Yıldırım’da esnafa bürokratik kolaylık

Yıldırım Belediyesi, uyguladığı yenilikçi ve dijital teknolojiler ile hizmet sunumunda bürokrasiyi azaltarak vatandaşın yaşamını kolaylaştırdı.

BURSA HABER 14.09.2021 14:07:00 0
Yıldırım’da esnafa bürokratik kolaylık

Hayata geçirdiği Yıldırım Belediyesi Yapı Ruhsat ve Denetim Sistemi (YETKİN) Dijital Onay Uygulaması ile hem zamandan tasarruf sağladı hem de sosyal teması en aza indirdi. Proje onay sürecindeki işlemleri dijital ortama ve e-imza uygulamasına taşıyan Yıldırım Belediyesi; Ocak ayından itibaren 418 iş yerine sıhhi ruhsat, 105’ine GSM ruhsatı verdi. Bürokrasiyi büyük oranda ortadan kaldıran uygulama sayesinde, 3-6 ay arasında süren ruhsat alma işlemi 15 gün ile 1 ay aralığına düştü. Öte yandan, vatandaşların daha sağlıklı ve kaliteli bir hizmet almasını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri ruhsat denetimlerine de devam ediyor. Ekipler, ilçe genelinde ruhsat almak için başvuruda bulunan iş yerlerine giderek incelemelerde bulundu.

“ESNAFIMIZ GÜÇLÜYSE BİZ DE GÜÇLÜYÜZ”

Vatandaşların yaşamını kolaylaştıran projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Hizmetlerimizle her mahallemizin cazibesini arttırarak, yeni iş yerlerinin açılmasını sağlıyoruz. İşletme sayılarının artmasıyla birlikte mahallelerimizin ekonomik değeri de yükseliyor” dedi.

 E-belediyecilik alanında gerçekleştirdikleri yenilikler sayesinde, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsat başvuruları ile ruhsat harcı ödemelerinin internet üzerinden yapılabildiğini belirten Başkan Yılmaz, “E-Belediye uygulaması hayata geçmeden önce Yıldırım’da iş yeri açmak isteyenler birkaç defa belediyeye gitmek zorunda kalıyordu. Artık vatandaşlarımızın taleplerine daha hızlı yanıt veriyoruz. Dijital ve yenilikçi belediyecilik uygulamalarımızla, vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya devam edeceğiz. Yıldırım Belediyesi olarak her zaman esnafımızın yanındayız. Esnafımız güçlüyse biz de güçlüyüz demektir” ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir meclisinde yüksek tansiyon!

Özel halk otobüsçülerinin taleplerine Bozbey’den cevap

Başkan Özdemir: Nilüfer’in kalbi ve geleceği satılık değildir!

Bakan Gürlek Özgür Özel'in iddialarına yanıt verdi!

Bursa'da sahte içki şebekesine darbe: 7 gözaltı

İnegöl’de ani dönüş kazası: 1 yaralı

İnegöl Hayvan Pazarı’nda kotra ihalesi 08 Nisan’da

Bursa'da su sandığı asidi içti, hayatını kaybetti!

Osmangazi’de Yeşilova sokakları yenileniyor

Binlerce İnegöllü Kadir Gecesi'nde Osb Camii'nde buluştu

Bakan Şimşek: Köprü ve otoyollar satılmıyor

Başkan Yılmaz, Kuzey Makedonya’da kardeşlik sofrasında

Bursa'da araçta kilitli kalan çocuk cam kırılarak kurtarıldı

Bakan Tekin, Ramazan etkinliklerini eleştirenlere tepki gösterdi

TÜİK: Limon fiyatları rekor seviyeye ulaştı

Nilüfer’de inşaat krizini bitirecek çözüm teklifi!

Nilüfer’de bayram öncesi tatlı denetimi

Başkan Bozbey personelle bayramlaştı

Ulu Cami’de baygınlık paniği

Osmangazi’nin iftar sofrası Altınova’yı buluşturdu

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı

Nilüfer’de kaçak yapılara yıkım

Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mustafa Duran, CHP üyeliğinden istifa etti

Bakan Uraloğlu: Türkiye bayramda hava trafiğinde rekor kıracak

Bursa’da çatı katı alevlere teslim oldu

Nilüfer’de kanlı kavganın ardından barış iftarı

Başkan Yılmaz sahur için fırının başına geçti

Büyükşehir’den Odunluk’a güçlü altyapı hamlesi

İlber Ortaylı için anma töreni düzenlendi

Kestel Belediyesi'nden çölyak hastalarına destek

Yükleniyor

loading