Yurt genelinde soğuk hava dalgası

Türkiye genelinde kurak geçen ayların ardından zemheri soğukları etkisini göstermeye hazırlanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), birçok bölgede hava sıcaklıklarının düşeceğini belirterek buzlanma ve don riskine karşı uyardı.

GÜNDEM 25.12.2025 09:52:00 0
Yurt genelinde soğuk hava dalgası

Ankara için valilikten uyarı

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi verilerine yer verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Ankara genelinde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) azalacağı ve soğuk havanın Ankara genelinde önümüzdeki hafta boyunca da etkisini sürdürmesi beklenmektedir. Ankara il merkezinde; 26 Aralık 2025 ile 2 Ocak 2026 tarihleri arasındaki en düşük hava sıcaklığının eksi 3 dereceye kadar düşeceği tahmin edilmektedir. Bu süreçte; özellikle gece ve sabah saatlerinde sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak buzlanma ve don olaylarının görülebileceği, buna bağlı olarak kara ve hava ulaşımında aksamalar yaşanabileceği, ayrıca tarımsal faaliyetlerin devam ettiği bölgelerde soğuk hava ve don olaylarının zirai don riskini artıracağı, ürün kayıplarına neden olabileceği öngörülmektedir"

İstanbul’da kar ihtimali güçleniyor

MGM İstanbul Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nden yapılan değerlendirmeye göre, Marmara Bölgesi’nin doğusunda yer alan Kocaeli, Sakarya ve Yalova’da yağışların cuma günü yağmur, cumartesiden itibaren karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

İstanbul’da ise yağışların genellikle yağmur şeklinde görüleceği, cumartesi günü Anadolu Yakası’nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmura döneceği, pazartesi günü ise il genelinde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar yağışının etkili olacağı bildirildi.

Sıcaklıklar 0 derecenin altına inebilir

Tahminlere göre İstanbul’da 27 Aralık Cumartesi günü Anadolu Yakası’nın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur, 29 Aralık Pazartesi günü ise il genelinde karla karışık yağmur ve yükseklerde kar yağışı bekleniyor.

Bu süreçte özellikle gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarının görülebileceği, kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar yaşanabileceği değerlendiriliyor. Tarımsal faaliyetlerin sürdüğü bölgelerde ise zirai don riskine dikkat çekiliyor.

Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz’de rüzgârın doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50–75 km/saat) fırtına şeklinde eseceğini duyurdu. Fırtınanın perşembe akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

26 Aralık Cuma gününden itibaren bölgede soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağı, iç kesimlerde yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği bildirildi.

Rusya üzerinden soğuk hava geliyor

Rusya kaynaklı soğuk hava dalgasıyla birlikte birçok bölgede kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. Sıcaklıkların yaklaşık 10 derece birden düşmesi bekleniyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dilek Çalışkan,
"Özellikle 27-29 Aralık arasında cuma, cumartesi ve pazar günlerinde Bolu, Ankara, Eskişehir, Konya ve Sakarya'da kar yağışı bekliyoruz." dedi.

Aydın ve Sinop için don uyarısı

Aydın Valiliği, 26 Aralık’tan itibaren il genelinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşmesinin beklendiğini belirterek vatandaşları don ve buzlanmaya karşı uyardı.

Sinop Valiliği ise kentte soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını, iç kesimlerde kar, buzlanma ve zirai don riskinin bulunduğunu açıkladı.

Özgür Özel: "Benim Avrupa'da randevu isteyip de alamadığım bir kişi yok. İspatlanırsa istifa ederim"

Büyükşehir Belediyesi’nde yeni yıl programı

İstanbul'da Deaş'a yılbaşı operasyonu: 115 gözaltı

Osmangazi Belediyesi’nde 2026 planlaması

Yurt genelinde soğuk hava dalgası

Sadettin Saran hakkında gözaltı kararı!

Bu köye taşınanlara çılgın teşvik: Her yetişkin için 25 bin, her çocuk için 12 bin dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e sert tepki: "Kendi milletvekiline saygı duymayan, milletine saygı duyar mı?"

Osmangazi yüzmede barajı geçti

Cezaevinde şiddet gören Güllü'nün kızı Tuğyan, Silivri'ye sevk edildi

İnegöl karla mücadeleye hazır

Hakan Fidan'dan Hamas görüşmesi

MEB'den fenomen öğretmenlere inceleme

Terörsüz Türkiye’de kritik eşik

Başkan Ercan Özel'in çağrısı yanıt buldu: Yenişehir'e yeni hasta nakil aracı

Bursa’da kaçak sigara baskını

Asgari ücret zammı sonrası: Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama

Sadettin Saran cephesinden istifaya dair açıklama geldi!

Bursa’dan Kuveyt'e turizm çıkarması

Sadettin Saran'ın test sonucu çıktı!

Asgari ücret 28 bin 75 lira oldu

Ankara’da düşen uçakta kara kutuya ulaşıldı

700 yıllık medeniyet bir asırlık Cumhuriyet: Bursa’nın fethine görkemli kutlama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemiz bölgenin veri üssü konumuna gelecek

Asgari ücrette üçüncü toplantı bugün olacak

Yıldırımlı çocuklara her pazar ücretsiz tiyatro

Türkiye–Pakistan kardeşliği savunma ve havacılıkta güçleniyor

Eskişehir’den Nilüfer’e dostluk ziyareti

Bursa’nın Fethi’nin 700. yılı coşkuyla kutlanacak

Çamlık Bulvarı Büyükşehir’le yenilendi

Yükleniyor