Tarih: 08.02.2024 14:58

Yıldırım'da sıfır atık hedefine adım adım

Facebook Twitter Linked-in

Yıldırım Belediyesi, "sıfır atık" projesine verdiği önemle, Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi'nde 10 bin ton ambalaj atığını geri dönüştürerek ekonomiye kazandırdı. Bursa'da bu tesise sahip ilk ve tek ilçe belediyesi olan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan projeye aktif katılım sağlıyor.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, tesiste incelemelerde bulunarak çalışmaları yerinde gördü. Başkan Yılmaz, "Bu vizyon kapsamında ilçemize kazandırdığımız Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisimiz ile Bursa’da bu tesise sahip ilk ve tek ilçe belediyesi konumundayız. İşyerlerinden, kamu kurumlarından ve hanelerden bağımsız atık toplayıcılarımız aracılığıyla ambalaj atıklarını burada topluyoruz" dedi.

Yıldırım Belediyesi ekipleri ayda 300 tonun üzerinde ambalaj atığı topluyor. Bin metrekare kapalı alana sahip tesiste toplanan atıklar ayrıştırılarak lisanslı geri kazanım firmalarına gönderiliyor. Tesis kurulduğundan bu yana 9 bin 774 ton ambalaj atığı geri dönüştürülerek ekonomimize katma değer sağlandı.

Başkan Yılmaz, "Çöpe giden ambalaj atığı miktarını azaltmak ve geri dönüşüme kazandırmak amacıyla hizmete açtığımız tesisimiz ile hem çevreyi koruyoruz hem de ekonomiye katkıda bulunuyoruz. Bu önemli projeye katkı sunan tüm personelimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —