YOĞUN SİS İNEGÖL’DE CAN ALDI

6 AYRI KAZADA 1 ÖLÜ 10 YARALI

YOĞUN SİS İNEGÖL’DE CAN ALDI
ASAYİŞ 19.01.2015 19:32:44 0

İnegöl, hafta sonu yoğun sisin etkisi altındaydı. Görüş mesafesinin yer yer sıfıra düştüğü İnegöl’de, araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Yoğun sis kazaları da beraberinde getirdi.

İlk kaza Cumartesi sabahı Bursa-Ankara karayolu üzeri Küçük Sanayi Sitesi Ağaç İşleri Bölümü kavşağında yaşandı. Yoğun sisin neden olduğu kazada, yolcu otobüsü kamyona arkadan çarptı. Kazada Yaralanan otobüsün muavini 30 yaşındaki Ümit Tunçel ile yolculardan 55 yaşındaki Sinem Cengiz, olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansları ile Acil Servise kaldırıldı.

Direksiyonda sıkışan şoför için ise kurtarma çalışmaları başlatıldı. Bacakları koltuk ile direksiyon arasında sıkışan şoför, İtfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 30 dakika süren çalışma sonrası çıkartıldı. Kazanın şokunu yaşayan diğer yolcular, aynı firmaya ait başka bir otobüsle yollarına devam etti.

İnegöl, Pazar gününe de kazalarla uyandı. Muş’tan Bursa’ya gitmekte olan şehirlerarası yolcu otobüsü, yoğun sis nedeniyle ışıklı kavşakta bekleyen kamyona, ardından ise özel otomobile çarptı.

 

Önündeki kazadan dolayı kapanan yolda bekleyen TIR’a ise arkasından gelen özel otomobil şiddetli bir şekilde çarptı. Ardı ardına gelen kazalarda, TIR’a arkadan çarpan özel otomobilde bulunan 30 yaşındaki Orhan Erdoğan olay yerinde hayatını kaybetti.

 

Otobüs ve araçlarda bulunan İbrahim Çalış, Halil Kiracı, Esma Ilgaz Çoban, Ayşe Selin Çakmak, Mevlüt Demirtaş ve Fatih Özdemir ise yaralandı.

Yaralılar, olay yerine gelen Ambulanslar ile İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisine getirilerek tedavi altına alandı.

Olay yerinde hayatını kaybeden Orhan Erdoğan’ın cenazesi, Savcının incelemesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazalar nedeniyle Eskişehir’den Bursa istikametine giden yol trafiğe kapanırken, kazaya karışan araçların kaldırılmasının ardından yol yeniden trafiğe açıldı.