Yıldırım'da kadın girişimciler için yeni adım

Kadın Kooperatifleri, Yıldırım Belediyesi ile Güney Marmara’da birlikte güçleniyor.

BURSA HABER 22.10.2024 14:40:00 0
Yıldırım

Yıldırım Belediyesi, kadınların sosyal ve ekonomik hayattaki rollerini güçlendirmek amacıyla önemli bir adım attı. 2021 yılından bu yana ilçeye kazandırdığı 13 kadın kooperatifi ile bu alandaki çalışmalarını sürdüren belediye, Gülçiçek Hatun Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifleri Birliği'ni kurarak Güney Marmara’daki kadın kooperatifleri ile ortak hareket etmeyi planlıyor.

Bu kapsamda, Alev Alatlı Şehir Düşünce ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen istişare toplantısına Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, AK Parti Bursa Milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Emel Gözükara Durmaz, İl Ticaret Müdürü İsmail Aslanlar, AK Parti Bursa İl Kadın Kolları Başkanı İmren Çavuşoğlu ile kadın kooperatifi başkanları katıldı. Toplantıda, kadınların talepleri dinlenirken, kooperatif üyeleri görüşlerini paylaştı.

Gülçiçek Hatun Birliği, 8 ticari kooperatifin bir araya gelmesiyle kuruldu ve sadece Bursa’ya değil, Güney Marmara bölgesindeki kooperatiflere de hizmet vermeyi hedefliyor. Cumalıkızık’ta yakın zamanda açılacak olan eğitim ve satış merkezi ile kurumsal kapasite geliştirme programları, kooperatifçilik eğitimleri ve ürün markalaşma çalışmaları gerçekleştirilecek. Ayrıca, ulusal ve uluslararası hibe programları için proje geliştirme faaliyetleri de yapılacak.

KOOPERATİFLER İÇİN SATIŞ NOKTALARI OLUŞTURULACAK 
Emeğini ekonomik değere dönüştüren ve üretime katkı sağlayan kadınları desteklediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Kadınların ekonomik hayattaki rollerinin güçlendirilmesi için kadın kooperatiflerinin kurulmasına öncülük ediyoruz. Şu ana kadar 4’ü tarımsal, 9’u ticari olmak üzere toplam 13 kadın kooperatifi ve bir de Güney Marmara’ya hitap edecek üst birlik kurduk. Kooperatiflerimizin büyümesi ve gelişmesi için de yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu çerçevede; mekân temininden makine alımına, proje hazırlamadan eğitime, üretimden pazarlama süreçlerine kadar kooperatiflere destek sağlıyoruz. Oluşturacağımız yeni satış alanları ile birlikte üst birlik bünyesindeki kooperatiflerin ürettiği el emeği göz nuru ürünler görücüye çıkacak” dedi.


KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK
AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, “Kadınların başarı hikayelerini duymak bizi mutlu ediyor. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde kadınların hayatın her alanında yer almaları için adeta reform niteliğinde adımlar attık. Bursa’da geride bıraktığımız 6 yılda 50’yi geçen kadın kooperatifi kurulmasına öncülük ettik. Kadınlar için güç birliği yapıyoruz. Kurulacak üst birlik sayesinde ürünler hep birlikte üretilecek. Başkanımızı tebrik ediyorum. Bu noktada Yıldırım Bursa’ya örnek oldu” dedi.  AK Parti Bursa Milletvekili Emel Gözükara Durmaz, “Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılıkla yaptığımız desteklerin kooperatiflerimizin artmasında payı büyük. Bursa’mızın çok çalışkan kadınları var. Bursa’mızın mutfak kültürünü, geleneksel el sanatlarını geleceğe tanıştırmak için çaba sarf eden kadınlarımız var. Kadınların hayatın her alanında olduğu gibi üretimde de ön planda olması adına çalışmalar yürüten Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’a teşekkür ediyorum. dedi. Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar, “Yıldırım Belediye Başkanımız ilk günden bu yana kadınların yanında olduğunu gerçekleştirdiği çalışmalarla hissettirdi. KOOP-DES projesi kapsamında en büyük desteği alan Marmara bölgesi, Marmara Bölgesi’nde de en büyük desteği alan Bursa şehrimiz” dedi. Program, protokol ve kooperatif başkanlarının hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi. 

 


İnegölspor’un yeni teknik patronu Necati Erkmen oldu

Davut Gürkan’dan Bozbey’e atama eleştirisi

Osmangazi Belediyesi’nden 101. Yıl coşkusu: İşte etkinlik programı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ elebaşı Gülen'in ölümü hakkında konuştu

Dünya Dans Şampiyonluğu İnegöl'e geldi

109 yıllık top mermileri bulundu

Yıldırım'da kadın girişimciler için yeni adım

İnegölspor'da şok gelişme

Asfalt çalışmaları Yeniceköy Mahallesi'nde devam ediyor

Kayapa’da müteahhitlere lüks konutlar, vatandaşa daracık, bozuk ve karanlık yollar

Gazze'de can kaybı 42 bini aştı

Yıldırım'da 580 kilogram zirai atık imha edildi

Osmangazi Belediyesi’nden 29 Ekim için Ata posteri dağıtımı

Bahçeli: FETÖ elebaşı teröristin cehennemde ebediyen yanmasını diliyorum

Organize suç örgütü çökertildi

Bakan Memişoğlu: Özel sağlık tesislerinde yapısal değişikliğe gidilecek

Benzin ve Motorin fiyatları düşüşte: indirimler başladı

İYİ Parti Bursa Eski İl Başkanı Mehmet Hasanoğlu'ndan slogan belediyeciliği eleştirisi

Narin Güran cinayeti: 4 şüpheliye ağırlaştırılmış müebbet talebi

Yenişehir Belediyesi'nden geçici işçilere müjde

Ömer Çelik’ten Fetö Elebaşı Gülen’in ölümü sonrası açıklama

MSB:FETÖ elebaşı vatansız olarak öldü

Osmangazi Belediyespor’dan Milli Takıma bir sporcu daha

AK Parti’ye meydan okuma, devlete kafa tutma

CHP Genel Başkanı Özel, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü hakkında konuştu

Kitapseverler Kolektif Okuma etkinliğinde buluştu

Osmangazi'de müzik ziyafeti: Uludağ’ın eteğinden türküler

Bursalılar trafikten şikayetçi

İsrail ordusu, Gazze'deki bir okuldan zorla çıkardığı 7 Filistinliyi infaz etti

Doğa severler İnegöl ormanlarında buluştu

Yükleniyor