Yıldırım’da geri dönüşümde yeni adım,pet şişeni potaya at

Yıldırım Belediyesi, plastik atıkları geri dönüştürmek için ‘Pet Şişeni Potaya At’ kampanyasını başlattı.

BURSA HABER 5.11.2024 11:51:00 0
Yıldırım’da geri dönüşümde yeni adım,pet şişeni potaya at

 

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz: “Türkiye’nin ilk plastiksiz kütüphanesi Mümine Şeremet Uymayan Kütüphanesi’nden sonra plastiksiz Yıldırım hedefimizin ikinci adımı olarak ‘Plastiksiz Okul’ projemizin startını veriyoruz.”

 

 

Yıldırım Belediyesi, sıfır atık konusunda öncü projelere imza atıyor. Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğü’nün çalışmalarıyla uygulamaya alınan ‘Yıldırım’da Geri Dönüştürülebilir Atıklar Çöpe Değil, Potaya’ projesi kapsamında plastik atıkları geri dönüşüme kazandırmak amacıyla ‘Geleceğini Çöpe Atma; Pet Şişeni Potaya At’ kampanyası başlatıldı. İlk olarak Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’na yerleştirilen ‘pota’ görünümlü çöp kovalarına plastik şişeler basket gibi atılıyor. Kafeste biriken plastikler ise ekipler tarafından alınarak geri dönüşüme kazandırılıyor. Çocukların bilinçlenirken eğlendiği bu proje ile doğada yaklaşık 400 yılda yok olan plastik atıkların zararının minimize edilmesi ve ülke ekonomisine katkı sağlanması amaçlıyor. 

 

 

PLASTİKSİZ YILDIRIM

Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin başlatmış olduğu ‘sıfır atık’ kampanyası kapsamında kentin dört bir yanında farkındalık oluşturacak projelere imza attıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Dünya genelinde özellikle tek kullanımlık plastik ürünlerin kullanımını azaltmak için ciddi çalışmalar yapılıyor. Biz hem bu çalışmalara katkı sağlamak hem de çocuklarımız ve gençlerimizde farkındalık oluşturmak için başlattığımız ‘Plastiksiz Kütüphane’ projemiz ile 622 bin 260 plastik şişe kullanımının önüne geçtik. Bir plastik şişenin doğada 400 yıl kaldığı göz önünde bulundurulduğunda projemizin değeri daha iyi anlaşılacaktır. Çevre bilinci konusunda öncülük eden Türkiye’nin ilk plastiksiz kütüphanesi Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nden sonra plastiksiz Yıldırım hedefimizin ikinci adımı olarak ‘plastiksiz okul’ projemizin startını veriyoruz. Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu’ndaki evlatlarımız 1 ay gibi kısa bir sürede 3 ton atık cam şişe topladılar. Çevreci duruşlarından dolayı her birini tebrik ediyorum. Biz de bu başarılarını plastiksiz okul projemizi bu okuldan başlatarak taçlandıracağız. Önümüzdeki aylarda okulumuza yerleştireceğimiz arıtma cihazı ve dağıtacağımız çelik mataralar ile plastik kullanımını azaltma hareketine pilot okul olarak karar verdiğimiz Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Ortaokulu ile başlamaya karar verdik. Türkiye’ye öncü olduğumuz Plastiksiz Yıldırım hareketimizi ilçemizin her köşesinde yaymaya devam edeceğiz” dedi. Yıldırım’ın çevreci çocuklarını tebrik eden Yıldırım İlçe Kaymakamı Metin Esen, ilçede sıfır atık konusunda gerçekleştirilen farkındalık çalışmalarını hayata geçiren Başkan Oktay Yılmaz ve ekibini tebrik etti. Program sonunda en çok atık cam toplayan öğrenciler ödüllendirilirken okul bahçesinde gerçekleştirilen sıfır atık şenliği ile çocuklar doyasıya eğlendi. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile kurumu saldırı altında

Trump’a suikast girişiminde bulunmuştu: Ömür boyu hapis talep edildi

Donald Trump'tan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Gazze daveti

Bursa’da yol kavgası kamerada: Önce bıçakladı, sonra 112’yi aradı

Her söz hakaret değil: İşte o liste...

Yıldırım'da tapu seferberliği

Kendini kitleyerek iş yerini ateşe verdi dumandan etkilenerek bayıldı

Venezuela Savunma Bakanı Lopez: ABD’nin saldırısında 47 asker öldü

Karne sevincine Başkan Erkan Aydın ortak oldu

Vali Gül, öldürülen Atlas'ın ailesini ziyaret etti

Bakan Tekin: Şimdi bambaşka bir Türkiye'de yaşıyoruz

Bakan Mehmet Fatih Kacır: 13 ilde 16 yeni sanayi yatırım alanı oluşturduk

Bakan Güler Hava Kuvvetleri toplantısına katıldı

AK Parti kulislerinden sızan 6 kritik seçim hamlesi

Atlas Çağlayan'ı hayattan koparan 15 yaşındaki katilin ifadesi ortaya çıktı

Kuryeler 3 gün kontak kapatacak: Zamları beğenmediler

Bursa'da karne günü liseliler birbirine girdi o anlar kamerada

Nilüfer'de pazarlar için güç birliği

Bursa Emniyeti’nden suça geçit yok

Kız kardeşini öldürüp, annesini yaralayan kişi intihar etti

Bursa'da çay ocağında yangın çıktı

İran'da protestolarda ölü sayısı 3 bini aştı

Özgür Özel: Emekli maaşı için iyileştirme önergesi vereceğiz

Şizofreni hastası, babasını öldürdü

Milli Saraylar İdaresi Başkanı Yıldız: Edirne Sarayı 2027 sonunda tamamlanacak

Karne sevinci Yıldırım’da şenliğe dönüşüyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi

İstanbul Havalimanı'nda yarıyıl tatili yoğunluğu yaşanıyor

Başkan Şadi Özdemir’den final haftasında gençlere moral

Bakan Fidan, Finlandiya Dışişleri Bakanı Valtonen ile bir araya geldi

Yükleniyor