Yılmaz Tunç: Terör belasından kurtulma yolunda önemli bir dönüm noktasındayız

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ülkemizin kalkınmasının, birlik ve beraberliğinin önündeki en büyük engellerden biri olan terör belasından kurtulma yolunda önemli bir dönüm noktasındayız" açıklamasını yaptı.

Yılmaz Tunç: Terör belasından kurtulma yolunda önemli bir dönüm noktasındayız
Haberi Sesli Oku
GÜNDEM 12.05.2025 12:32:00 0

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, terör örgütü PKK’nın kendini feshetmesi ve silah bırakma kararına ilişkin değerlendirmede bulundu. Bakan Tunç, "Ülkemizin kalkınmasının, birlik ve beraberliğinin önündeki en büyük engellerden biri olan terör belasından kurtulma yolunda önemli bir dönüm noktasındayız" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğine ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin milli duruşuna dikkat çeken Tunç, şu açıklamalarda bulundu:

"Ülkemizin geleceği, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, bayrağımızın özgürce dalgalanması için binlerce vatan evladımızın canı pahasına sürdürdüğü onurlu mücadele, aziz milletimizin sarsılmaz iradesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu güçlü liderlik ve Sayın Devlet Bahçeli’nin milli duruşu, Türkiye Yüzyılı’nın eşiğinde ülkemizin huzurlu, güvenli ve istikrarlı bir geleceğe emin adımlarla yürümesinin yolunu açmıştır."

Terörle mücadelede hayatını kaybeden tüm kahraman şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade eden Tunç, “Gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyor, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine bir kez daha sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.

Tunç, Türkiye’nin terörün karanlığını geride bırakıp “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda ilerlediğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyetimizin temel değerlerini daima yaşatacak, Hukuk Devleti ilkesine bağlılıkla yüksek standartlı demokrasi yolunda emin adımlarla yürüyüşünü sürdürecek, kardeşliğin ve istikrarın aydınlığına kararlılıkla ilerlemeye devam edecektir."