Yokuşlar Camii İbadete Açıldı

Cemaatle ilk cuma namazı kılındı.

BURSA HABER 12.01.2024 15:53:00 0
Yokuşlar Camii İbadete Açıldı

Hayırsever İbrahim Yokuş tarafından Fatih Mahallesinde afet evlerinin bulunduğu bölgede 5800 m2 alan üzerinde 600 m2 temelde inşa edilen Yokuşlar Camisi, bugün düzenlenen törenle ibadete açıldı. 2022 yılı Haziran ayında temel atma töreni gerçekleştirilen cami, Hacı İbrahim Yokuş ve ailesi tarafından 1,5 yıl gibi bir sürede tamamlandı. Cami için bugün Cuma namazı öncesi açılış töreni düzenlendi. Törene; Kaymakam Eren Arslan, AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ile davetliler katıldı.

DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Törende kısa bir selamlama konuşması yapan hayırsever İbrahim Yokuş, “Bizlere nasip oldu bu eseri yaptık. Allah herkese nasip etsin. Bu süreçte bizlerin yanında olan, yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. İlkokulda okuyan iki öğrenci kumbaralarını kırıp 485 TL para gönderdi bu camiye. Allah onlardan da razı olsun. Herkesin emeği, katkısı var. Allah herkesten razı olsun” dedi.

SIRADA KURAN KURSU İNŞAATI VAR
Fatih Mahallesi Muhtarı Selami Kavık ise “Mahallemizde ve özellikle şu anda bulunduğumuz afet evleri bölgesinde ihtiyaç olan camimize kavuştuk. Camimizin toplam arsa alanı 5800 m2. İçerisinde kız ve erkek kuran kursu, kütüphane, çay ocağı ve iş yerleri, lojman, abdesthane bulunmaktadır. Şu anda camimiz ibadete açılıyor, diğerlerinin de inşaatına en kısa zamanda başlayacağız inşallah. 600 m2 alanda yükselen camimizde 1200 kişi namaz kılacak kapasitededir. Bundan sonraki hedefimiz inşallah kuran kursu inşaatına başlamak. Caminin yapılmasında en büyük pay sahibi olan İbrahim Yokuş amcamıza çok teşekkür ediyorum. Allah hayrını kabul etsin. Katkı ve desteklerinden dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban’a, maddi ve manevi yardımda bulunan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İBADETHANELER BİZİM YAŞAM ALANLARIMIZ
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da 2022 yılının Haziran ayında cami inşaatının temelinin atıldığını hatırlatarak şöyle konuştu: “İbrahim Yokuş amcamızın ve hayırseverlerimizin üstlendiği bu alanda temel atma törenini gerçekleştirmiştik. Bugün de açılışını yapmak nasip oldu. Aslında alanda devam eden çalışmalar var. Bugün camimiz hizmete giriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İbadethaneler bizim yaşam alanlarımız. Cenabı Allah’a el açtığımız, dua ettiğimiz mekanlar. Aynı zamanda bir araya gelip buluştuğumuz mekanlar. Evlatlarımızın da yetişip gelişeceği mekanlar olacak buralar.”

“ŞEHRİMİZİN DÖRT BİR YANINDA ÇALIŞMALARIMIZ VAR”
“Bizler de belediyecilik anlamında şehrimizin dört bir yanında çalışmalar yapıyoruz. Spor alanlarıyla, sosyal yaşam alanlarıyla, kültür sanat çalışmalarıyla… Burada da emniyet binası vardı ve yıkıldı. Güzel bir meydan oluştu. Orada güzel bir düzenleme olacak. Okuluyla, sağlık ocağıyla, yeşil alanlarıyla bunları gerek biz gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse de Milletvekilimiz aracılığıyla Bakanlıklarımızın katkılarıyla yapacağımız pek çok çalışma var.”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fethi Yıldız da yapılan caminin İnegöl’e hayırlı olmasını diledi. AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman ise soğuk havada sıcak bir vesileyle bir araya geldiklerini ifade ederek; “Güzel, mübarek bir günde buradayız. Yokuş ailesini yıllardır tanıyoruz. Her zaman hayırda hasenatta katkı sağladılar. Burada da güzel bir eser bıraktılar. Rabbim hayırlarını kabul etsin” dedi.

Son olarak kürsüye çıkan Kaymakam Eren Arslan da “Çok güzel bir amaç için bugün bir araya geldik. İnsanoğlu bu dünyaya geldiği gibi gidecek. Hiçbir şey getirmedik, hiçbir şey de götürmeyeceğiz. Bizi yaşatacak olanlar bu dünyada bıraktıklarımız. Bu eserin ortaya konulmasında İbrahim amcamız ve ailesi başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle caminin açılışı gerçekleştirildi. Cuma namazının ardından da vatandaşlara ikramda bulunuldu.

 

MUHABİR: KEREM KAPLAN
 

Bursa’da eniştesini sokakta 8 kurşunla öldürdü!

Devlet Bahçeli: Türkiye 2053’te süper güç olacak

Bursa Kent Akademisi ile mesleki dönüşüm

Fitch, Bursa’nın kredi notunu “Pozitif”e çıkardı

Kendi hikayesini yazan kadınlar Bursa’da bir araya geldi

Yıldırım’da türkü dolu akşam

CHP'den istifa eden Mesut Özarslan’dan Özgür Özel’e suç duyurusu

Antalya Adalet Sarayı’nda güvenlik görevlisi ölü bulundu

İnegöl zabıtası gıda işletmelerini mercek altına aldı

Büyükşehir’den bölgeye yeni ulaşım hamlesi

İran’daki gösterilerde can kaybı 6 bin 961’e çıktı

Ercan Özel’e “Yılın En Başarılı Belediye Başkanı” ödülü

Başkan Taban’dan “82” detaylı nüfus mesajı

Edirne’de trafik kazası: Otomobil şarampole devrildi, 2 kişi öldü

Bursa'da en çok nereli yaşıyor? İşte o liste...

Bursa'da motosiklet sürücüsü 113 km hızla çarptı, arka camdan içeri girdi

Kuzey Marmara gişelerinde kaza: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Bahçeli'ye 57 güllü tebrik

Erkan Aydın'dan Özgür Özel'e destek!

TÜİK açıkladı: Türkiye nüfusu 86 milyonu aştı

Osmangazi’ye bir kreş daha: Sayı 5’e yükseldi

İnegöl'de kontrolden çıkan otomobil yayalara çarptı

Yeşil-Beyazlılar deplasmanda berabere kaldı!

Başkan Gürkan, CHP’nin Nilüfer eylemlerini değerlendirdi

Megastar Tarkan'ın İstanbul konserlerinden aldığı ücret belli oldu!

Bursa Emniyeti 10 noktada huzur uygulaması gerçekleştirdi

Bursa'da dereye düşen adam kalp masajıyla kurtarıldı!

Nilüfer’de gece mekânlarına sıkı denetim

İnegöl'de su ısıtıcısı devrildi, 1,5 yaşındaki bebek yaralandı

Nilüfer’e konforlu ulaşım için yeni bulvar hamlesi

Yükleniyor