Zabıta ekipleri, fırsatçılıkla mücadele için sıkı denetim yapıyor

İnegöl zabıta ekipleri, okul malzemeleri satan işletmelere yoğun denetim gerçekleştirdi.

BURSA HABER 9.09.2024 11:11:00 0
Zabıta ekipleri, fırsatçılıkla mücadele için sıkı denetim yapıyor

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın huzuru, güvenliği ve refahı için büyük bir özveriyle çalışıyor. Özellikle okul sezonunda fahiş fiyat ve fırsatçılığın önüne geçmek amacıyla yoğun bir denetim süreci başlatıldı. Zabıta ekipleri, fırsatçılıkla mücadele etmek ve vatandaşı korumak için sıkı bir denetim gerçekleştiriyor.

FİYATLAR KARŞILAŞTIRILDI

Okulların açılması ile birlikte satışı artan ürünler üzerinden fırsatçılık yapılmaması için ince eleyip sık dokuyarak hem kırtasiyeler hem de kırtasiye malzemesi satan market ve milyoncu gibi iş yerleri tek tek denetlendi. Denetimler öncesi öğrencilerin sıklıkla kullandığı malzeme ve markalar tespit edilerek, tüm işletmelerde özellikle bu ürünlerin fiyatları üzerinden karşılaştırmalar yapıldı.

37 İŞYERİ DENETLENDİ

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nden denetimlere ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “2024-2025 yılı eğitim-öğretim dönemi öncesi ilçemizde faaliyet göstermekte olan kırtasiyeler ve okul ihtiyacı ürün satışı yapan diğer işyerleri denetlenmiştir. Bu kapsamda; 22 kırtasiye ile birlikte 15 züccaciye ve binbir çeşit olarak bilinen işyeri olmak üzere toplam 37 işyerinde ekiplerimizce gerekli kontroller yapılmıştır.”

14 İŞYERİNE İDARİ YAPTIRIM UYGULANDI

“Denetimlerde; işyeri açma ve çalışma ruhsatı, güncel fiyat etiketleri, işyeri tertip ve düzeni, yaya yolu işgali konularında gerekli kontroller yapılmıştır. Denetim esnasında işyerlerinde eksik görülen hususlarda 14 işyerine ihtarname tanzim edilerek idari yaptırım uygulanmıştır.”

DENETİMLER SÜRECEK

“Müdürlüğümüzce yaşamın her alanında halkımızın huzurlu ve güvenli şekilde alışveriş yapması için denetimlerimizi sürekli yapmaktayız. Yeni eğitim-öğretim dönemi tüm öğrenci ve velilerimize hayırlı olsun.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afet konutlarında faiz yok, taksitler sabit

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklamalar

Bursa’da Tarihi yapılar için afet provası yapıldı

Başkan Bozbey’den bursalılara tasarruf çağrısı

Bursa'da korkunç olay: 5 yaşındaki çocuk denizde hayatını kaybetti

CANLI - Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

Başkan Şadi Özdemir’den “Yüksek Teknoloji” vurgusu

Mudanya-Bursa yolunda korkutan çarpışma

Uludağ yolunda kaza: 2 yaralı

Bursa’da çatı yangını paniğe yol açtı

Osmangazi’de tarihi eser ve silah operasyonu

CHP’li belediye başkanı taciz suçlamasıyla tutuklandı

TOKİ Bursa kura çekilişi hangi tarihte yapılacak?

Akın Gürlek Adalet Bakanı, Mustafa Çiftçi İçişleri Bakanı oldu

AK Parti Genel Merkez yöneticisinden Bozbey iddialarına net yanıt: “İki taraf da istemiyor!”

Türk helikopteri GÖKBEY Körfez’e açılıyor

'Gürültü' iddiasıyla öldürülen Emir Baki davasında ağırlaştırılmış müebbet cezası!

TÜİK açıkladı! İşte boşanmanın en az ve en yüksek olduğu şehirler

İnegöl’de iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Kestel Belediyesi minikleri sevgiyle karşılıyor

İnegöl Belediyesi’nden temiz şehir seferberliği

Tarihi hanlarda yeni düzenleme

Silahını temizlerken şehit olan polisimiz son yolculuğuna uğurlandı

Bakan Yumaklı: 2,3 milyar ton gıda israf ediliyor

Yıldırımlı çocuklara ücretsiz tiyatro keyfi

Bursa merkezli uyuşturucu operasyonu: 102 gözaltı

Büyükşehir’den çalışanlara moral etkinliği

Osmangazi’den ailelere okuma seferberliği

Yenişehir Belediyesi’nden hastalara moral konseri

Ankara’da FETÖ operasyonu: 8 şüpheli gözaltında

Yükleniyor