Yıldırım’da mavi kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüşüyor

Yıldırım Belediyesi’nin ‘Yaptığın Tercih ile Takımını Şampiyon Yap’ mesajıyla, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde başlattığı ‘Topladığın Mavi Kapak ile Tekerlekli Sandalyeye Destek Ol’ kampanyası vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

BURSA HABER 4.12.2021 15:04:00 0
Yıldırım’da mavi kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüşüyor

Farkındalık oluşturan projelere imza atan Yıldırım Belediyesi 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel bir kampanyanın startını verdi. Yıldırım Belediyesi, engelli aracı kampanyalarına destek olabilmek amacıyla ilçenin belirli noktalarına mavi kapak toplama kutuları yerleştirdi. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan projenin ilk ayağında, Yıldırım Belediyesi Hizmet Binası, Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi ve Barış Manço Kültür Merkezi’ne 1’er tane, Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’ne 5 tane olmak üzere toplamda 8 ‘mavi kapak toplama kutusu’ yerleştirildi.

İlçe sakinlerinden büyük takdir toplayan kampanya engelli bireylere umut olurken, biriktirme kutusunun üzerinde verdiği ‘Yaptığın Tercih İle Takımını Şampiyon Yap’ mesajı ile de takım ruhunu yaşatıyor ve gençlerin dikkatini çekiyor. ‘Topladığın Mavi Kapak İle Tekerlekli Sandalyeye Destek Ol’ sloganıyla hayata geçirilen projede toplanan binlerce mavi kapağın geliri Engelliler Federasyonu’na bağışlanarak engelli vatandaşlara engelli aracı olarak dönecek.

ENGELLER EL BİRLİĞİYLE AŞILIYOR

Engelleri el birliği ile aşacaklarını belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Engelli kardeşlerimize yönelik birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyor ve yaptığımız hizmetlerde onları önceliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalara, yaptığımız kampanyalara hemşehrilerimizin desteği oldukça büyük. Bu noktada hemşehrilerimizle birlikte aynı safta yer almaktan mutluluk duyuyoruz.

Onlarla birlikte yaptığımız her iş bizi daha iyi işler yapmak için motive ediyor. Yıldırım Belediyesi olarak uzun süredir devam eden Mavi kapak kampanyasına yeni bir soluk kazandırmak istedik. İlçemize kampanyanın ilk adımında 8 tane mavi kapak toplama kutusu yerleştirdik. Önümüzdeki hafta bu sayıyı 30’a tamamlayacağız. ‘Mavi Kapak İle Tekerlekli Sandalyeye Destek Ol’ kampanyamızda toplanılan her mavi kapak engelli kardeşlerimize engelli araç olarak geri dönecek. Yıldırım Belediyesi olarak engelleri hep birlikte aşmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Bursa’da kadın odaklı dev çalıştay

Altın düştü, Bursa’da kuyumcular doldu: “Yeminle yok” yazısı bile yetmedi

Bursa'da ışık ihlali yapan araçlar tek tek tespit edildi!

Bursa'da yolunu kaybeden yaşlı adam, trafikte tehlike saçtı

Trump’tan İran açıklaması: “İlk ‘hadi yapalım’ diyen Hegseth’ti”

Yerli savunmanın yeni gücü: MKE TOLGA İHA’lara geçit vermiyor

Bursaspor'da tek hedef 3 puan!

Bursa'da su kesintisi

Ramazan’da dayanışma Yenişehir'de büyüdü

Bursaray arızası sonrası Başkan Bozbey'den açıklama!

Trump “görüştük” dedi, İran yalanladı: “Hiçbir temas yok”

Erol Köse hayatını kaybetti

Bahçeli, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret etti

Yıldırım’a modern pazar alanları kazandırılıyor

Bursa’da ‘kız meselesi’ kavgası kanlı bitti

Maliye 'lüks harcama' yapan 16 bin 300 kişinin peşinde

Yıldırım’da temel fotoğrafçılık kursu başladı

Trump'tan flaş karar! Enerji tesislerine saldırı 5 gün ertelendi!

Başkan Erol, kırsalda bayramı ilçe ilçe yaşattı

Altın ve gümüşte sert kayıp

CHP ve AK Parti bayramlaşmasından çarpıcı notlar

Osmangazi’den kadınlara girişim desteği

Levi-Strauss’un düşünce mirası Nilüfer’de konuşuldu

Teğmen Ebru Eroğlu’nun ihraç davasında karar

Bursaspor’da kombine satışı başlıyor!

Bursa’da aranan 8 kişi operasyonla yakalandı

Bursa'da bıçaklı kavga can aldı

Yenişehir’de bayram öncesi temizlik seferberliği

Bursa’da bayram trafiğine havadan sıkı denetim

UEDAŞ'dan bayramda kesintisiz hizmet!

Yükleniyor

loading