Tarih: 24.09.2024 15:03

Zeki Müren, vefatının 28. yılında Bursa'da anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Emir Sultan Mezarlığı'nda gerçekleştirilen anma törenine Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türk Eğitim Vakfı (TEV), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı yöneticileri, Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencileri, sanatçının yakınları ile sevenleri katıldı.

Törende konuşan Zeki Müren'in yeğeni Özlem Güner, ünlü sanatçının aile bağlarına verdiği öneme değinerek, "Zeki Müren, 'Herkesin Zeki Müren’i olabilirim ama sadece sizin dayınızım' derdi. Bize daima, onu yaşatmamızı, korumamızı söylerdi. Bu sözünü hiçbir zaman unutmadık ve unutmamaya da kararlıyız. Onu anmak ve hatırasını yaşatmak bizim görevimiz." dedi.

 

TEV Bursa Şube Başkanı Sertaç Şipka ise Zeki Müren'in TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı'nı mirasçı olarak evlat edindiğini vurguladı. Şipka, "Zeki Müren, sanatıyla tüm dünyaya kendini tanıtan bir isimdi. Onun mirasını yaşatmak bizim için büyük bir sorumluluk. Bursa’nın ve Türkiye’nin önemli kültürel değerlerinden biri olan Zeki Müren’in anısını yaşatmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Tören, yapılan duaların ardından sona erdi.



Your browser doesn't support HTML5 video.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —