Yılmaz’dan finalistlere moral ziyareti

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, TEKNOFEST 2020 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde Yıldırım’ı temsil ederek finale kalma başarısı gösteren genç mucitleri ziyaret etti.

BURSA HABER 1.09.2020 14:15:00 0
Yılmaz’dan finalistlere moral ziyareti

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, TEKNOFEST 2020 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde Yıldırım’ı temsil ederek finale kalma başarısı gösteren genç mucitleri ziyaret etti.
Bursa Teknik Üniversitesi Yıldırım Yerleşkesinde, 3 kategoride finalde yarışacak olan öğrencilerle biraraya gelen Başkan Oktay Yılmaz, burada gençlerle sohbet ederek ürettikleri elektrikli araçları inceledi.Yıldırım Belediyesi ve Bursa Teknik Üniversitesi işbirliği ile birçok projeye imza atmaya devam ettiklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “İki kampüsüyle bir üniversite şehri olan Yıldırım’da öğrencilerimize yeni yurt alanları oluşturarak ortak geliştirdiğimiz projelerle de şehri canlandırmayı, öğrencilerimiz için şehri bir staj alanına çevirmeye gayret ediyoruz. TEKNOFEST ile Bursa Teknik Üniversitemizin işbirliği kapsamındaki çalışmada üniversitemizden 20 takımımız finale kaldı. Bunlardan 2 takımımız elektrikli araçlar kategorisinde. Bugün bu takımımızı buradan final yarışmalarına uğurluyoruz. Öğrencilerimizin okullarını bitirmeden önce eğitim alanlarında yaptıkları çalışmalar kendilerine bir nevi staj oluyor. Çalışma döneminde karşılaşacakları zorluklara, konulara şimdiden vakıf oluyorlar. En az dersler kadar bu tip çalışmalar ve yarışmalarda gençlerimiz için büyük önem teşkil ediyor. Bu minvalde Bursa Teknik Üniversitesi öğrenci çalışma gruplarına şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.
TEKNOFEST’in, Türkiye’nin yerli ve millî teknolojisini geliştirme, tablet ve bilgisayar oyunlarına tutsak olmuş öğrencileri program yazan, teknoloji üreten genç nesile dönüştürme projesi olduğunu dile getiren Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise, “Bu sene 2 aracımızla 3 kategoride yarışıyoruz. Yüzde yüz elektrikli ve şoförlü olarak yarışacak bir aracımız otonom yani şoför olmadan programlanmış rota üzerinde yolculuğunu yapacak. Elektrik sarfiyat etkisi, hızı ve kontrol kabiliyetleri gibi bir sürü parametreler var. Yurtdışından da bu yarışmaya katılan birçok üniversite mevcut. Dolayısıyla uluslararası bir yarışma, öğrencilerin bilgi ve becerilerini sergiledikleri bir sahne. Buradaki öğrencilerimiz aynı zamanda Ankara’da ve ülkemizin çok değişik yerlerinde bulunan göz bebeğimiz savunma sanayi kuruluşlarına ve üstün teknoloji üreten firmalarımızda yetişmiş insan kaynağı olarak kariyer planlamasına da geçiyorlar. Biz gururluyuz, öğrencilerimize, hocalarımıza, şehrimize ve Yıldırım Belediye Başkanımız Oktay Yılmaz’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. İnşallah Bursa’mızı güzel bir şekilde temsil edecekler ve geleceğimizin teknoloji üreten gençleri haline gelecekler” ifadelerini kullandı.


Metin Singer'in Başında bulunduğu suç örgütü Mahzen-44 operasyonuyla çökertildi

Sinan Ateş'in suikast anı görüntülendi

Bursa’nın içme suyu kalitesi artıyor

Kızılay 2024 kurban bedel fiyatları açıklandı

Bursa'da tarıma büyük destek: Bozbey çiftçi ve köylüyle buluştu

Bursa 250 büyük firma araştırması başvuruları başladı

Bulunan kemiklerin hepsi Korhan Berzeg’e ait

Levent Dönertaş, Bursaspor başkan aday adaylığından çekildiğini açıkladı

Yargıtay Başkanı 37. tur oylamada seçildi

Bursa Uludağ Üniversitesi’nden elektrikli araç sanayisine destek

Tarımın geleceği gençlerde

Yıldırım'da 90 kişi "mesleki eğitim" ile işe kavuşmaya hazır

Bursa'da çöp ev kabusu son buldu: 3 kamyon çöp tahliye edildi!

BTÜ’den ithalat süresini kısaltacak buluş

Bursa'da siber dolandırıcılık çetesi çökertildi! 38 kişi gözaltına alındı

Çanakkale Boğazı’nda içinde 2 kişinin bulunduğu tekne kurtarıldı

Tarihi İnceğiz Mağaralarının duvarlarına sprey boyayla zarar verildi, vatandaşlar önlem alınmasını istedi

Sezona hazırlanan Kandıra, manzarasıyla mest etti

Tavuk yumurtası üretimi yüzde 3,6 arttı

Toplanan inek sütü miktarı yüzde 7,7 arttı

Bursa'da plakasız motosiklet polisten kaçtı

Öfkeli kadından hemcinsine silahlı saldırı: 1 hafif yaralı

Jiletli saldırgan güvenlik görevlileri tarafından durduruldu

Bursa’da motosiklet sürücüsü bebeği pusette taşıdı

Bursa’da uyuşturucuya geçit yok : 2 gözaltı

Taksilere araç içi kamera denetimi: 6 araç trafikten men edildi

Esenyurt’ta “yan baktın” kavgası

Arnavutköy’de kaybolan 13 koyunu polis ekipleri bularak sahibine teslim etti

Fatih’te 1 milyon lira değerindeki motosiklet çalındı

Ağaca çarpan ticari araç sürücüsü hayatını kaybetti

Yükleniyor