Yıldırım’dan kadınlara sağlık taraması

Yıldırım Belediyesi’nin ilçedeki kadınlara yönelik önleyici sağlık taramaları ve eğitim çalışmaları devam ediyor.

SAĞLIK 4.06.2021 16:22:00 0
Yıldırım’dan kadınlara sağlık taraması

Yıldırım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Yıldırım Aile Sağlığı Eğitim Merkezi’nde görevli diş hekimi ve hemşireler; Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’nde kurs gören kadınlara yönelik sağlık taraması ve bilgilendirme çalışması düzenledi. Hemşireler tarafından kursiyer kadınların tansiyon ve şeker ölçümleri yapılırken, meme kanseri konusunda da sunum ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.   
  Sağlık taramalarını gerçekleştiren Başhemşire Gülseren Özbek, “Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’ın talimatlarıyla kadınlar yönelik önleyici sağlık taramaları gerçekleştiriyoruz. Bugün de, Karapınar Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezi’ni ziyaret ederek kursiyerlerin şeker ve tansiyon ölçümlerini yaptık. Yine meme kanserinin tanısı, tedavi süreci ve erken teşhisin faydalarıyla ilgili bir sunum gerçekleştirdik. Kontrollerimiz sırasında şüpheli bir durumla karşılaşırsak, hastalarımızı hemen aile hekimlerine yönlendiriyoruz. Bu çalışmalar sayesinde hastanelerdeki yığılmaların da önüne geçiyoruz” ifadelerini kullandı. 
  Ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim veren Diş Hekimi Mehtap Uzer ise, “Kursiyerlerimize ağız ve diş sağlığının önemini anlatıyoruz. Koruyucu tedbirler ve bakım ile hastalıkların önüne geçmenin mümkün olduğu hatırlatıyoruz. Eğitim ve tarama çalışmalarımız sırasında yoğun ilgi ile karşılaşıyoruz. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu. 
  İstihdamdan eğitime, sosyal destekten sağlık hizmetlerine kadar birçok alanda insana dokunan projeleri hayata geçirdiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Şehirlerin ana unsuru insandır. Bu nedenle hizmet anlayışımızın merkezinde insan var. Yaptığımız her iş, ürettiğimiz her proje ve hizmet ile insanlara dokunmaya, hayatları kolaylaştırmaya gayret ediyoruz. Kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir Yıldırım hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Her işin başı sağlık Yıldırım Belediyesi olarak, sağlık alanında yürüttüğümüz çalışmalar ile vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye, hastalıklar ortaya çıkmadan önlemeye gayret ediyoruz. Yıldırım Aile Sağlığı Eğitim Merkezi’nde görevli arkadaşlarımız, YILMEK kurslarında eğitim gören kadın kursiyerlere yönelik önleyici sağlık taramalarını gerçekleştiriyor. Şeker ve tansiyon ölçümlerini yapıyor, eğitim programları ile farkındalık oluşturuyorlar. Yıldırım Belediyesi olarak, sağlık alanındaki çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı. 


 

Bursa Uluslararası Spor Festivali başlıyor

Başkan Şadi Özdemir’den minik Yağız Efe’ye destek çağrısı

İnegöl’e 17 yeni aile sağlığı merkezi

Bursa’da toplu ulaşıma yapılan zam yarın başlıyor: İşte yeni ücretler!

Merinos ailesi 88. yılında hasret giderdi

Trabzon’a Urfa’ya var da Bursa’ya yok mu?

İnegöl’de cinayetin yeni görüntüleri ortaya çıktı

Bakan Uraloğlu: Türkiye havacılıkta 5 kat büyüdü

Tutuklu hemşire hakkında yeni şiddet görüntüleri ortaya çıktı!

Bursa’da Afet Riskini Azaltma Çalıştayı

Bursa'da bebek arabasındaki 2 milyonluk altını çaldı: O anlar kamerada!

Bursa’da çocuk hastanesinde korkutan yangın

Bursa’da öğrenciler için güvenli yol uygulaması

Sosyal medyada yeni dönem: 15 yaş altına yasak geliyor

Bursa’da rögarlar taştı, trafik durdu

ÇGD’den Osmangazi’ye Uğur Mumcu kitapları

Osmangazi Belediyesi’nden çocuklara Bursaspor sürprizi

Bursa’da otomobillerin aynalarını kırıp kaportalarını çizdiler

Nilüfer Belediyesi’nden doğal parfüm atölyesi

Bursaspor’un genç eldiveni geçit vermiyor

Bursa’da eğitime 6,7 milyar liralık dev hamle

TEKNOSAB Lojistik Teknopark Fonu bir yılda rekor getiri sağladı

Atlas’ın ailesini tehdit eden şüpheli tutuklandı

Mübadelenin 103. yılı Nilüfer’de ezgilerle anıldı

Bursa Valiliği’nden Uludağ telesiyej arızası açıklaması

Matlı, Gulfood 2026’da Türk gıdasını zirveye taşıdı

Trafikte yarış yapan 4 sürücü yakalandı

Ataşehir’de 4 katlı binada yangın paniği

Bakan Yerlikaya’dan Uludağ’daki kurtarma operasyonuna tebrik

Bursa fethin 700. yılında, Tanpınar’ın gözünden anlatıldı

Yükleniyor