Yıldırım’da mavi kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüşüyor

Yıldırım Belediyesi’nin ‘Yaptığın Tercih ile Takımını Şampiyon Yap’ mesajıyla, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde başlattığı ‘Topladığın Mavi Kapak ile Tekerlekli Sandalyeye Destek Ol’ kampanyası vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

BURSA HABER 4.12.2021 15:04:00 0
Yıldırım’da mavi kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüşüyor

Farkındalık oluşturan projelere imza atan Yıldırım Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel bir kampanyanın startını verdi. Yıldırım Belediyesi, engelli aracı kampanyalarına destek olabilmek amacıyla ilçenin belirli noktalarına mavi kapak toplama kutuları yerleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan projenin ilk ayağında, Yıldırım Belediyesi Hizmet Binası, Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi ve Barış Manço Kültür Merkezi’ne 1’er tane, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’ne 5 tane olmak üzere toplamda 8 ‘mavi kapak toplama kutusu’ yerleştirildi.

İlçe sakinlerinden büyük takdir toplayan kampanya engelli bireylere umut olurken, biriktirme kutusunun üzerinde verdiği ‘Yaptığın Tercih İle Takımını Şampiyon Yap’ mesajı ile de takım ruhunu yaşatıyor ve gençlerin dikkatini çekiyor. ‘Topladığın Mavi Kapak İle Tekerlekli Sandalyeye Destek Ol’ sloganıyla hayata geçirilen projede toplanan binlerce mavi kapağın geliri Engelliler Federasyonu’na bağışlanarak engelli vatandaşlara engelli aracı olarak dönecek.

ENGELLER EL BİRLİĞİYLE AŞILIYOR

Engelleri el birliği ile aşacaklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Engelli kardeşlerimize yönelik birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyor ve yaptığımız hizmetlerde onları önceliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalara, yaptığımız kampanyalara hemşehrilerimizin desteği oldukça büyük. Bu noktada hemşehrilerimizle birlikte aynı safta yer almaktan mutluluk duyuyoruz.

Onlarla birlikte yaptığımız her iş bizi daha iyi işler yapmak için motive ediyor. Yıldırım Belediyesi olarak uzun süredir devam eden Mavi kapak kampanyasına yeni bir soluk kazandırmak istedik. İlçemize kampanyanın ilk adımında 8 tane mavi kapak toplama kutusu yerleştirdik. Önümüzdeki hafta bu sayıyı 30’a tamamlayacağız. ‘Mavi Kapak İle Tekerlekli Sandalyeye Destek Ol’ kampanyamızda toplanılan her mavi kapak engelli kardeşlerimize engelli araç olarak geri dönecek. Yıldırım Belediyesi olarak engelleri hep birlikte aşmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ramazan coşkusunu ve milli değerleri vurguladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-16 kazası bizi derinden üzdü

Burhanettin Duran: Afrika Boynuzu’nun güvenliği bizim için öncelik

Görele’de taciz skandalında yeni gelişme

Bursaspor’a taraftarlardan 300 milyon TL’lik destek

Ramazan akşamları Osmangazi’de bayram havası

Büyükşehir'den kırsal üretime kovan desteği

Bursa’da 20 milyonluk sahte soygun planı çöktü

Bursa’da hafriyat kamyonu trafiği hiçe saydı

Bursa Büyükşehir’den Filibe’de gönül sofrası

Balıkesir'de F-16 düştü: Şehidimiz var!

Başkan Taban’a sürpriz doğum günü kutlaması

Beyaz Saray’dan İran mesajı: “Trump ölümcül güç kullanmaya hazır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kimsenin bir avuç toprağında gözümüz yok”

Bursa Emniyeti’nden arananlara ve uyuşturucuya darbe

Bursa'da kafede büyük kavga: 100 bin liralık hasar

Karacabey’de milyonluk yarış atları sular altında

Başkan Yılmaz'dan Şehit Ailesine iftar ziyareti

Nilüfer Belediyesi’nden Podyumpark’a kira tespit davası

2Saz 1Ses konserinde ustalara saygı

Osmangazi’den Uludağ eteklerinde iftar buluşması

Bursa’da parkta bıçaklı kavga: 1 yaralı

Büyükşehir’den içme suyuna dev yatırım

Bursa’da ‘Piyasacılara’ geçit yok: 254 araca ceza

İnegöl Jandarması’ndan başarılı operasyon

Bursaspor’dan çifte zirve

Devlet Bahçeli: “Allah’a ibadet gericilikse, bizde bal gibi gericiyiz”

Akaryakıt bayileri BTSO’da buluştu

Bursa'da cadde ortasında silahlı gösteri pahalıya patladı

Başkan Bozbey’den Batı Trakya’ya anlamlı ziyaret

Yükleniyor