Yıldırım'dan çevre dostu proje

Yıldırım Belediyesi, ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü yaygınlaştırmak amacıyla ilçenin birçok noktasına “Mobil Atık Getirme Merkezi” yerleştiriyor

BURSA HABER 17.10.2021 14:59:00 0
Yıldırım

 Bu kapsamda Kaplıkaya, Şükraniye, Yeşil, Emirsultan, Millet Mahallesi, Yıldırım Belediyesi Kaplıkaya Cazibe Merkezi, Namazgah Gıyasettin Bingöl İlkokulu ve Asil Kent Sitesi’ne yerleştirilen çevre dostu ‘Mobil Atık Getirme Merkezi’ ile atıklar kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılıyor.

Mobil Atık Getirme Merkezlerini Yıldırım’ın her köşesinde yaygınlaştıracaklarının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Vatandaşlarımıza çevre bilinci kazandırmak ve sıfır atık noktasında farkındalık kazandırmak için Yıldırım Belediyesi olarak çevre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemize toplamda 8 adet Mobil Atık Getirme Merkezi yerleştirdik.

Cam, plastik, metal, kağıt, elektrik elektronik, atık pil ve atık yağ bölümlerinin bulunduğu Mobil Atık Getirme Merkezlerimizi uygun noktalara bırakarak hemşehrilerimizin kolayca ulaşabilmesini sağlıyoruz. Yıldırım’da mobil atık getirme merkezlerimizin sayısını 250’ye çıkarma hedefindeyiz. İlçemizde yaygın hale getirmeye çalıştığımız 'Sıfır Atık' projesinin gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miras olduğunu düşünüyor ve bu bilinçle hemşehrilerimizi bu konuda farkındalığa davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

YILDIRIM’DA HEDEF SIFIR ATIK

Daha temiz ve yaşanabilir bir Yıldırım için aralıksız çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizen Başkan Oktay Yılmaz, "Temiz ve güzel bir Yıldırım için çevre çalışmalarımız devam ediyor. Eğitimlerden, çevre bilincinin oluşmasına yönelik kampanyalara, yarışmalardan etkinliklere kadar birçok alanda çalışmalar yürütüyoruz. ‘Emektar Kitaplarınız Geri Dönüşüyor’ sloganıyla yola çıkarak Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nde ekiplerimiz, ömrünü tamamlamış kitaplarını getiren gençlere kitap, kırtasiye çeki verdiler. Ekosistem ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturan atık ilaçları çevreye zarar vermeden imha edebilmek amacıyla ‘Evsel Atık İlaç Toplama Kampanyası’ başlattık.

Bu kampanya ile evlerde biriken ve kullanım ömrünü tamamlamış ilaçları, vatandaşlarımız eczanelere teslim ediyor ve ekiplerimiz de belli periyotlar ile eczanelerden topluyor. Bunun yanında 1 litre atık yağ biriktirip bizi arayan hemşehrilerimizin evlerinden atık yağlarını alıp 1 damacana su hediye ediyoruz ve elektronik atık pil getiren vatandaşlarımıza da tasarruflu led ampül veriyoruz. Dönem dönem böyle projeleri hayata geçiriyoruz. İnşallah kampanyaların devamı da gelecek. Bizler Yıldırım Belediyesi olarak, Yıldırım’ı tam anlamıyla çevre dostu bir kent haline getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

Artık girişler paralı oluyor: Uludağ Üniversitesi’nde HGS dönemi!

"Tağut!": Radikal grupların can simidi

Bursaspor deplasmandan galibiyetle dönüyor

Erdoğan: "Hitler özentisi tiplerin kuyruk acısı hiç geçmeyecek"

Yenişehir eski belediye başkanı Mehmet Kaya’ya son görev

CHP merkez ilçelerde kıran kırana mücadele

Bursa'da anız yangını; 30 dönümlük alan zarar gördü

Bursa basınının deneyimli ismi Büyükşehir Belediyesi’nde

THY pilotundan 12 Dev Adam’a: Umut ve gurur yaşattınız

İznik'te tarihi surların dibinde erkek cesedi bulundu

Chicago’da Bursa rüzgârı: UR-GE firmaları ihracat için Fabtech 2025’te

İnegöl'de ilk ders: "6 Eylül İnegöl'ün Kurtuluşu"

Hareketlilik haftası başladı

Bursa'da inşaat halindeki binanın 3’üncü katından düşen işçi yaralandı

Dünya sağlık turizminin kalbi Bursa’da atacak

Bursaspor kupada Kdz. Ereğli deplasmanına hazırlanıyor

Nilüfer Belediyesi gazileri unutmadı 

Zaimoğlu Bursa'ya veda etti

İnegöl'e Kolombiyalı damat!

BOSİAD’ı kapatma darbesi püskürtüldü

Kılıçdaroğlu’nun avukatından dava sonrası ilk açıklama!

Bozbey: "Baba ocağındayız, evimizdeyiz!"

AFAD gönüllü sayısı 1,6 milyonu geçti

“Osmangazi95” projesiyle sağlıklı nesiller yetişiyor

11.Akçalar-Fadıllı İncir Festivali’nde lezzet şöleni

“Fütursuz Denemeler” sergisi Nilüfer’de

Bursalı tekstilciler, Suudi Arabistan pazarında yeni iş birliklerinin kapısını araladı

CHP kurultay davası ertelendi

Bursaspor tekrar zirvede

CHP kurultay iptal davası başladı

Yükleniyor