Yıldırım'dan çevre dostu proje

Yıldırım Belediyesi, ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü yaygınlaştırmak amacıyla ilçenin birçok noktasına “Mobil Atık Getirme Merkezi” yerleştiriyor

BURSA HABER 17.10.2021 14:59:00 0
Yıldırım

 Bu kapsamda Kaplıkaya, Şükraniye, Yeşil, Emirsultan, Millet Mahallesi, Yıldırım Belediyesi Kaplıkaya Cazibe Merkezi, Namazgah Gıyasettin Bingöl İlkokulu ve Asil Kent Sitesi’ne yerleştirilen çevre dostu ‘Mobil Atık Getirme Merkezi’ ile atıklar kaynağında ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılıyor.

Mobil Atık Getirme Merkezlerini Yıldırım’ın her köşesinde yaygınlaştıracaklarının altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Vatandaşlarımıza çevre bilinci kazandırmak ve sıfır atık noktasında farkındalık kazandırmak için Yıldırım Belediyesi olarak çevre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İlçemize toplamda 8 adet Mobil Atık Getirme Merkezi yerleştirdik.

Cam, plastik, metal, kağıt, elektrik elektronik, atık pil ve atık yağ bölümlerinin bulunduğu Mobil Atık Getirme Merkezlerimizi uygun noktalara bırakarak hemşehrilerimizin kolayca ulaşabilmesini sağlıyoruz. Yıldırım’da mobil atık getirme merkezlerimizin sayısını 250’ye çıkarma hedefindeyiz. İlçemizde yaygın hale getirmeye çalıştığımız 'Sıfır Atık' projesinin gelecek nesillere bırakacağımız en önemli miras olduğunu düşünüyor ve bu bilinçle hemşehrilerimizi bu konuda farkındalığa davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

YILDIRIM’DA HEDEF SIFIR ATIK

Daha temiz ve yaşanabilir bir Yıldırım için aralıksız çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizen Başkan Oktay Yılmaz, "Temiz ve güzel bir Yıldırım için çevre çalışmalarımız devam ediyor. Eğitimlerden, çevre bilincinin oluşmasına yönelik kampanyalara, yarışmalardan etkinliklere kadar birçok alanda çalışmalar yürütüyoruz. ‘Emektar Kitaplarınız Geri Dönüşüyor’ sloganıyla yola çıkarak Mümine Şeremet Uyumayan Kütüphanesi’nde ekiplerimiz, ömrünü tamamlamış kitaplarını getiren gençlere kitap, kırtasiye çeki verdiler. Ekosistem ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturan atık ilaçları çevreye zarar vermeden imha edebilmek amacıyla ‘Evsel Atık İlaç Toplama Kampanyası’ başlattık.

Bu kampanya ile evlerde biriken ve kullanım ömrünü tamamlamış ilaçları, vatandaşlarımız eczanelere teslim ediyor ve ekiplerimiz de belli periyotlar ile eczanelerden topluyor. Bunun yanında 1 litre atık yağ biriktirip bizi arayan hemşehrilerimizin evlerinden atık yağlarını alıp 1 damacana su hediye ediyoruz ve elektronik atık pil getiren vatandaşlarımıza da tasarruflu led ampül veriyoruz. Dönem dönem böyle projeleri hayata geçiriyoruz. İnşallah kampanyaların devamı da gelecek. Bizler Yıldırım Belediyesi olarak, Yıldırım’ı tam anlamıyla çevre dostu bir kent haline getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

Siber suçlara darbe! 20 ilde 74 şüpheli yakalandı

İnegöl’de 19 Mayıs’ın coşkusu sokaklara taştı

Bursa 2050'ye hazırlanıyor: Kent anayasası yolda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaneli’nin yöresel lezzetlerini beğendi

Derbide hava 17 derece olacak

Bakan Uraloğlu’ndan Bursa'ya yeni otoyol müjdesi

Galatasaray’da hedef derbi galibiyetiyle şampiyonluk

Başıboş at arabası şehir turu attı, görenler şaştı kaldı

Mudanya'da din görevlisi alevlerden son anda kurtuldu

Fenerbahçe’de tek hedef derbi galibiyeti

Alkollü sürücü polisleri kandırmaya çalıştı, ehliyetine el konuldu

Bursa'dan Avrupa şampiyonu ikizler: Hedef Dünya Şampiyonluğu!

Makas atarak trafiği tehlikeye soktu, o anlar kamerada

Metro vagonunda mini konser resitali

Dorsesindeki kumları yola dökerek ilerledi

Bursa'da uyuşturucu tacirlerine helikopter destekli baskın

Osmangazi’de 19 Mayıs’a yakışan maç

Başkan Mustafa Bozbey, İnegöl'de muhtarlarla bir araya geldi

Galatasaray ile Fenerbahçe 400. randevuda

1. Osmangazi Gençlik ve Spor Şöleni başladı

Osmangazi'de Dünya Engelliler Haftası Renkli Gösterilerle Kutlandı!

Bursa’da 19 Mayıs etkinlikleri nedeniyle trafiğe kapatılacak yollar

Afrika sıcakları kapıda! Çarşamba günü dikkatli olun

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz

Vefat eden zabıta memuru Mustafa Şengün için tören düzenlendi

Ünlü sunucu Erkan Yolaç vefat etti

Emeklilere yeni imkanlar: SGK'dan sağlık ve sosyal hizmetlerde devrim

19 Mayıs'ta Bursa'da ulaşım ücretsiz, BursaRay seferleri uzatıldı

Bursa’da endüstriyel yemek sektöründen gastronomi hamlesi

Bursa'da ambulanslar hız sınırlarına takıldı

Yükleniyor