Tarih: 18.01.2021 21:30

Yoğun Kar Yağışı Nedeniyle Zeytin Ağaçları Kırıldı!

Facebook Twitter Linked-in

FATİH MISIR / ÖZEL HABER

 

Orhangazi’de özellikle Pazar günü sabahı itibariyle etkili olan kar yağışı sonrası üzerine yağan karların ağırlığını taşıyamayan zeytin ağaçları kırıldı.Ayrıca zeytin ağaçları don tehlikesi ile karşı karşıya.

Bölgede hafta sonu etkili olan kar yağışı zeytin ağaçlarına zarar verdi.Orhangazi sınırları içindeki birçok bölgede kar sebebiyle çok sayıda zeytin ağacının dallarının kırıldığı bildirildi. Orhangazi’ye bağlı Ortaköy ile Yeniköy civarında bulunan zeytin arazilerinin tamamında kar sebebiyle zeytin ağaçlarında büyük zarar olduğu öğrenildi.

Son yılların en fazla kar yağışı ile karşılaştıklarını söyleyen zeytin üreticileri ise ‘’bazı bölgelerde  zeytin arazilerinde kar kalınlığı yarım metreyi aşmış durumda. Zeytin ağaçlarında biriken yoğun kar dalları kırdı. Gelecek yıl verimde düşüş olacak. Allah çiftçimizin yardımcısı olsun" dedi. Ayrıca kar yağışı ile birlikte özellikle gece saatlerinde sıfırın altına düşen hava sıcaklıkları sonucunda meydana gelen don olayının zeytin başta olmak üzere birçok tarım ürününe zarar vermesinden korkuluyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —