YILDIRIM’DA YAŞAYAN YABANCILAR İÇİN TÜRKÇE EĞİTİMİ

Yıldırım Belediyesi, ilçede yaşayan yabancılar için A1 seviyesinde Türkçe kursu başlattı. Kursa, özellikle Kazakistanlı ve Suriyeli bireyler yoğun ilgi gösteriyor.

EĞİTİM 3.03.2021 15:04:00 0
YILDIRIM’DA YAŞAYAN YABANCILAR İÇİN TÜRKÇE EĞİTİMİ

Yıldırım Belediyesi, ilçede yaşayan vatandaşlar arasında ayrım gözetmeden her kesime yönelik hizmetleri hayata geçiriyor. Bu kapsamda, Yıldırım’da yaşayan yabancı uyrukluların ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılımlarının desteklenmesi için A1 seviyesinde Türkçe dil eğitimi başlatıldı.

Yıldırım Sosyal Uyum Merkezi’nde başlatılan eğitime yoğun talebin olduğunu dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, pandemiden dolayı grupların bölünerek ders verildiğini söyledi.

3 AY SÜRECEK

3 ay boyunca haftada 2 gün verilecek kursun devamı için talep gelmesi üzerine tekrar kurs açabileceklerini belirten Başkan Oktay Yılmaz, “Gelen talepleri dikkate alarak, ihtiyaca göre projeler yapıyoruz. Şimdi Türkçe eğitimi verdiğimiz gibi bunun öncesinde de okuma-yazma eğitimleri düzenlemiştik. İlerleyen süreçte de kursiyerlerimize ilkokul diploması vermek için çalışmalar yapmak, onların gelişimlerine katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

İnsana hizmet etme şiarıyla yola çıktıklarını kaydeden Başkan Yılmaz, “Bu kapsamda çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Geleneksel sanatlardan güzel sanatlara kadar birçok alanda çeşitli branşlarda sunduğumuz öğretim hizmetlerimiz kapsamında dil eğitimleri de veriliyor. İlçemizde yaşayan yabancı kardeşlerimiz için de Türkçe dil eğitimi vererek onları toplumumuza entegre etmek adına çalışmalar yürütmekteyiz. İnşallah bu kurslara katılan kardeşlerimiz gündelik ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeyde Türkçe bilgisine sahip olacak” diye konuştu.

Bakan Fidan'dan diplomasi trafiği

Büyükçekmece Adliyesi’nde büyük vurgun!

Osmangazi’de engelli bireyler farkındalık için yürüdü

Bizim Ev’in 14. yılı Nilüfer’de kutlandı

Makine sektörü MEEXX Fuarı’nda buluştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye ekonomisi 21 çeyrektir kesintisiz büyüyor

Başkan Bozbey: Bursa trafiğine nefes aldıracağız

1.2 milyon TL değerindeki 'Tiny house'u çalmıştı...

Hakan Fidan NATO toplantısında Rutte ile bir araya geldi

AK Parti Bursa’dan son kulisler

Kasım enflasyonu 31,1’e geriledi

Ak Parti Bursa ailesi büyüyor

AB’den Rus gazına büyük ambargo

Osmangazi’de engelli yollarını işgal edenlere ceza

İnegöl'e 572 fidanlık yeni koruluk kazandırıldı

Bursa'da 1 milyon 200 bin liralık ‘Tiny House'u çalan şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa'yı geride bıraktık

Bursa'da Arap Şükrü Sokağı'nda işgal uyarısı

Nilüfer’in sosyal girişimcilik vizyonuna ‘Altın Pusula’ ödülü

Atış mağduru engelli çocuğun yürek burkan mektubu

Bursa’da otobüslerde güvenlik arttı

Osmangazi’nin Genç Kafeleri rekor ilgi görüyor

“Emekle Büyüyen Sistem: Denetimli Serbestliğin 20 Yıllık Yolculuğu” konuşuldu

Bursa'da kaçak silah imalatı atölyesine operasyon

Marmara Denizi'nin ekolojik yapısı inceleniyor

Bursa'da pizza dükkanına silahlı saldırı

İnegöl’ün en özel anaokulu hizmete başladı

Yıldırım'da nostalji gecesi

Uludağ’da kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı

Nilüfer Belediyespor Eker, nefes kesen maçta galip geldi

Yükleniyor