Yıldırım'ın sessiz sakinleri güvende

Yıldırım Belediyesi, havaların soğuması ile birlikte sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdı.

BURSA HABER 23.11.2021 15:54:00 0
Yıldırım

Yıldırım Belediyesi, sahipsiz, yaralı, engelli, hasta ya da bakıma muhtaç hayvanları yalnız bırakmıyor. Sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyacını karşılayan Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Ekipleri, sahiplendirme çalışmalarıyla da sevimli dostları sıcak yuvalara kavuşturuyor. 2021 yılının ilk 10 ayında 620 hayvanı sahiplendiren ekipler, 7 bin 159 sokak hayvanını da sağlığına kavuşturdu. Ocak ayından bu yana toplam 20 ton mama dağıtan ekipler, yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz ve yardıma muhtaç hayvanların en büyük destekçisi oldu.

YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRIYORUZ

Sokak hayvanlarının ilçenin sessiz sakinleri olduğunu aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Toplum olarak bizim en önemli hasletlerimizden birisi yüksek merhamet duygumuzdur. Bu sadece insanlara yönelik değil tüm canlılara yönelik bir merhamet anlayışıdır.

Caddelerimizi, sokaklarımızı paylaştığımız can dostlarımıza karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve Yıldırım’da sadece insanlarımızın mutluluğu ve huzuru için değil sahipsiz sokak hayvanlarının da sağlıklı bir şekilde yaşaması için çalışıyoruz. Havaların soğuması ile birlikte can dostlarımızın hayatları daha da zorlaşıyor. Bu süreçte biz beslenme odaklarımıza bıraktığımız mama miktarını arttırıyor yeni barınaklar oluşturuyoruz” dedi.

SATIN ALMAYIN SAHİPLENİN 

Özellikle pandemi süreci ile birlikte sokağa terk edilen hayvan sayısında önemli artışlar olduğunu da aktaran Başkan Yılmaz, “Zaman zaman geçici hevesler ile satın alınan hayvanların kısa bir süre sonra sokaklara terk edildiğine şahit oluyoruz. Bu bizleri ziyadesiyle üzüyor. Benim hemşerilerimden istirhamım hayvan satın almak yerine barınaklarda bulunan can dostlarını sahiplenmeleri.

Yıldırım Belediyesi olarak bu konuda hemşehrilerimize her türlü kolaylığı sağlıyoruz. Doğanın ve hayvanların korunması için biz ne yaparsak yapalım maalesef yetersiz kalacaktır. Bu konuda ancak hemşerilerimizin desteği ile başarılı olabiliriz. Bundan dolayı insanlarımızdan daha duyarlı davranmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı. 



 

Shotokan WSF Dünya Şampiyonasında Türk rüzgârı esti

Başkan Bozbey, “Bursa’ya hizmet etmek bizim için onurdur”

Tofaş’tan dev transfer: Milli basketbolcu Bursa takımında!

TBMM Başkanı Kurtulmuş: 2026 yılı bütçemiz 27,2 milyar lira

Kartalkaya davasında karar açıklandı

Türkoğlu:" Suçu işleyene ceza verin, bütün bir kulübe değil!"

Su kesintileri durduruldu

Özgür Özel: “Tuz koktu, tuz”

Bursaspor’a taraftar yasağı!

Bakan Göktaş: Aileyi korumak savunma sanayi kadar stratejik

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı İbrahim Özkan gözaltına alındı

İklim değişikliği Bursa'da masaya yatırılacak

Eski tip ehliyetler için son gün yarın

Duman ailesinin acı günü: Nedim Duman hayatını kaybetti

Yıldırım'da Cumhuriyet coşkusu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin kutlu yolculuğunun önünü kesebilecek hiçbir dahili ve harici odak yoktur

İnegöl’de 9. Kitap Günleri başlıyor

İşte Eurofighter uçakların Türkiye'ye maliyeti

Hakem Zorbay Küçük:"Hiçbir bahis sitesine üye olmadım"

Bursa'da tramvayda yangın paniği

İnegöl’den Gazze’ye uzanan yardım eli

Nilüfer Kadın Korosu’ndan Cumhuriyet defilesi

İBB'ye yönelik 'Yolsuzluk' soruşturması kapsamında 4 kişi hakkında gözaltı kararı

İznik Gölü göz göre göre kuruyor!

İnegöl İlçe Stadı’nda 17 yıl sonra ilk kez tören yapıldı

Bursa’da Cumhuriyet coşkusu, F-16’ların alçak uçuşuyla zirveye ulaştı

Atatürk'e en güzel mektuplar Osmangazi'den yazıldı

Büyükşehir'den "Cumhuriyet Kadınları" konseri

AK Parti’den Cumhuriyet’in 102. yılına özel video: “Cumhuriyet ideallerimiz Türkiye Yüzyılı’nda gerçek oldu”

'Alkollü içecek' verilmeyince tabancayla 4 kişiyi yaralayan şüpheli yakalandı

Yükleniyor