Yüzde 100 yerli olarak 5’te 1 fiyatına

Bursalı firma, Amerika ve Avrupa’da üretilen, sağlık çalışanlarının kullandığı elektrikli hava filtreleme solunum cihazını, yüzde 100 yerli olarak 5’te 1 fiyatına üretti.

TEKNOLOJİ 17.09.2020 10:34:00 0
Yüzde 100 yerli olarak 5’te 1 fiyatına

 Astronot kıyafetlerini andıran cihaz sağlık alanının yanı sıra, endüstriyel çalışma ortamlarında da kullanılıyor.  


  Elektrikli hava filtreleme solunum cihazı olarak bilinen ve havadaki toz, kir, bakteri, virüs gibi istenmeyen partikülleri filtreleyen PAPR (Powered Air Purifying Respirator), kullanıcıya temiz hava sağlayan şarjlı solunum cihazı olarak ön plana çıkıyor 
  Şu ana kadar sadece Amerika ve Avrupa’da üretilen cihazı Bursa’da üretmek için harekete geçen müteşebbis, yüzde 100 yerli ve 5’te 1 fiyatına cihazı üretmeyi başardı. Pozitif basınç altında çalışan cihaz hakkında bilgi veren DOF Tekstil Genel Müdürü İbrahim Demir, "Türkiye’de üretimi olmayan bu cihazın 5 ay önce Ar-Ge çalışmalarına başladık. Şimdiye kadar sadece Amerika ve Avrupa’da üretimi vardı. Biz Mezit markası ile yerli ilk üreticisi olduk. Mezit Armour PAPR; N95 tipi negatif basınç (vakum) altında çalışan yüz maskelerinin aksine, başlık içerisine filtreden geçirilmiş, temiz hava akışı sağlamaktadır. Filtrelenmiş temiz hava sağlarken, çalışma prensibi gereği pozitif basıncı sayesinde ortama dışarıdan herhangi bir istenmeyen virüs ve mikrop girişleri de engellemektedir. HEPA filtresi sayesinde havada asılı olan 0,3 mikron çapındaki partiküllerin en az yüzde 99,97'sini filtreleyebilmekte ve ayrıca N95 filtreye göre bin kat daha fazla koruma sağlamaktadır. Partikül tutma verimliliği olarak ele aldığımızda HEPA filtre 100,000 adet partikülden sadece 50 tanesinin geçişine izin vermektedir. Enfekte olmak için vücuda belirli miktar virüs girmesi gerektiği bilinmekte ve HEPA filtre ile bu minimize edilmektedir" dedi. 


  PAPR olarak bilinen solunum cihazının temel kullanım alanlarının medikal ve endüstriyel alanlar olduğunu ifade eden İbrahim Demir, “Özellikle medikal alanda; sağlık çalışanları, acil müdahale ekipleri, ambulans ve özel klinik personelleri, diş hekimleri tarafından kullanılan bir ürün olarak dikkat çekiyor ve içinden geçtiğimiz bu pandemi sürecinde Covid19 virüsten korunmak açısından da önemli olarak görülüyor. Biz bu bağlamda üretime başladık ve ürünümüz yüzde 100 yerli bir üründür. Dünya çapında endüstriyel uygulamalarda da yaygın olarak kullanılan PAPR, özellikle sprey boya, toz, kir, gibi çalışanı zorlayan meslek gruplarında, çalışan sağlığı ve güvenliğini korumak ve konforlu bir çalışma alanı sunmak amacıyla tercih edilmektedir" şeklinde konuştu. 


  Cihazla ilgili ayrıntılı bilgiler veren İbrahim Demir, “Sızdırmazlık performansı PAPR tipi solunum cihazlarının en kritik ve aslında performansı ve güvenilirliği belirleyici özelliğidir. Tam olarak bu sebeple, Armour PAPR’ın filtreleme aparatını tasarlarken sızdırmazlığı en üstün performansa ulaştırmayı hedefledik. Filtreleme aparatı içerisinde 3 farklı bölgeye konumlandırılmış sızdırmazlık contaları ve dörtlü merkezli vidalama sistemi ile sızdırmazlık performansını piyasadaki mevcut cihazların ötesine taşıdık. Yurtdışındaki üreticilerin Amerika’da yaklaşık olarak 15 bin liraya tekabül eden fiyatlardan satışa sunduğu ve alıcı bulduğu bu cihazı, biz 5’te bir fiyatına yaklaşık 3 bin liraya satışa sunduk. Yerli ve milli olmanın getirdiği bu avantajı Türkiye’ye sunmuş oluyoruz. Amerika ve Avrupa’da üretimi olsa dahi bu firmalar kendi ülkeleri için üretim yapmayı tercih ediyor.Biz Armour PAPR’ı medikal ve endüstriyel alanlar için yurt içi ve yurt dışına pazarlamayı hedefliyoruz” diye konuştu. 


  Üzerindeki LED ekran ile 3 farklı modda hava akış debisi ayarlanabilen cihaz, şarj edilebilir lityum iyon pil sayesinde yaklaşık 8 saat batarya süresi ile kullanıcısına konforlu ve güvenli bir çalışma imkânı sunuyor. 

   



                                         


Bursa'dan Avrupa şampiyonu ikizler: Hedef Dünya Şampiyonluğu!

Makas atarak trafiği tehlikeye soktu, o anlar kamerada

Metro vagonunda mini konser resitali

Dorsesindeki kumları yola dökerek ilerledi

Bursa'da uyuşturucu tacirlerine helikopter destekli baskın

Osmangazi’de 19 Mayıs’a yakışan maç

Başkan Mustafa Bozbey, İnegöl'de muhtarlarla bir araya geldi

Galatasaray ile Fenerbahçe 400. randevuda

1. Osmangazi Gençlik ve Spor Şöleni başladı

Osmangazi'de Dünya Engelliler Haftası Renkli Gösterilerle Kutlandı!

Bursa’da 19 Mayıs etkinlikleri nedeniyle trafiğe kapatılacak yollar

Afrika sıcakları kapıda! Çarşamba günü dikkatli olun

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarım ve kırsal kalkınma süreci başlatıyoruz

Vefat eden zabıta memuru Mustafa Şengün için tören düzenlendi

Ünlü sunucu Erkan Yolaç vefat etti

Emeklilere yeni imkanlar: SGK'dan sağlık ve sosyal hizmetlerde devrim

19 Mayıs'ta Bursa'da ulaşım ücretsiz, BursaRay seferleri uzatıldı

Bursa’da endüstriyel yemek sektöründen gastronomi hamlesi

Bursa'da ambulanslar hız sınırlarına takıldı

Bursa'da emeklilere 2.000 TL destek çeki müjdesi

Bursa dahil 77 ilde "MERCEK-19" operasyonu

Bursalılar, 'Gençlik Şöleni' ile 19 Mayıs'ı kutluyor

Fernando Muslera, Fenerbahçe’ye karşı 30 derbiye çıktı

Konut satışları nisan ayında düşüşe geçti: Yüzde 28,3 gerileme!

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'tan eğitim kurumlarına ziyaret

Bursa'da armut üretiminde biyolojik mücadele başladı: Kimyasal ilaçlara son!

Türkiye'de işsiz sayısı artarken işsizlik oranı düştü

Türkiye'nin genç nüfusu 2023'te yüzde 15,1 oldu

Bursa'da katı atık tesisi projesi yer değiştiriyor

Tehlikeli taşımacılık kamerada

Yükleniyor