Zaferin 99’uncu yılına görkemli tören

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Onursal Başkanlığı’nı yaptığı Dumlupınar Üniversitesi Mezunları Derneği, 30 Ağustos Zaferi’nin 99’uncu yılını görkemli bir etkinlikle kutlamaya hazırlanıyor.

BURSA HABER 18.01.2021 14:56:00 0
Zaferin 99’uncu yılına görkemli tören

Dumlupınar Üniversitesi Mezunları Derneği Başkanı Mutlu Çınar, Atatürk’ün el yazısından “Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir İleri” emrinin orijinal halinin halıya baskısından oluşan 99’’uncu yıl etkinlikleri davetiyesini Başkan Aktaş’a verdi.

Dumlupınar Üniversitesi Mezunları Derneği, 2022’de kutlanacak olan Dumlupınar Zaferi’nin 100’üncü yıldönümüne giden yolda farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Farkına Var Vefa Göster’ adı altında bir proje başlatmıştı. Yüksek Lisansını Dumlupınar Üniversitesi’nde yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Onursal Başkanlığını yaptığı Dumlupınar Üniversitesi Mezunları Derneği, proje kapsamında ilk olarak 2019 yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Dumlupınar’da sabah ezanıyla birlikte hücum emrini verdiği saatlerde Dumlupınar Şehitliği’nde sabah namazı etkinliği düzenlenmişti. Etkinlikte katılımcılara askerlerin o günkü kumanyası olan yağlı buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikramı ikram edilirken milli mücadele ruhu yeniden canlandırılmıştı.

Dumlupınar Üniversitesi Mezunları Derneği Başkanı Mutlu Çınar, Derneğin Onursal Başkanı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret edip, zaferin 99’uncu yılında yapılacak etkinlikleri anlattı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla 2019 yılında başlattıkları projenin, bir Türkiye projesine dönüştüğünü belirten Çınar, “AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bilecik Milletvekili Sayın Selim Yağcı'nın öncülüğünde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun da destekleriyle yürütülen milli mücadelenin yüzüncü yılında ‘Farkına Var Vefa Göster’ projesi artık bir Türkiye projesidir. Zaferin 99’uncu yılı olan bu yıl Ankara’dan zafer treni kalkacak. Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar merkezine uğrayacak tren daha sonra Dumlupınar İstasyonu’na gelecek. Dumlupınar’da yine sabah namazı kılınacak ve askerlerin o günkü kumanyası davetlilere ikram edilecek. Bu törenlere protokolü davet için özel bir davetiye hazırladık. Mustafa Kemal Paşa'nın el yazısından “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri” emrinin orijinal halıya baskısını davetiye dönüştürdük. İlk davetiyeyi de onursal Başkanımız Sayın Alinur Aktaş’a veriyoruz. Etkinliklere verdikleri destekler nedeniyle Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Bu törenlere katkı vermek benim için de ayrı bir onur ve şereftir. Milli mücadelenin 100’üncü yılına giderken şehitlerimizi daha iyi anlayabilmek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm ecdadı rahmetle yâd etme adına güzel bir organizasyon olacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

LGS 2026 sınav tarihi belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özel'e tepki: “Türkiye böyle bir siyasi üslubu hak etmiyor”

Özgür Özel hakkında re’sen soruşturma başlatıldı

Motorine bu gece zam geliyor

Nilüfer Meclisi’nde ‘Cumhuriyet’ üzerinden sert polemik!

Gölyazı Antik Tiyatrosu yeniden hayat bulacak

Gemlik'te 800 üye AK Parti'ye katıldı

Kestel’de afetlere karşı kesintisiz iletişim için telsiz altyapısı kuruldu

Bursa'da 227 litre sahte içki ele geçirildi

Balıkesir Sındırgı afet bölgesi ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Demirtaş açıklaması: “Yargı ne derse uyarız”

Papa’nın Türkiye ziyareti öncesi Vatikan heyeti İznik’te

Bozbey: Kalıcı çözümler üreteceğiz

Bir Babacan masalı: “CHP’ye saldır, iktidara yanaş”

Cezayir’de Bursa rüzgârı esiyor

PFDK'dan Bursaspor’a ceza

Başkan Aydın halkla buluştu

Şüphe üzerine durdurulan araçta 5 bin 526 adet uyuşturucu ecza ele geçirildi

Geleceğin yazarları Osmangazi’de

Nilüfer Belediyesi, apartman yöneticileri için Türkiye’nin ilk destek merkezini kurdu

CHP'nin itirazı reddedildi, Gürsel Tekin görevine devam edecek

New York'un ilk Müslüman belediye başkanı Mamdani: "Sesi aç Trump!"

Bursa’da okullarda Spor Günü başladı

Sağlık Bakanı tüm organlarını bağışladı

CHP Bursa’da yeni yönetim görev dağılımını tamamladı

Bursa'nın 2050 vizyonu

2026 Hac kurası yarın çekiliyor

Nilüfer Belediyesi’ne Ekim ayında ödül yağdı

Devlet Bahçeli: “Milliyetçi Hareket Partisi, İmralı heyetinde yer almaya hazırdır”

Bahçeli’den Demirtaş açıklaması: “Tahliyesi hayırlı olacaktır”

Yükleniyor