Yıldırım'da Teakwondo Rüzgârı

Yıldırım Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ‘30 Ağustos Zafer Kupası Taekwondo Turnuvası’ düzenlendi.

SPOR 1.09.2021 15:53:00 0
Yıldırım

Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen turnuvaya 20 kulüpten toplam 213 sporcu katıldı. Kıran kırana geçen müsabakalar sonucunda; erkeklerde Yıldırım Belediyesi Jimnastik Spor Kulübü birinci olurken, Büyükşehir Belediyespor Kulübü ikinci, Osmangazi Gençlik Spor Kulübü üçüncü, Birol Spor Kulübü ise dördüncü oldu.

Bayanlarda; Büyükşehir Belediyespor Kulübü birinci, Yıldırım Belediyesi Jimnastik Spor Kulübü ikinci, Osmangazi Belediyespor Kulübü üçüncü, Ayyıldız Spor Kulübü dördüncü oldu.

Turnuvanın genel klasmanın da ise topladığı 79 puanla Yıldırım Belediyesi Jimnastik Spor Kulübü takım halinde şampiyonluğa ulaştı. Büyükşehir Belediyespor Kulübü’nün 55 puanla ikinci olduğu turnuvada, Birol Spor Kulübü 16 puanla üçüncü, Ayyıldız Spor Kulübü ise 15 puanla dördüncü oldu.

ZİRVE YILDIRIMLI SPORCULARIN

Turnuvayı şampiyon olarak tamamlayan Yıldırım Belediyesi Jimnastik Spor Kulübü’nden, genç erkeklar kategorisinde mücadele eden; Muhammed Çelik, Umut Seyfettinoğlu, Ferhat Kılıç ve Anıl İyihuylu kendi klasmanlarında birinci, Ziya Akın, Talha Güngör, Bekir Ümeyir Durbak, Yusuf Kılıç ve Enes Turhan ikinci, M. Fırat Doğan, M. Deniz Doğan, Enes Aydın ve Rafet Seyfullah ise üçüncü oldular. Genç bayanlar kategorisinde mücadele eden Yıldırımlı sporculardan; Aslı Şahin ve Tuğçe Kara birinci, Nazlı Cumali, Şevval Yılmaz ve Damla Türkoğlu ikinci, Ayşe Gökçe Yakut, Berfin Gökalp ve Aysu Saylan ise üçüncü oldu. Öte yandan turnuvada bir de sürpriz yaşandı. 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda bronz madalya kazanarak, Bursa’ya tarihindeki ilk olimpiyat madalyasını getiren Milli Taekwondocu Hatice Kübra İlgün turnuvanın düzenlendiği salona gelerek sporculara moral verdi. Sporcuların ve seyircilerin alkışları eşliğinde salona giren Hatice Kübra İlgün; “Başarısızlıklar gördüm, sakatlıklar yaşadım. Ancak hiç vazgeçmedim. Çok çalışarak olimpiyatlarda bronz madalya kazandım. Olimpiyat kürsüsüne çıktığımda, bayrağımızı görünce gözyaşlarıma hâkim olamadım. Bu başarımda pay sahibi olan kulübüme, hocalarıma ve aileme teşekkür ediyorum. İnşallah bu bronz madalya, sonraki olimpiyatlarda altın olacak” ifadelerini kullandı.

SPOR KENTİ YILDIRIM

Turnuvaya katılan sporculara hitaben mesaj yayınlayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin; fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimlerinde sporun ayrı bir önemi var. Bu nedenle Yıldırım’ı bir spor kenti yapmak ve sporu tabana yaymak için çalışmalarımız sürüyor. Tüm vatandaşlarımızın kolaylıkla ulaşabileceği spor tesislerini ilçemize kazandırdık ve yenilerini inşa etmeye devam ediyoruz. Yıldırım; tarih, kültür ve medeniyet kenti olduğu kadar aynı zamanda da bir spor kentidir. Yıldırım’ın spor kenti kimliğini güçlendiren hizmetlerimiz şükürler olsun meyveleri veriyor. Yıldırım belediyesi olarak, 2021 yılı itibariyle lisanslı sporcu sayımız 3 bin 280.  Son 2 yılda; yaz ve kış spor okullarında 16 farklı branşta 34 bin 600 çocuğumuza, Jimnastik okullarında 9 bin 850 çocuğumuza, Kadın spor merkezlerinde 23 bin 125 kadınımıza, toplamda ise 74 bin 116 vatandaşımıza spor eğitimi hizmeti verdik. Şükürler olsun sporcularımız katıldıkları turnuvalarda göğsümüzü kabartıyor. Hepsiyle gurur duyuyoruz.  Tüm sporcu kardeşlerimi, kıymetli ailelerini ve hocalarını tebrik ediyorum” diye konuştu. Turnuvanın sonunda dereceye giren sporcular için madalya töreni düzenlenirken, Yıldırım Belediyesi Spor Kulübü Başkan Vekili Muammer Özbey tarafından, Hatice Kübra İlgün’e hediye takdim edildi.

 

 

UEDAŞ Uludağ’da 7/24 sahada

Bursa'da fethin 700. yıl heyecanı yaşanıyor

Uludağ'da kar kalınlığı 1 metreye yaklaştı; tatilciler akın etti

Bursa'da 'yanlışlıkla vurdum' diyen sanığın cezası belli oldu!

Adliye'de silahlı saldırı: Savcı, kadın hakimi vurdu!

Şanlıurfa’da tır ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Nilüfer’de kadın ve distopya söyleşisi

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek

Kayseri'de cenaze götürülen midibüs devrildi; 3'ü ağır, 22 yaralı

Bursa beyaz gelinliğini giydi!

Bursa'da refüje çıkan otomobilin sürücüsü yaralandı

Devlet Bahçeli: Mazlum Abdi İsrail'in kuklasıdır

Osmangazi'de karla mücadele aralıksız devam ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye mesajı: Kardeşliğimizi bozamazlar

Yıldırım'da tarih ortak akılla ayağa kalkıyor

Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatları Yıl Sonu Sergisi açıldı

İnegöl'de seyir halindeyken alev alan cip kullanılamaz hale geldi

Timbir Heyetinden Kanal Urfa'ya anlamlı ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Düzceli vatandaşlarla bir araya geldi

Bursa’da dere yatağına düşen adam hayatını kaybetti

Yakınları ulaşamayınca gerçek ortaya çıktı: Evinde ölü bulundu

Usta oyuncu Koray Ergün hayatını kaybetti

Bursa’da uyuşturucu operasyonu; 1 tutuklama

Nilüfer’de afetlere karşı deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Suriye ordusu: "SDG’nin herhangi bir eylemi sert karşılık bulacak"

Yıldırım Belediyesi Bursa'nın fethini etkinliklerle kutluyor

Adıyaman’da feci kaza can aldı: 3 ölü, 3 yaralı

Yenişehir’de kapalı pazar yeri için proje süreci başladı

Refüje çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

İki grup arasında çıkan bıçaklı kavga ölümle bitti!

Yükleniyor