 5 ayında ise 3 bin 789 hayvanı tedavi ederken, bin 250 aşı uygulaması yapıp, 269 hayvanı da sahiplendirdi.

‘HAYVAN SEVGİSİ MEDENİYET MESELESİDİR’

Köklü bir medeniyetin ruhunu taşıyan Yıldırım’da, her canlıya değer verildiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Belediye olarak hizmetlerimizi insanla sınırlı tutmuyoruz. Yaşamın içinde yer alan her canlıyı, her rengi ve her güzelliği korumak, yaşatmak ve geliştirmek bizlerin sorumluluğudur. Yaşamımızın bir parçası olan can dostlarımızın daha güzel koşullarda yaşamaları için ekiplerimiz çalışıyor. Hayvanların barınma, beslenme, tedavi gibi ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Sahiplendirme çalışmaları ile onların sıcak yuvalara kavuşmasını sağlıyoruz. Hayvan sevgisi medeniyet ve kültür meselesidir. Dağdaki kurdu, kuşu düşünen ve dert edinen bir medeniyetin temsilcileri olarak; şehrimizin sessiz sakinlerine gönlümüzü açıyoruz. Onların bize, bizim de onlara ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Uraloğlu: Kara yollarında 58 bin 246 levha kaldırıldı

Başkan Özdemir: Nilüfer’i tiyatronun kalbi yapacağız

Arabesk’in efsanesi Ferdi Tayfur vefatının 1. yılında anıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Pazartesi günü Trump ile görüşeceğim

Bursa’da çocuklar karın keyfini çıkardı

Bursa’nın kayıp milletvekilleri ve siyasetçileri

Başkan Erkan Aydın'dan Yağız Efe'ye destek çağrısı!

Osmangazi'den buzlanmaya karşı yoğun önlem

ABD Başkanı Trump'tan İran'a tehdit!

BTSO’nun UR-GE Gücü Bursa’yı Küresel Pazarlara Taşıyor

Başkan Erkan Aydın'dan Bursaspor'a güçlü destek!

Yalova'da Deaş operasyonu: 26 tutuklama

Bursa’da buzlanma kazaya neden oldu: 1 yaralı

Büyükşehir patili dostların yanında

Valilik açıkladı: Bursa'da yarın okullar tatil!

Bursa Emniyeti’nden yılbaşı için önemli iletişim listesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Ekonomide olumlu sonuçları görüyoruz

Cevdet Yılmaz: 2026'da programımızı kararlılıkla uygulayacağız

Başkan Erkan Aydın yılın son nikahını kıydı

Devlet Bahçeli: DEAŞ'ın kanlı provokasyonları dikkatle takip edilmeli

BTSO seçim süreci ısınıyor

Gazeteci Ercan Akyıldız’ın acı günü

Bursa'da zehir tacirlerine darbe!

Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi açılış için gün sayıyor

BTSO Başkanı İbrahim Burkay 2030 vizyonunu açıkladı

Başkan Şadi Özdemir’den Nilüfer için 2026 vizyonu

Bursa Valiliği'nden buzlanma ve don uyarısı

Bursa'da genç bir adam köprü altında ölü bulundu

UEDAŞ yeni yıla kesintisiz enerji mesaisiyle giriyor

Bursa Büyükşehir yeni yıla hazır

Yükleniyor